a taka mala propozycja :) |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz zs
Mitsumaniak

Auto: MISIO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2008, 13:22
|
|
|
a jesli chodzi o jazde bokim w poslizgu kontrolowanym na parkingu (krematorium) badz tez na drodze co naszi kochani panowie policjanci moga nam zrobic i czy mozna z nimi porozmawiac na ten temat |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
|
Wysłany: 23-12-2008, 15:59
|
|
|
to sie chyba nazywa powodowanie zagrozenia w ruchu drogowym |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
kartomaniak gti
Forumowicz stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
|
Wysłany: 23-12-2008, 16:22
|
|
|
Łukasz zs napisał/a: | a jesli chodzi o jazde bokim w poslizgu kontrolowanym na parkingu (krematorium) badz tez na drodze co naszi kochani panowie policjanci moga nam zrobic i czy mozna z nimi porozmawiac na ten temat |
kumpel kiedys śmigał po parkingu omegą przyjechali niebiescy i z mordą " co pan robi"??
a on "doskonale technike jazdy" heheh ale skończyło sie na pouczeniu |
|
|
|
 |
Grzegosh
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 16V 98r kombi
|
Wysłany: 23-12-2008, 19:48
|
|
|
zawsze mozna powiedziec ze wpadlem w poslizg akurat jak przyjechaliscie. jednak tak na powaznie to w szczecienie policja nie lubi takich numerow. nie wiem czemu moze maja kompleksy ze ich technika jazdy pozostawia wiele do zyczenia. trzeba sie dowiadywac bo w WORD-zie na golisza bedzie organizowany kurs bezpiecznej jazdy. mata poslizgowa jazda na trolejach itp. |
_________________ my tu gadu gadu a Niemcy sie zbroją |
|
|
|
 |
Łukasz zs
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-12-2008, 00:25
|
|
|
ale chodzi mi o to czy sa jakies przepisy ktore tego konkretnie zabraniaja |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2008, 01:53
|
|
|
Łukasz zs napisał/a: | na drodze |
kaleos napisał/a: | to sie chyba nazywa powodowanie zagrozenia w ruchu drogowym |
i chyba nawet pod taką nazwą występuje w taryfikatorze z tego co pamiętam co nawet do picet mogą dać :/
ale parking, ten na krematorium wydaje mi się że można wyłączyć z drogi publicznej a jeżeli tak to możesz tam nawet bączki sobie przy nich kręcić i nie powinno ich to nic obchodzić. |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
|
Wysłany: 24-12-2008, 02:01
|
|
|
Derpin napisał/a: | ale parking, ten na krematorium wydaje mi się że można wyłączyć z drogi publicznej a jeżeli tak to możesz tam nawet bączki sobie przy nich kręcić i nie powinno ich to nic obchodzić |
ide w zaklad o male Tyskie, ze jak zakrecisz gdziekolwiek b@ka to odrazu Ci wkleja mandacik bo moga to podciagnac pod cos a'la jazdda na lancuchach jak nie ma sniegu (niszczenie nawierzchni) |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2008, 02:05
|
|
|
HamanN napisał/a: | ide w zaklad o male Tyskie, ze jak zakrecisz gdziekolwiek b@ka to odrazu Ci wkleja mandacik bo moga to podciagnac pod cos a'la jazdda na lancuchach jak nie ma sniegu (niszczenie nawierzchni) |
przegrałeś małe Tyskie
zapytaj chłopaków jak ostatnio wjechałem na krema
ps. jak mam wybór to wole małego Lecha, Tyskie mi zbrzydło |
|
|
|
 |
Łukasz zs
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-12-2008, 08:55
|
|
|
HamanN Darpin ma racje wpadlismy na krema On na recznym parkowal a ja nie zauwazylem niebieskich i nawet chwile sie pokrecilem a oni nawet nie podjechali. do mnie mieli za co sie przykleic bo wjechalem przez pasy chodnik i ta niby trase rowerowa do tego ten rekaw. nie mogli nie widziec |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2008, 11:51
|
|
|
HamanN napisał/a: | ide w zaklad o male Tyskie, ze jak zakrecisz gdziekolwiek b@ka to odrazu Ci wkleja mandacik |
Derpin napisał/a: | zapytaj chłopaków jak ostatnio wjechałem na krema |
Łukasz zs napisał/a: | HamanN Darpin ma racje wpadlismy na krema On na recznym parkowal a ja nie zauwazylem niebieskich i nawet chwile sie pokrecilem a oni nawet nie podjechali. |
no to poproszę jednak lecha |
|
|
|
 |
Grzegosh
Forumowicz
|
Wysłany: 24-12-2008, 13:32
|
|
|
a dla czego mozna go wylaczyc z drogi publicznej? nei ma znakow ze droga wewnetrzna ani nie jest ogrodzony. jest to normalny parking ktory jest czescia drogi publicznej i krecenie baczkow mozna roznie zakfalifikowac jak np:
uzywanie pojazdu ktory niszczy nawierzchnie (krecac baczki zacieramy oznakowanie poziome) art 39 ust 1 pkt 2 lub 3 300 zl, albo jako zanieczyszczanie drogi publicznej od 50 do 200 lub uzywanie pojazdu na terenie zabudowany w sposob powodujacy uciazliwosc zwiazana z nadmierna emisja spalin i zbyt wysokim halasem do 300 zl to co podalem to tak z przymrozeniem oka co by ewentualnie mogl Pan plicjant wymyslic. a z ta mozliwoscia spowodowania zagrozenia w ruchu ladowym to tam jako takiego nie ma bo tam ruchu nie ma i nie dajcie sobie wmowic. a ze zoabacza ze baczka krecicie to mowcie ze wpadliscie w poslizg znajda wam cos w spodniach mowcie ze nie wasze spodnie |
|
|
|
 |
bobo86 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2009, 15:22
|
|
|
moze dogrzeje kotleta ale jezeli:
[ Dodano: 01-12-2008, 19:48 ]
§ 2. Kształtu i wymiarów miejsca przewidzianego do umieszczenia przednich tablic rejestracyjnych nie określa się.
[/quote]
to czy jest w przepisach gdzies to miejsce przewidziane na ta nieszczesna tablice??
bo tu jest wyraznie napisane ze nie okresla sie ksztaltu i wymiarow miejsca a czy gdzies sie okresla samo miejsce zamontowania?? |
|
|
|
 |
Grzegosh
Forumowicz
|
Wysłany: 31-01-2009, 19:26
|
|
|
wrocilem z urlopu tam nie mialem dostepu do neta. juz sie za to biore i jak cos zjade madrego to dam znac |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
|
Wysłany: 18-02-2009, 09:59
|
|
|
mam jeszcze pytanie odnosnie kola kierownicy
jest jakas min srednica, wymagana homologacja, klakson? |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
Grzegosh
Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2009, 17:26
|
|
|
kaleos Trochę poszukałem i wygląda to chyba tak: w polsce kierownica musi mieć minimum 35cm aby otrzymała homologacje, ale jako że jesteśmy w UE to obowiązują też homologacje/certyfikaty z innych państw UE (może być niemiecki TUV, tamte przepisy mogą dopuszczać inną średnicę, nie wiem jak jest). |
|
|
|
 |
|