Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2W]Brak mocy powyżej 3500obr.
Autor Wiadomość
q67 
Mitsumaniak

Auto: EA2W Galant 2.0 SE kombi 98'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2008, 17:44   

Działalem daleji... na cieplym silniku odpielem przeplywke i przejechalem sie. lampka CE sie ciagle palila a samochod zachowywal sie tak jak przedtem z przeplywka podpieta . Jest ktos chetny zeby pozyczyc przeplywke na 5 minut i wykluczyc to definitywnie ??? :)

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 09-12-2008, 17:58   

pewnie twoje objawy to złożenie błędów wszystkich tych czujników, co on był zalany czy co??
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka

q67 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-12-2008, 18:35   

Ja tam wody nie lałem ;) I nic mi o tym nie wiadomo ...
Jeśli dobrze mysle to te dwa czujniki ktore maja niby bledy sa w przeplywce lub w jej niedalekim sasiedztwie ??

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 11-12-2008, 16:23   

te wszystkie czujniki to chyba sa w przepływce właśnie...
Pomoc dla Kamilka

q67 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-12-2008, 17:31   

Po dniu dzisiejszym wykluczam przeplywke i narazie niemam pomyslu . Dzieki uprzejmosci kolegi z klubu Krzysiek.D podlaczylem jego przeplywomierz i dalej to samo ... w styczniu jeszcze wymienie rozrzad bo juz na niego czas .

ciastekn1 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0
Wysłany: 30-10-2014, 16:45   

Reaktywuje temat. Brak mocy po 4000 przestaje krecic wskazowka. Czy ktos rozwiazal problem ?

maliq85 
Forumowicz

Auto: Galant EA2W 2.0 16V 98r
Wysłany: 01-11-2014, 19:17   

Mój kumpel tak miał jak mu w tłumiku i/lub katalizatorze bebechy się oberwały i stawiały bokiem...nikt nie potrafił powiedzieć co i jak, a jednak sami po wydumce i paru browcach wpadliśmy ,że wydech jest przytkany... sprawdź to u siebie

ciastekn1 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0
Wysłany: 01-11-2014, 20:56   

Dzieki zerkne tez ta opcje .

A tak przy okazji czy ktos moze mi powiedziec bo czytalem w innych tematach o podobnej tematyce ze duzo ludzi pisze :
1. Przeplywomierz
2. Podcisnienie (tudziez lewe powietrze)
3. Sprzeglo ale u mnie bierze wysoko i ostatnia rzecza jaka byla zmieniana byl wysprzeglik(sprzeglik) jak zwal tak zwal a kreci go ladnie zadnych wahan obrotow do 3 biegu idzie idealnie od 3 biegu powyzej 3000 obrotow w momencie wcisniecia gazu w podloge idzie max do 4000 i slychac jakby automat chodzil (jakkolwiek to brzmi) to samo jest na 4 czy 5 chociaz samochod niby czuc ze jedzie to obroty jakby zamarly na 4000 wczesniej ladnie krecil do 7000 a teraz boje sie wyprzedzac zebym nie zostal w patowej sytuacji na czyjejs masce z na przeciwka
4. Czy jakies przewody mogly sie zapchac ?

A tak na marginesie nie posiadam katalizatora zostal wyciety jak mniemam. :)
Kazda sugestia bedzie pomocna

Pozdrawiam

[ Dodano: 04-03-2015, 21:04 ]
Witam. Ja swój problem rozwiązałem. Otóż moj pojawił sie po wymianie wysprzęglika i to on powodował cały zastój. Otóż się zapowietrzył. Mo mechanik całkiem przypadkiem wziął mój samochód na warsztat i po jeździe powiedział że coś mu się nie podoba z tym. Odpowietrzył i znów mogę sie rozkoszować 7000 obrotów :)

Pozdrawiam

pawelknk1991 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 1997r sedan
  Wysłany: 24-11-2015, 18:55   [EA2A/W 2.0] check engine 3500x brak mocy

Witam wszystkich forumowiczow, jestem tutaj nowy z problemem dotyczacym mojego gala

Silnik 2.0 1997r + lpg stag 4

Podczas normalnej jazdy dziala jak nalezy problem z check engine zaczyna sie po przekroczeniu granicy3500 obrotow , od chwili przekroczenia tej granicy 3500x to 130km/h po chwili zapala sie kontrolka check engine auto traci moc , nie pali na dwa gary , zwalnia mimo dodawania gazu do predkosci ponizej 100km/h. Po wylaczeniu i wlaczeniu silnika problem znika i pojawia sie zaraz po ponownym przekroczeniu ww granicy. Dodam ze czasem dluzsza chwile moge jechac wyzsza predkoscia ale czy po minucie czy po godzinie jest pewne ze kontrolka sie zaswieci.
Troche to uciazliwe poniewaz np na autostradzie sie doslownie wleke a czesto jezdze po europejskich autostradach dlatego zalezy mi na usunieciu tej usterki.

Dodam ze wymienilem
-Swiece
-Kable od swiec
-Czujnik pozycji walka
-Uszczelniacze swiec pod kopulka (zalewalo swiece olejem , myslalem ze to jest wina... )
,
Dzieje sie tak na benzynie i na gazie.

Czekam na porady i z gory dzieki

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 24-11-2015, 19:20   

Porada jest tylko jedna - trzeba sprawdzić, co to za błąd wyskakuje. Bo na ślepo, to pół auta możesz wymienić.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-11-2015, 19:48   

Nalezy zaczac od sprawdzenia kodu/ów http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3245
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

pawelknk1991 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 1997r sedan
Wysłany: 25-11-2015, 18:46   

Przy wymianie czujnika walka rozrzadu trzeba bylo odlaczyc minusowy kabel od akumulatora , nie zrobilem tego przy wymianie. Dzisiaj dopiero sie tym zajalem, pozniej jazda testowa po autostradzie powyzej 160 km/h i wszystko bylo okej, zobacze czy na dluzsza mete problem zostal rozwiazany, czy raczej trzeba bedzie sie podpiac pod komputer o kasowac bledy.

wlodek93 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi galant 2.0 97r.
Wysłany: 29-11-2015, 09:52   

Witam ja mam taki maly problem w galu ze muli mi go nie przyspiesza tak jak powinien. Ce sie nie swieci. Moze to byc wina zlej regulacji lpg albo katalizator zapchany?

Odpowiedz do tematu