Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
08-02-2009, 03:48
[E39A 4WD 2.0T] problem z ustawieniem walka balansu
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2008, 21:59   

jak ustawialem ten rozrzad za 1 razem, to tez mi sie walki rozjezdzaly - najwazniejsze, to od razu ustawic oba walki tak, by ich naciecia sie pokrywaly i razem ze srodkami srub od kol zebatych stanowily 1 linie (zablokowac ta pozycje klipsami do papieru jak w manualu)
potem ustawiasz rolke prowadzaca, potem pompe oleju, potem wal korbowy a potem mimosrodowa rolke od napinacza hydraulicznego - tak, by pasek byl w miare napiety

jesli potem puscisz i sie kolka u gory przestawia, to sie nie martw, bo i tak po 2 obrotach walem powinno sie wszystko zgadzac (mam na mysli juz sytaucje, gdy napinacz bedzie zalozony)

kamils
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2008, 08:48   

... tam ustawilem dobrze wszystko po dalszych badaniach brak kompresji jest na 1 lub wiecej cylindrow niezgadzaly sie z naki przed rozbiurka :/ musial pasek przeskoczyc, niewiem co z glowica jeszcze bo niezdjeta

andrzej1
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2008, 23:51   

1.Rozrząd do ustawienia ,
2.silnik jest kolizyjny, jak dla mnie to skoro brak ciśnienia na 1 cylindrze to zdejmij pokrywę zaworów i sprawdź zawory na 1 cylindrze albo są zgięte i się zawieszają , albo niedomykają (rozrząd przeskoczył o jeden ząb)
Wałek da się ustawić , jak piszą koledzy , pod ciężarem ustawi się w dobrej pozycji , potem tylko dopasowanie do znaków, reszta według manualu i powinien chodzić jak złoto, chyba że głowica do naprawy.....(zawory) :wink:

kamils
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 09:26   

... dam znac jak zdejma:) co tam za maniana sie dzieje

[ Dodano: 26-12-2008, 19:44 ]
....czuje sie zawiedziony:((((((((( po 2 tyg postoju przed ASO białystok glowica niezostała zdjeta mimoze bylo obiecane ze do swiat raczej bedzie zrobione nawet nikt niezainteresowal sie zostalo tylko sprawdzone kompresja i ustawienia znakow rozrzadu
tak jak pisałem na 2 srodkowych niebylo kompresji na 1 i 4 było ok (powiedzieli ze w normie)
jak do tej pory zaden mechanik mi z tym samochodem niepomogl w bialymstoku ZADEN!!!!!:( mosialem sam wszytko robic chcac czy niechcac...
ciag dalszy..... zabralem samochod do domu wstawilem do garazu i zaczolem rozbierac (sporo tego) byłem w swoim zywiole, zajelo mi to okolo 6 godzin spokojnej roboty

po zdjeciu glowicy widze uszczelka przepalona miedzy 2 a 3 cylindrem szczelina ok. 5mm

po odwroceniu glowicy widze 1 zawor zobaczylem niedomkniety reszty zaworow niesprawdzilem bo zdjelem walki popychacze itp i myslalem ze potem sprawdze wszytkie ale po zdjeciu walkow schował sie ten co widzialem po zdjeciu ,i pytanie mam jesli walki byly w stanie luzu czyli niewywieraly nacisku na zawory to zawory powinne byc wszytkie zamkniete po zdjetej głowicy tak???
glowice oddalem do regeneracji wymiana uszczelniaczy itp sprawdza i ocenia na poniedzialek bede miał

pozatym wymiana wszytkich uszczelniaczy
2 balansowe
wał
wałki rozrzadu
i inne uszczelki
jutro zabiore sie do mycia itp jakos to przygotowacv trzeba:)

jeszcze jedno na co zwrocic uwage przy dokrecaniu głowicy najbardziej tego sie bpoje zeby niezje.....

bede dokrecał kluczem dynamometrycznym

po ilu km trzeba ja dociagnac po 1000km????

Odpowiedz do tematu