|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Zaparowany reflektor, woda w lampie |
Autor |
Wiadomość |
ROOB
Mitsumaniak ROOBert 01218/KMM

Auto: Galant EA5A 6A13
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 123 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 19-05-2009, 17:11
|
|
|
sprawdź mocowanie lampy do auta, takie plastikowe łapki. miałem lekko pękniętą jedną z nich i efekt był taki sam. później dostałem z kamienia... zakleiłem żywicą epoksydową dwuskładnikową i spokój.
pozdrawiam. |
_________________ Był. E52A, EA5A, obecnie Hanka ale, wszystko z czasem...
 |
|
|
|
 |
Sebbo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant EA2A
|
Wysłany: 26-11-2015, 13:54 Zaparowany reflektor
|
|
|
Po długim okresie mgieł i deszczu kompletnie zaparował mi prawy reflektor. Para nie chce uciec nawet podczas 6 godzinnej jazdy. Jakimi metodami można bezpiecznie pozbyć się wody z wnętrza?
Przy okazji, brakuje mi części szkła na przeciwmgielne Dysponuje ktoś takim zbędnym elementem ?
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 26-11-2015, 20:55
|
|
|
Sebbo, sprawdź czy są na swoim miejscu i dociśnięte do obudowy reflektora gumy osłonowe żarówek mijania i drogowych. Następnie sprawdź odpowietrzniki reflektora, to takie gumowe "dydki" od tyłu obudowy. Są 2 szt. w narożnikach reflektora. Wyjmij je i sprawdź czy nie są zapchane, przy wkładaniu ich na miejsce zwróć uwagę na strzałki na obudowie reflektora, które wskazują właściwą pozycję tych "dydków".
P.S. Nie brakuje Ci którejś przejściówki na żarówki? Chodzi o te plastikowe elementy w których montuje się żarówki? Czarny w przypadku żarówki mijania H7 i biały w przypadku żarówki drogowej H1. Jeśli ich nie ma to będzie parować. |
|
|
|
 |
|
|