Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MMC - wyniki sprzedaży w Polsce.
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-05-2009, 23:57   

arturro napisał/a:
razem z kiepskim kursem zlotego

Ale kiepski kurs złotego działa odwrotnie czyli podwyższa ceny samochodu.... Ale ciii jest coraz lepiej.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2009, 08:18   

krzychu napisał/a:
Ale kiepski kurs złotego działa odwrotnie czyli podwyższa ceny samochodu

od kiedy polska "odciela" sie od takiego ustalania cen niski kurs nie podnosi cen, a zwieksza popyt, zwlaszcza na rynku polska-UE

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-05-2009, 10:21   

krzychu napisał/a:
Jak tak dalej pójdzie to można będzie stwierdzić że to forum wspomaga sprzedaż Mitsubishi w Polsce!
Żeby było smieszniej to nie pierwszy rok gdzie tak jest.
Już 4 lata temu twierdziłem, że Forum gdzie uzytkownik Mitsu może uzyskać pomoc poprawi sprzedaż. A najpierw pokazało się to w samochodach uzywanych.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2009, 12:03   

Hubeeert napisał/a:
A najpierw pokazało się to w samochodach uzywanych.

To jak by można stwierdzić łatwiej. Z tym że na tym chyba MMC nie zależy żeby pomagać ludziom którzy już nie serwisują w ASO itd. Ale teraz widać że dużo ludzi korzystając z forum decyduje się na nowy samochód z salonu czy wymieniają się informacjami co gdzie i za ile można kupić jaki rabat dostać (tutaj też reklama grafixa może na mniejszej marży ale sprzedają więcej przez forum) więc tym się powinno MMC zainteresować. Wtedy można by było przeznaczyć kasę na konkursy, zloty, nagrody, gadżety itd itp.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2009, 19:12   

krzychu napisał/a:
(patrz nowy Lancera, nowy Outlander)

Do tego dopiszmy L200 :D

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 12-05-2009, 21:49   

W Moim przypadku zakup Outka II i danej wersji był podyktowany typowo wiedzą wziętą z forum i u naszego znajomego dealera :wink:
Już niedługo odbieramy : jakieś 16dni :ANAL:

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 15-05-2009, 22:59   

Jackie napisał/a:
To prawda, to co się dzieje teraz w salonach to szaleństwo. Nawet na krańcach wszechświata (u mnie znaczy się :D ) gubimy nogi ;) Jak tak dalej pójdzie będę musiał zatrudnić więcej sprzedawców ;)
Pozdrawiam

Hej Jackie, mam pytanie odebralem auto ale najprawdopodobniej nie mialem zrobionego przegladu zerowego., ktory chyba jest obowiazkowy. Przejechalem juz 800km i sie zorientowalem ze nie mam wypisanej ksiazki serwisowej. Jak to w rzeczywistosci jest?
Cos obawiam sie ze to zakupowe szalenstwo ciagnie za soba pogorszenie jakosci przedazy... :?

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 15-05-2009, 23:04   

To śmigaj do ASV niech Ci robią przegląd jak najszybciej, żeby później nie zbywali Cie. (oczywiście jeśli to tam kupowałeś).

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2009, 23:11   

Juiceman napisał/a:
To śmigaj do ASV niech Ci robią przegląd jak najszybciej, żeby później nie zbywali Cie. (oczywiście jeśli to tam kupowałeś).

Problem w tym ze do tego salonu mam 300km 8) Obecnie probuje to z nimi wyjasnic ale przekazali sprawe do sojego serwisu i tak czekam i czekam na odpowiedz...w miedzyczasie chce sie dowiedziec co moge zrobic w takiej sytuacji? Moze moge na taki przeglad pojechac do swojego ASO w miejscu zamieszkania?

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2009, 23:15   

No jak dali ciała i masz to pewne to niech pokryją to 600km paliwa i powiedz że to tylko tak lekko licząc nie będąc pazernym bo przecież Twój czas też kosztuje.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 16-05-2009, 15:43   

dab, to by było bardzo niedobrze gdyby "Zerówka" nie była zrobiona...Mam nadzieję, że tylko nie wpisali. Podjedź do jakiejś stacji benzynowej i zobacz jakie masz ciśnienie w kołach - jak przekracza 2,2 - to lipa. Wtedy jak najszybciej do ASO i niech robią. To oczywiście jest obowiązek dealera, który potwierdza (własną firmą!) że na dzień wydania auta klientowi samochód jest zgodny z założeniem producenta i nadaje się do bezpiecznej jazdy. Sorry, że tak krótko ale nie mam teraz czasu, moje dzieciaki są oba w szpitalu a ja wpadłem jedynie się wykąpać, wyprać i może lekko zdrzemnąć.
Pozdrawiam

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-05-2009, 22:42   

dzieki za info. Rozuiem ze fabrycznie stadardowo pompuja wszystkie auta wyzszym cisnieniem? po tym m.in mozna poznac czy ruszali auto? Cos jeszcze mozna sprawdzic? Daj znac w wolnej chwili i niech dzieciaki zdrowieja! Sam mam dwojke i wiem jak to jest w takich cwilach... :?

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 19-05-2009, 19:39   

dab, standardowo powinno być nadmuchane coś koło 3 atmosfer (chodzi o transport coby się opony nie odkształcały przy wiązaniu pasami auta), oprócz tego rzuć okiem na zawiasy drzwi (powinny być nasmarowane), klemy akumulatora (smar miedziany) oraz płyn do spryskiwaczy (powinien być zalany). Poza tym najlepiej jak zadzwonisz do dealera i zwyczajnie zapytasz czy robili "zerówkę"
Ad. dzieciaki - jesteśmy już w domu ale o tym za chwilę w "Chcę powiedzieć, że..." :)
Pozdrawiam

Zorro123
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2009, 15:01   

Wyniki sprzedaży co prawda nie w Polsce ale w kraju dość konserwatywnym co do swoich producentów.
http://moto.onet.pl/15582...kul.html?node=2

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2009, 22:59   

Jackie napisał/a:
dab, standardowo powinno być nadmuchane coś koło 3 atmosfer (chodzi o transport coby się opony nie odkształcały przy wiązaniu pasami auta), oprócz tego rzuć okiem na zawiasy drzwi (powinny być nasmarowane), klemy akumulatora (smar miedziany) oraz płyn do spryskiwaczy (powinien być zalany).

.... i czy wszystkie koła są dokręcone :D

Odpowiedz do tematu