|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: kochajj 30-07-2006, 08:36 |
Jaka instalacja gazowa do gala 2,0 97 4g63 |
Autor |
Wiadomość |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 08-08-2006, 20:39
|
|
|
Simones napisał/a: | Piwkotom, a dlaczego do 2,5V6 nie mozna zalozyc gazowni 2 gen.??? Przysiaglbym, ze mozna, choc osobiscie nie polecam, ale to roznica. Sekwencja np. do silnika 4 cyl. dobrej firmy - KME bez butli i wielozaworu to koszt ok. 1300PLN z butla w kolo i wszystkim co bedzie potrzebne powinienes sie zmiescic w 2000 PLN + montaz. |
Nie mowie ze nie mozna, tak jak Ty i wielu innych znajacych sie na LPG sugeruje jednak sekwencje do V6. Efekty tak jak napisal Darek .
A co do takiego kosztu no to jak napisalem: rozni roznie plota, aczkolwiek to co podales to
pzdr |
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2006, 21:18
|
|
|
Ok Darku, a nie da sie wyregulowac tak, zeby nie dostawal za ubogiej mieszanki ?? Pytam, bo znam ludzi co z powodzeniem jezdza na takich instalacjach w silnikach 2,5V6 (nie mowie tu oczywiscie o spalaniu czy stratach w mocy przez mixer czyli zwezke dolotu) ale napewno nie wypala im zadnych uszczelek
Co do cen to widzialem gdzies oferte kompletna instalacja z zalozeniem sekwens KME ok. 2500PLN do 4cyl. Nie wiem jednak co to za zaklad (w sensie czy nie partacze) wiec biore poprawke ze cena moze sie troche roznic w zaleznosci od zakladu. Natomiast ze skompletowaniem sobie samej instalki nie ma zadnego dzis problemu i 2000PLN powinny w zupelnosci wystarczyc. Spojrz chocby na allegro i policz ile bys musial wydac (mi wyszlo <2000). |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24264 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-08-2006, 22:10
|
|
|
no jak dasz bogatszą, to cylindry bliższe przepustnicy będa zalewane... silnik się będzie dławił, brak mocy itp.
zresztą - ja się na LPG nie znam, ale jak dasz taką instalkę, która bierze odczyty z lambdy, to ciągle będą problemy z takim silnikiem; to nie tylko uszczelka głowicy - gniazda, zawory no i same tłoki, wydech itd. albo i strzał (w 10-tkę czyli przepływkę) |
|
|
|
 |
kokoksik
Forumowicz żubrCzasemSieStawia

Auto: galant 2,0 97r. EA2A
|
Wysłany: 07-08-2008, 20:51
|
|
|
witam wszystkich misiów
Właśnie jestem w trakcie rozważań wyboru instalacji IV generacji
Na początku miałem zamiar założyć BRC S24 za 2900 ale po rozmowie z gaziarzem który twierdził uparcie że nie trzeba demontować kolektora odstąpiłem od zakładu
Przewijając się przez innych gaziarzy i inne marki instalacji zenit, diego i coś jeszcze nie pamiętam w cenie 2500 lecz każdy z nich twardo stał przy nie demontowaniu korektora
W końcu trafiłem na rodzinną firmę w małym garażu ( przez wielu znajomych polecaną) Przy pierwszym kontakcie widać było ze gaziarz zna się na rzeczy Do wyboru miałem Stag300 i nowość Stag4 za 2500
Zastanawiam się który montować na forum zachwalany jest stag300 a o stagu 4 nic nie jest pisane
Jeśli mogli byście coś poradzić doradzić to bardzo proszę |
_________________ kokoksik
 |
|
|
|
 |
|
|