[2G 95-99] Fotele z Eagle Talon do Eclipse |
Autor |
Wiadomość |
regaciarz
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1g 2.0b 1994 rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2010, 10:36
|
|
|
viader napisał/a: | mystek, ja mam podobne gabaryty do Ciebie tj. 180cm i 100kg. Moim zdaniem fotele w ecli są poprostu rewelacyjne. W żadnym aucie nie siedziało mi się tak wygodnie, trasa 400-500km po PL nie stanowi problemu, bardzo fajne jest podparcie lędźwiowe. Co do trzymania bocznego, kubełek to to nie jest ale nie zdarzyło mi się nigdy wylecieć z fotela. Jeśli masz jak zorganizować transport spod Warszawy to oddam Ci komplet za przysłowiowego browara. Ja zmieniłem sobie komplet foteli na bordowe z talona turbo a te zwykłe szare leżą w garażu i się marnują. Co do ich wytrzymałości to jest naprawdę wysoka, nic nie skrzypi. Welur wygląda jak nowy, lekko wyciera się tylko ta część od strony drzwi pod udami (ale prawie tego nie widać). |
A jak sprawują się fotele z Talona? Bo jak zobaczyłem Twoje to aż mnie z zazdrości ściągnęło I takie pytanie poza tematem: czy policja czepia się czarnych postojówek? Bo chcę u siebie zrobić coś takiego jak Ty miałeś, ale ja lubię swój dowód rejestracyjny |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 19-11-2010, 11:42
|
|
|
Ja jestem z nich bardzo zadowolony posiadają kilka dodatkowych regulacji: trzymania bocznego, podparcia uda oraz zagłówka (bezużyteczną). Do tego siedzi się troszkę wyżej i są troszkę twardsze. Te regulacje są tylko w fotelu kierowcy, pasażer ma jedynie dodaną regulację zagłówka. Generalnie jest ciut lepiej jak w tych szarych ale niewiele. priorytetem dla mnie był oczywiście kolor
Co do postojówek to policja nigdy się nie czepiała ale eclipse jest dość specyficzny, dzięki otwieraniu lamp mijania malując postojówki nie wpływasz na światła nijania ani drogowe. Większość policjantów i tak nie wie, gdzie są postojówki w ecli. W obecnym stanie prawnym gdzie jeździ się na włączonych światłach mijania sens posiadania postojówek jest znikomy. Do tego w nocy takie pomalowane postojówki normalnie są widoczne. |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 19-11-2010, 11:55
|
|
|
tapicera faktycznie niezła - ile dałeś i jakim cudem ją znalazłeś? |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
regaciarz
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1g 2.0b 1994 rok
|
Wysłany: 19-11-2010, 12:03
|
|
|
ile dałbym za podparcie ud! Jeśli ktoś ma namiary na fotele z Talona w jakimkolwiek kolorze to pisać na PW
A co do postojówek to miałem robić taki myk, że do dalekosiężnych wprowadziłbym po małej diodzie i odpalałbym przyciskiem w razie kontroli Bo już Białystok oglądał końcówkę wydechu, ciekawe co będzie jak na wiosnę auto nabierze na prawdę zadziornego charakteru |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-11-2010, 12:10
|
|
|
Poprostu odkąd mam eclipsa przeglądam allegro, trafił się talon na części to zadzwoniłem i zamówiłem tapicerkę razem z przesyłką wyszło mnie 450zł (w tym 200zł przesyłka). Najlepsze, że z tydzień później wyczaiłem podobną tapicerkę 20km ode mnie w Legionowie. Mam numer do gościa: 504212310, dzwońcie może jeszcze ma (takie elementy raczej ciężko się sprzedają). Kto pierwszy ten lepszy Dodam, że nie oglądałem tej tapicerki i nie wiem w jakim jest stanie, nie wiem, czy ma też te wszystkie regulacje, jedno co widziałem ze zdjęcia to, że jest czerwona/bordowa. |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 19-11-2010, 13:20
|
|
|
to niezła cena, dzięki za kontakt! |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 19-11-2010, 19:07
|
|
|
viader, gdzie mozna obejrzec te twoje fotele ???? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 19-11-2010, 20:59
|
|
|
viader, pasuje idelanie!!! Zerknij do mojego tematu obczaj czy ja mam tez taka wersje, dodałem pare fotek. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
|