Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:15 |
[II 2.0 DID] jaki autoalarm do Outlandera II? |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 26-04-2010, 00:07
|
|
|
Wazzi napisał/a: | j pyatlem dokaldnie |
Jeśli masz podane że 70% to równowartość 2000 zł, to łatwo mozesz obliczyć jaką płacę składkę.... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
vaha
Forumowicz
Auto: OII fl 2.0 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2013, 14:42
|
|
|
Odkopuję temat, bo nie chcę zakładać nowego.
Niestety dwa tygodnie temu straciłem oba lusterka . Fabryczny alarm (chyba jest, ale nawet nie sprawdzałem) nie zadziałał. Myślałem, że jak lusterka są podpięte pod układ zasilania to alarm powinien to wykryć. Myliłem się.
Teraz chcę się zabezpieczyć i zamontować taki alarm, który pomoże zapobiec podobnym zdarzeniom w przyszłości. Zupełnie się nie orientuję w temacie, dlatego pytanie, co warto założyć? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-12-2013, 16:09
|
|
|
Nie wiem czy oprócz hałasu coś Ci to da. Znajomemu stłukli boczną szybę w Maździe 6 i wyciągnęli radio. Alarm oczywiście wył, znajomy wypadł z klatki schodowej i zobaczył szybko migające podeszwy złodzieja. Nawet nie próbował gonić. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
vaha
Forumowicz
Auto: OII fl 2.0 did
|
Wysłany: 03-12-2013, 11:47
|
|
|
Przynajmniej bym wiedział na kogo uważać. Tego dnia, blok obok skradziono też lusterka z Navary, więc widać było konkretne zamówienie. Poza tym, na dachu miałem cb na magnes a tego w ogóle nie ruszyli.
[Do moderatora: czy można przenieść ten temat do właściwego działu "Outlander II Generacji"?] |
|
|
|
 |
jaro5090
Forumowicz

Auto: Oultlander II - 2.0 DiD
|
Wysłany: 26-06-2014, 20:48
|
|
|
Odkopię temat. Zajmuję się zaowodo alarmami, więc z podłączeniem i programowaniem sobie poradzę. Ale proszę o jakąś poradę. Chcę najprostszy alarm z pilotem, który będzie odcinał zapłon.
Gdzie mogę podłączyć przekaźnik ?
Do ASO nie pojadę bo nie lubię płacić za "powietrze", więc takie porady bardzo proszę sobie darować. Rozbierać tapicerki nie mam zamiaru, gdyż nie potrzebne są dodatkowe czujniki ruchu. Wystarczy proste odłączenie zapłonu, albo innej funkcjonalności, która ma unieruchomić auto. Z autopsji wiem, że to najlepsze rozwiązanie w każdym wypadku.... |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 26-06-2014, 21:28
|
|
|
jaro5090 napisał/a: | Odkopię temat. Zajmuję się zaowodo alarmami, więc z podłączeniem i programowaniem sobie poradzę. Ale proszę o jakąś poradę. Chcę najprostszy alarm z pilotem, który będzie odcinał zapłon.
Gdzie mogę podłączyć przekaźnik ? | Nie rozumiem pytania, skoro zajmujesz się tym zawodowo, to chyba wiesz że albo robi się to byle jak, przekaźnik na przewodzie od stacyjki albo profesjonalnie pruje instalację i ukrywa żeby było trudno znaleźć. |
|
|
|
 |
jaro5090
Forumowicz

|
Wysłany: 26-06-2014, 21:36
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Masz rację, trochę za mało napisałem, więc sprecyzuję:
1. Chcę sterownik z pilotem podłączyć do właściwego miejsca.
2. Przekaźnik ma odłączyć cokolwiek co nie pozwoli na odpalenie auta
3. Jestem expertem pełną gębą od systemów zabezpieczeń w budynkach, ale nie znam się na samochodach. Jakby to był jakiś fiat czy polonez to sprawa jest prosta, ale tu gdzie mamy komputer nie chcę popełnić jakiegoś błędu.
Zdaję sobie sprawę, że to bardzo prowizoryczne zabezpieczenie, ale mi w zupełności wystarczy. Alarmy fabryczne, a w taki jest wyposażony mój samochód, są proste dla "fachowców".
Wystarczy mi informacja w którym miejscu mogę wstawić przekażnik 12V. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-06-2014, 22:43
|
|
|
jaro5090 napisał/a: | Przekaźnik ma odłączyć cokolwiek co nie pozwoli na odpalenie auta | pompa paliwa? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
jaro5090
Forumowicz

|
Wysłany: 26-06-2014, 23:11
|
|
|
Pomysł bardzo dobry, więc pozostało tylko uzyskać informację, gdzie są zaciski...
Dzięki za sugestię |
|
|
|
 |
|