|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Space Star 1,3 2000 - proszę o opinię |
Autor |
Wiadomość |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 09-06-2010, 07:55
|
|
|
enanthate napisał/a: | To jest instrukcja obsługi wyświetlacza dla osób nie mających oryginalnego radia... Nie ma tu ani słowa o CHWILOWYM SPALANIU... | Dokładnie. A serwisówka mówi że nie ma takiej funkcji. To spalanie może się aktualizować co 2 sekundy, ale zaraz po skasowaniu. Po przejechaniu 1000 km zmiany żadnej nie będzie. |
|
 |
Piotr-Man
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3 2000
|
Wysłany: 09-06-2010, 14:48
|
|
|
cns80 napisał/a: | enanthate napisał/a: | To jest instrukcja obsługi wyświetlacza dla osób nie mających oryginalnego radia... Nie ma tu ani słowa o CHWILOWYM SPALANIU... | Dokładnie. A serwisówka mówi że nie ma takiej funkcji. To spalanie może się aktualizować co 2 sekundy, ale zaraz po skasowaniu. Po przejechaniu 1000 km zmiany żadnej nie będzie. |
No to wychodzi, że jednak spalania chwilowego nie ma ... choć myślałem że powinno być ... ale właściwie to nie szkodzi
Z tego co tu piszecie wynika, że chyba warto jechać go obejrzeć ... a może nawet go kupię ... wstępnie mam jechać po niego jutro |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Pomógł: 10 razy Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 09-06-2010, 20:28
|
|
|
Raz jeszcze (mówię) piszę że mam takie wskazanie jak spalanie w danej chwili i jest ono aktualizowane co dwie sekundy, gdy ruszam lub przyspieszam widzę wartości rzędu nawet kilkudziesięciu litrów /100km a kiedy hamuję silnikiem 0.0/100km. Ponad dwa lata posiadam to auto i tak zawsze miałem po za jednym dniem kiedy to trafiłem na podobną instrukcje i pobawiłem się ustawieniami a na koniec tej zabawy powróciłem do pierwotnego stanu. Miało to miejsce około rok temu a cytowana instrukcja jest z lutego tego roku bo tą udało mi się znaleźć pierwszą z pomocą szukajki. Nie wiem czy jej autor nie ma tego parametru czy może tylko nie świadomie pominął w opisie, ja mam i zgodnie z podanym sposobem mogłem ustawić każdy z podanych parametrów nie posiadając fabrycznego radia. Zgadza się że w instrukcji od "SS" z silnikiem 1.6 nic na ten temat nie ma (mam ją na kompie i wczoraj sprawdziłem), niestety nie mam teraz możliwości sprawdzenia na własnej od "SS"1.3 z roku99(jestem za granicą bez "SS")
(Service Manual (English) Space Star 1999-2003) plik "54 Chassis Electrical" strona 102
"When the ignition switch is turned ON, the display shows the 4 items sequentially ( instant fuel consumption, average fuel consuption, driving range, average speed ) and returned tothe original display that shown before the ignition switch was last turned OFF." |
Ostatnio zmieniony przez irekmiecz 09-06-2010, 21:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 09-06-2010, 20:35
|
|
|
Sprawdziłem - świecące kontrolki to drzwi i ręczny tak że nie ma tu nic niepokojącego.
Piotr-Man, weź aparat i jak nie będziesz pewny pstrykaj wszystkie niepokojące rzeczy i wrzuć - zawsze możemy sprawdzić w naszych i coś podpowiedzieć, nie przejmuj się trasą, Sam jechałem po swojego 2 razy ok 180km w jedną .Moim zdaniem lepiej poświęcić paliwo niż władować się w truposza.
irekmiecz, twój chyba się kwalifikuje pod cud medyczny gdyż nikt łącznie ze mną tego nie uruchomił mimo kombinowania z ustawieniami.
irekmiecz napisał/a: |
(Service Manual (English) Space Star 1999-2003) plik "54 Chassis Electrical" strona 102
"When the ignition switch is turned ON, the display shows the 4 items sequentially ( instant fuel consumption, average fuel consuption, driving range, average speed ) and returned tothe original display that shown before the ignition switch was last turned OFF." |
Wow a u mnie tylko 3 wskazania pokazują się po przekręceniu zapłonu Trzeba zbadać sprawę . W sumie to dziwi mnie że chwilowego nie ma skoro te odczyty i tak są potrzebne do policzenia spalania średniego.
Ale w sumie zawsze może coś wyjść na podforum Carismy opowiadało parę osób jak po deszczu im się wskazanie temperatury pokazywało i dawało w miarę dobre wyniki, mimo że tej funkcji nigdy nie mieli i nie maja nawet czujnika |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
Ostatnio zmieniony przez drtymf 10-06-2010, 07:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piotr-Man
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3 2000
|
Wysłany: 10-06-2010, 07:24
|
|
|
irekmiecz napisał/a: | Raz jeszcze (mówię) piszę że mam takie wskazanie jak spalanie w danej chwili i jest ono aktualizowane co dwie sekundy, gdy ruszam lub przyspieszam widzę wartości rzędu nawet kilkudziesięciu litrów /100km a kiedy hamuję silnikiem 0.0/100km. ... |
To może i w tym egzemplarzu będzie tak funkcja
Jak już pojadę go obejrzeć to czy go kupię czy nie to na pewno opiszę wrażenia.
Miałem jechać dzisiaj ale nie wiem czy tam dojadę, auto stoi aktualnie u mechanika, dzisiaj ma być do odbioru, właściciel słyszał jakieś tarcie i stuki przy hamowaniu i pojechał klocki czy coś tam wymienić żeby wszystko było w porządku.
[ Dodano: 14-06-2010, 11:26 ]
Dziękuję za wszystkie opinie.
Wczoraj byłem po to auto i go kupiłem i jak na razie jestem zadowolony.
Zostałem posiadaczem Mitsubishi i pewnie częściej będę się udzielał na tym forum.
Niestety zdjęcia nie pokazują wszystkiego, okazało się jednak że ten nieoryginalny znaczek z tyłu to rzeczywiście była jakaś stłuczka. Tylna klapa i zderzak malowane, przedni zderzak też malowany i rzeczywiście trochę wisi. Patrząc jednak na auto z dwóch metrów nic nie widać, wszystko zrobione jest bardzo dobrze.
Po za tym stan techniczny okazał się zadowalający.
Komputer pokazuje spalanie średnie, na razie innych funkcji nie sprawdzałem, po przyjechaniu do domu wyszło mu średnio na trasie 5,0 l/100 to chyba dobrze.
Przejechałem nim 140 km. do domu i muszę powiedzieć że jestem zadowolony.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|