|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.9 DiD 2000 |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2010, 12:14
|
|
|
enanthate napisał/a: | Dla przykładu podam cenę kompletnego rozrządu wraz z pompą wody w 1.6: 470zł. | A ja luknę w fakturę od japaneze - zresztą gdzieś tu na forum pisałem co ile kosztowało.
enanthate napisał/a: | W 1.6 także zawyżyłem | Wg mnie dla 1.6 lekko zaniżyłeś
Zużycie paliwa za motostat.pl:
Carisma 1.6: od 5,75 - 10.69
Carisma 1.9: od 5,51 - 8,47
Zużycie paliwa za spritmonitor.de:
Carisma 1.6: średnia dla 28 samochodów: 7,95 litra
Carisma 1.9: średnia dla 30 samochodów: 6,02 litra |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2010, 14:07
|
|
|
JCH, ale po co miałbym zaniżać spalanie? U mnie zielona Carisma używana jest tylko na krótkie miejskie wyprawy (max. 5-6 km) - średnie spalanie na dzień dzisiejszy to 7.5l/100km. Niebieska Carisma jest używana na codzień i średnio robię 100km dziennie. Nie jeżdżę po emerycku, a spalanie to 6.8l/100km. Będziesz dzisiaj u nas, to mogę Ci te wyniki pokazać. Możliwe, że niskie spalanie związane jest z tym, że oba samochody mają bardzo małe przebiegi (zielona: 105kkm, niebieska 128kkm). Proponowałbym także nie sugerować się statystykami na portalach typu motostat.pl... |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 23-07-2010, 14:08
|
|
|
znalazłem jeden minus dla carismy did w mieście jeżeli auto ma służyć jako taksówka bądź lubisz raczej bardziej dynamiczną jazdę to w tym wypadku trzeba dbać o turbinę, czekać z pałowaniem aż się nagrzeje i potem studzić przed gaszeniem.... oczywiście silniki benzynowe też trzeba trochę nagrzać i postudzić ale są mniej wrażliwe na taką często przerywaną prace |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 23-07-2010, 15:45
|
|
|
Minusem jest czas zagrzewania się silnika w zimie.
Moim zdaniem (przy podobnych kosztach eksploatacji) decydujące o wyborze mogłyby być preferencje kierowcy - po prostu czy odpowiada mu charakterystyka diesla, czy woli bzzzzyyyttttt silnika benzynowego.
enathate - przytoczyłem statystyki spalania bo są one bardziej miarodajne niż jednostkowy przypadek taki jak np. Twój. Każdy jeździ gdzie indziej, inaczej stąd ciężko porównać moje spalanie do czyjegoś lub miasto do miasta. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krz3mus
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma DID 1.9 102KM 2001
|
Wysłany: 24-07-2010, 10:09
|
|
|
Dziękuje za wszystkie uwagi i dane :]
Czyli zostaje jednak did :] |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
|
|
|
 |
krz3mus
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma DID 1.9 102KM 2001
|
Wysłany: 27-07-2010, 23:49
|
|
|
[ Dodano: 05-08-2010, 14:30 ]
=============================================================
http://www.komistraf.gratka.pl/ogl/11898287.html
Już załatwiam formalności dotyczące tej Carismy i wreszcie po tylu miesiącach poszukiwań będe posiadaczem cudownego samochodu jakim jest Mitsubishi Carisma :]
Pozdro i jeszcze raz dziękuję za wszelkie informacje i porady
=============================================================
Oficjalnie zostałem mitsumaniakiem
Bo się zakochałem normalnie
jest już mój :]
Zdrowie ! ! ! |
|
|
|
 |
|
|