Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Problem z przepustnica i nie tylko
Autor Wiadomość
pajczer 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16V GL
Wysłany: 16-04-2011, 14:14   

Witam, faktycznie po przelutowaniu usterka się przez dwa dni nie pojawiała..ale wczoraj wieczorem znowu nie mogłem zapalić..co prawda nie przelutowywałem elementów smd także jeszcze się z tym pobaruje a jak nie to trzeba kupić czujnik.

Pozdrawiam

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2011, 14:31   

ja miałem przypadek nie równych obrotów i gaśnięcia, błędy z komputera po wykasowaniu wracały ... okazało się że to silnik krokowy i układ w sterowniku, zaryzykowałem na alledrogo używany korokowy, był z przepustnicą około 200 pln, i komputer 90. Teraz chodzi jak ta lala

Krokowy niby działał, ale miał zwarcie i nie chodził jak trzeba, a sterownik do tego podawał złe sygnały.

Doszedł do tego 3 elektryk, i teraz tylko do niego z problemami uderzam, a co najważniejsze normalne ceny i fachowe podejście .... jakby co w Koszalinie chętnym namiar podrzucę.

sniegu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2011, 12:20   

No to przez rok czujnik poszybował ostroooooo w górę :shock:

mogłeś podjechać teraz na spot co był w sobotę była kupa Carism łącznie z moją jak nic nie załatwisz to na następny niech Cie nawet przyholują to pewnie coś się zaradzi albo chociaż podmieni ten czujnik.

Odpowiedz do tematu