|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
fto z przekladka |
Autor |
Wiadomość |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-05-2011, 15:42
|
|
|
Trudno wyczuć, ale wątpie
Tak jak pisałam - jeśli obecny właściciel bardzo rzeźbił, to tylko on sam wie, gdzie co wsadził. Inni mechanicy będą mogli co najwyżej domniemywać co to jest.. A już dostać się do poszczególnych części celem ich naprawy / wymiany może być ciężko i bez rozbierania połowy samochodu się nie obejdzie.
A już jak to będą mechanicy, którzy o mitsu niewiele wiedzą, to w ogóle cuda Ci mogą powiedzieć.
Oczywiście mogę mieć wizje katastroficzne i skrajnie pesymistyczne, bo może się okazać inaczej, ale..
[ Dodano: 10-05-2011, 16:58 ]
Aaaaa i najważniejsze
Zanim pojedziesz, zapytaj o VIN. Bo VIN-u ten samochód raczej nie ma, a co najwyżej 11 cyfrowy nr Id. Samochody rejestrowane po raz pierwszy po 01.01.1995, które są zarejestrowane w PL, jeśli nie mają 17-cyfrowego VIN, muszą uzyskać odstępstwo od warunków technicznych. Zgody udziela Minister Infrastruktury. Może się okazać, że to FTO jest zarejestrowane jako eclipse i z "nowym" VINem... |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-05-2011, 22:26
|
|
|
kuzi, nie mogę, chronicznie brakuje mi czasu, podjechałbym chętnie, ale obecnie nie narzekam na brak zajęć |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
_Slawek_
Mitsumaniak

Auto: E-DE3A, 5FNRL
Pomógł: 10 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 1870 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-05-2011, 23:12
|
|
|
karloroso napisał/a: | no w paiatek jade
jesli wszystko bedzie to wracam fto
odkad mojego colciaka kumpel rozbil to chory chodze doslownie chory ze pojedzic nie moge a na to fto trzeba czekac juz tydzien;/
[ Dodano: 10-05-2011, 12:01 ]
wszystko bedzie ok * ;]
[ Dodano: 10-05-2011, 12:01 ]
ale co chcesz podkupic ??:D |
Właściciel tego tworu chce się pozbyć coraz bardziej/szybciej, ciekawe dlaczego? To już chyba 3 lub 4 ogłoszenie i cena zeszła z minimum 15 tys. w pierwszym ogłoszeniu do 8800 do negocjacji...
1. Cytat: | Posiadam na sprzedarz mitsubihi eclipse ( fto ) | Dowiedz się co faktycznie widnieje w dowodzie rejestracyjnym
2. Cytat: | silnik 2.0 , 200 km , 5 s do setki | Raczej około 7,5 s w automacie więc nie ma się co nastawiać na rakietę bo zostanie się objechanym na prostej przez skodę fabię rs
3. Cytat: | szkrzynia automatyczna ktora jest tak zgrana z silnikiem ze kreci do konca czyli do 9 tys obrotów i potrafi nawet na 3 biegu zapiszczec kołami | Właściciel nie ma obaw przed oglądaniem wskazówki obrotomierza na czerwonym polu, ciekawe jakie o tym zdanie mają silnik i potencjalni klienci
4. Cytat: | przy jezdzie na pierwszym max drugim biegu po miescie okolo 15 l | Te 15l to raczej bez względu na to ilu biegów się używa
5. Cytat: | A wiec do zrobienia było by zawieszenie przednie , zbierznosc,trzeba by wywarzyc koła zmienic opony na cos lepszego niz chinskie | Czy ta lista to wstępne wytłumaczenie problemów, które się ujawnią podczas jazdy próbnej Człowiek jeździł 2 lata bez zrobienia zbieżności i wyważenia kół
6. Cytat: | dosłownie parę innych pierdołek załozyc klime ktorej nigdy nie załozyłem choc posiadam cały komplet który oczywiscie dorzucam i ktory był orginalnie zamontowany lecz po przekladce nie chciało mi sie juz tego zakładac | Nie nie chciało tylko się nie dało... albo za dużo pracy i rzeźbienia by to wymagało... Klimatyzacja w tym aucie jest niezbędna nie tylko do chłodzenia ale i jako główne narzędzie do walki z zaparowanymi szybami w deszczowe dni, bez klimy to tragedia
7. Cytat: | mysle ze kwota około 1500 zl doprowadziła by samochód do stanu idealnego | Zgadza się, jeśli do zrobienia była by tylko zmiana opon na nowe...
8. Cytat: | licznik jest w milach czyli 180 mil * 1,61km = 290km | Oryginalnie jednak w kmh. Jak widać na zdjęciu mph to tylko naklejka na tarczy... Wystarczy pozbyć się konwertera kmh -> mph i naklejki
9. Ktoś już podobno próbował sztuczki z 1 wycieraczką na przedniej szybie we FTO i nawet się to sprawdza dopóki deszcz się nie rozpada za bardzo
10. Gdzie jest i czy jest tylne światło przeciwmgłowe?
11. Skoro nie chciało się też właścicielowi przełożyć linek od bagażnika i wlewu paliwa na stronę kierowcy to czego jeszcze zaniechał?
Ten samochód to jeden wielki znak zapytania. Także lepiej podejść do tematu na chłoooodno I to dosłownie podejść, bo szkoda jechać Najlepiej jakby ktoś, kto jest na miejscu mógł Ci wstępnie sprawdzić ten pojazd. |
|
|
|
 |
karloroso
Nowy Forumowicz
Auto: COLT CA0
|
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2011, 00:40
|
|
|
~10.000PLN |
|
|
|
 |
karloroso
Nowy Forumowicz
Auto: COLT CA0
|
Wysłany: 11-05-2011, 02:59
|
|
|
no to jak to fto nie bedzie ok to chyba mr2 wroce do lodzi z tego slaska
przynajmniej troche pieknych polskich okolic po zwiedzam poszukujac samochodu ;]
[ Dodano: 11-05-2011, 03:01 ]
bo niestety nie cale 20 klockow to zbyt duza gotowka to fto wydawalo sie swietna opcja ale po waszych opiniach zaczelo mi wszystko przechodzic ....
no coz zobaczymy co w piatek bedzie
dziekuje bardzo wszystkim za pomoc !!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|