Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy użytkownik czyli litania niewiedzy
Autor Wiadomość
Wuzlasu 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2011, 23:04   

bladerunner napisał/a:
niż przy miejskim toczeniu się w okolicach do 3 tys. obrotów.

ojojoj... ależ dopiero powyżej 3 tys. obrotów zaczyna się frajda i dziwne miny kierowców w nowszych "usportowionych szpachlą i żywicą" autek ;)

[ Dodano: 27-08-2011, 23:09 ]
trochę nie na temat, ale jakby kto chciał, to mam w Radomiu człowieka, który uszył mi z weluru pokrowce na wymiar (żadnych suwaczków, tylna kanapa osobno... dodatkowo na oparciach foteli z tyłu naszyte zewnetrzne kieszenie i podłokietnik) - cena za kpl. 150 zł...

WARTO! robię reklamę, choć nie mam w tym interesu. U mnie fotel kierowcy był i jest zmasakrowany, a teraz będzie pięknie... Gruby welur na piance/gąbce.

bladerunner 
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Wysłany: 28-08-2011, 01:41   

Cytat:
ojojoj... ależ dopiero powyżej 3 tys. obrotów zaczyna się frajda

no pewnie że się zaczyna. po prostu jak nie muszę to jej nie nadużywam. A zdziwione miny dumnych posiadaczy TDI'ków i tym podobnych "przedmiotów pożądania ludu" też lubię czasem pooglądać
Cytat:
z weluru pokrowce na wymiar

dobra opcja, cena w miarę i niedaleko. chociaż u mnie to trochę zbytek, bo póki co, stan oryginalnych jest naprawdę niezły.

Wuzlasu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-08-2011, 19:31   

dobrze, zaczynamy jakby nigdy nic...

pierwsza rzecz: przewody WN - co wybrać?

auto kupione na Janmorach - trochę polatały, więc były do zmiany

kupiłem najpierw Sentecha (bo nic innego nie było "na już") - efekt: auto nie jedzie, jedna z fajek rozpadła się w rękach

dziś pytałem o inne opcje i propozycje:
1. JCAuto - 94 zł kpl.
2. JPN - 108 zł kpl.
3. NGK - 220 zł kpl.

Pytam, bo przestraszyła mnie cena przewodów NGK i nie wiem czy rzeczywiście są aż tak dobre czy co? Ponieważ czeka mnie seria inwestycji w MSR, to nie chciałbym przepłacać jeśli nie warto. Jeżeli trzeba - trudno... ;)

PORADŹCIE!!!

[ Dodano: 10-09-2011, 22:21 ]
To teraz muszę się pochwalić.
Może i mam więcej szczęścia niż rozumu...

Problem z pływającymi obrotami ustał. Prozaiczna przyczyna. Pęknięta wtyczka/złącze elektryczne krokowca. Nie można tego było "namacać", po odłączeniu też niewiele było widać, ale był jakiś brak styku i obroty pływały. Teraz superpięknie trzymają się na benzynce tak ok. 800, na gazie ok. 900.

Z iskrą jeszcze trzeba trochę powalczyć, ale na benzynie już jest rewelacyjnie. Kupiłem przewody NGK! Od dzis mogę stwierdzić, że druty z Sentecha to był syf i ścierwo. Auto nie chciało jeździć ani na Pb, ani na LPG. Nawet "sklepanie" świec do szczeliny 0,4 mm dało lichy efekt. Runnerek jeździł, bo musiał, ale bez fantazji. Oprócz zmiany przewodów WN na próbę wróciłem do wcześniej kupionych świec Denso. Przerwa 0,9 i co? I hula jak szatan!!! Na Pb bez zastrzeżeń w pełnym zakresie obrotów, na LPG zdarza mu się zakrztusić szczególnie przy mocniejszym depnięciu, ale tu obstawiam ustawienie dawkowania, z tym trzeba do gaziarza.
Na razie wraca mi chęć do ujeżdżania "galopka".

PS. Jeszcze sie pochwalę, że dopadłem na Alledrogo jedynie 1 kpl. tarcz na przód (bo jedną mi pokrzywiło) Boscha za niezwykle przystępną cenę 49 zł/szt.!!! A co. Tydzień miał być udany - był udany ;)

yossi 
Forumowicz

Auto: MSR 1,8 GLXi 98 r.
Wysłany: 12-09-2011, 12:56   

Hmm... Człowiek w potrzebie, a ja tyle czasu tu nie zaglądałem - wstyd! :roll:

Widzę jednak, że wszystko dobrze się skończyło. MSR i NGK są jak Romeo i Julia (a że kobiety potrafią kosztować, to przecież powszechnie wiadomo) ;) Dotyczy to zresztą i kabli, i świec. Ja się do tych zaleceń stosuję i po trzech latach użytkowania i 70 tys. km zrobionych MSR nie mam z nim żadnych problemów. Mam nadzieję że odtąd także i przed Tobą tylko czysta radość z jazdy tym wyjątkowym autem.

Pozdrawiam
yossi

Wuzlasu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-09-2011, 23:57   

Dzięki Yossi!

Obiecuję, że będę się starał :lol: na bieżąco informować o postępach prac renowacyjno-muzealniczych.

Odpowiedz do tematu