Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] Panel sterowania szybami
Autor Wiadomość
RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2012, 17:38   

macos napisał/a:
WD 40 jest bardzo dobrym środkiem do części metalowych,jak zapieczone śruby itp.natomiast tam gdzie mamy do czynienia z elementami z tworzyw sztucznych lepiej zastosować środki na bazie silikonu np. CX-80,tak doradził mi mechanik,stosuje się do tego i jak na razie nie miałem jakiś kłopotów stosując się do jego zaleceń.

Dobrze wiedzieć :D

secior 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3 (4G13 83KM) 2000r
Wysłany: 16-03-2013, 13:46   

Ktoś rozwiązał główny problem wątku? Od początku jak kupiłem auto nie działało otwieranie szyby z przycisku pasażera. Sterowanie z panelu kierowcy działa prawidłowo, mogę otwierać i zamykać wszystkie dwie szyby :P (z tyłu korby)

markowoj 
Forumowicz
Markowoj

Auto: outlander 2.0 tdi 2008r.
Wysłany: 16-03-2013, 16:32   

WD-40 nadaje się tylko do penetracji zapieczonych elementów , ale nie do konserwacji.
Elementy po uruchomieniu powinny być oczyszczone i zabezpieczone innymi preparatami
bo wd40 jest preparatem agresywnym i po jakimś czasie jest gorzej.

secior 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3 (4G13 83KM) 2000r
Wysłany: 16-03-2013, 16:41   

W oczekiwaniu na odpowiedź sam się wziąłem za szukanie przyczyny. Okazało się że przycisk "window lock" był winien, a dokładnie taki "dynks" :biggrin: :

To plastikowe coś naciska na gumowy styk na płytce sterowania, jak widać na zdjęciu po bokach ma takie dwie zapadki i te właśnie zapadki chyba się trochę wytarły przez co ten "dynks" wyleciał z prowadnic i cały czas naciskał na styk co powodowało zablokowanie okna pasażera.

Wystarczyło odgiąć zapadki na zewnątrz by "dynks" nie wyskakiwał z prowadzeń (dodatkowo wypycha go sprężyna podobna do tej z długopisu)

Zobaczymy czy to pomoże na dłuższą metę, jak znowu coś będzie nie tak to zdemontuje całkowicie ten "dynks"

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 17-03-2013, 01:58   

secior napisał/a:
W oczekiwaniu na odpowiedź sam się wziąłem za szukanie przyczyny. Okazało się że przycisk "window lock" był winien

8) :lol:

Odpowiedz do tematu