Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot ogólnopolski Mitsumaniaków.
Autor Wiadomość
Seichan 
Mitsumaniak
mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2012, 12:29   

Forest napisał/a:
185 - Tyle aut stało przez 24h/dobę na ośrodku wraz z autami sponsorów (+ auta gości i odwiedzających - ok 30szt)

175 - Tyle aut było mitsumaniaków przez 24h/d

475 - Tyle rozdaliśmy smyczy i identyfikatorów włącznie z dziećmi (+ dodruk dodatkowych identyfikatorów - ok 30szt)

124 - Tyle samochodów naliczyła dla nas pani na bramie jak wróciła kolumna

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66622

Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.

:arrow: Rekin Seichan
:arrow: FTO story
:arrow: Odyseja Seichan

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-06-2012, 14:18   

Tak liczby nie małe i z kilku źródeł określające podobnie, więc zapewne poprawnie. Jak dla mnie aby zawiązać komitet :) i zgłosić oficjalnie chęć realizacji trzeba mieć gruntowne rozeznanie !!

1. czy mamy pewne miejsce z noclegami na około 500 osób
2. parking na około 200 aut

to dwa podstawowe kryteria jeżeli to znajdziemy, myślę że będzie o czym myśleć. Sam optymizm i chęci niczego nie gwarantują ...... Konkrety są najważniejsze, "nie na pewno się zgodzą, ale tak pytałem i jest zgoda"

.....piekło jest wybrukowane chęciami.....

JacekeR 
Mitsumaniak

Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Wysłany: 13-06-2012, 15:11   

Czekamy więc na wiadomość od Banderasa.

r@f@l 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C62A 1,5 GLXi
Wysłany: 14-06-2012, 23:43   

powiem wam tak...
jeżeli chodzi o organizacje zlotu to włodarze gminy Rewal zawsze mile witaja takie imprezy... co roku organizowany jest zlot ogórków i garbusów jak rozmawiałem kolega który na nie jeździ to często bywa tam koło 100 aut tyle że kazdy załatwia sobie nocleg we własnym zakresie i ludzie są na kilku ośrodkach więc nie ma problemu z parkingiem

jeżeli chodzi natomiast o miejsce gdzie mogli byśmy wszyscy razem postawić auta to już niestety większy problem... tak na dobrą sprawe nie ma aż tyle miejsca w okolicy. no chyba że DOL za Pobierowem gdzie można by zająć jeden pas drogi.

troche spraw do ogarnięcia i może być fajna impreza :D
Mercedes Benz W140 S350td 1993 - mój :)

JacekeR 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-06-2012, 07:53   

O ile dobrze kojarzę to wzdłuż domu wypoczynkowego Banderasa biegnie ulica niezbyt uczęszczana (nie wiem dokąd prowadzi, podobno do kościoła) może by na czas zlotu zrobić prowizoryczny parking wzdłuż drogi lub ją zamykać choć na jakiś czas. Wszystko jest do ogarnięcia ze sołtysem Pogorzelicy .

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Wysłany: 15-06-2012, 10:09   

JacekeR napisał/a:
może by na czas zlotu zrobić prowizoryczny parking wzdłuż drogi lub ją zamykać choć na jakiś czas. Wszystko jest do ogarnięcia ze sołtysem Pogorzelicy .

tylko tu następne "chyba". na ulicy większość musiałaby stać wzdłuż, ze względu na krawężniki lub pobocze nieciekawe a to zmniejsza pole manewru, jeżeli będzie pomiar (ile faktycznie pomieści odcinek) ulicy i pozwolenie na zamknięcie drogi - co zmusza do zmiany organizacji ruchu a tu nie tylko sołtys decyduje, bo jak się orientuję musi być decyzja o zajęciu pasa drogowego, czy drogi ....

marudzę, ale nie chciałbym obudzić się z ręką w nocniku, wolałbym aby wszystko było dograne, jak mamy coś robić, róbmy to dobrze.

JacekeR 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-06-2012, 13:22   

Takie zezwolenie jest do załatwienia , nawet przez internet możesz to zrobić (bynajmniej u nas w Stargardzie) A czy tam są krawężniki, nie przyglądałem się. Rafał nie daje znaku życia. Trzeba się będzie przejechać do niego na dzień. Może mały spocik w Pogorzelicy??

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 15-06-2012, 19:03   

JacekeR napisał/a:
Rafał nie daje znaku życia.

Wiesz, dla niego zaczął się sezon i raczej nie ma szans, by miał czas na inne sprawy poza ośrodkiem do końca sierpnia. Wiadomo, on przez te 3-4 miesiące musi zarobić na opłaty za cały rok ;)

JacekeR napisał/a:
Trzeba się będzie przejechać do niego na dzień. Może mały spocik w Pogorzelicy??

Tutaj się zgadzam, że trzeba się zebrać i przejechać do niego. Byśmy wtedy już na serio popatrzyli i poobliczali ilość miejsca itp. Myślę, że na spocie nad Miedwiem możemy omówić szczegóły.

JacekeR 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-06-2012, 19:53   

volve napisał/a:
Myślę, że na spocie nad Miedwiem możemy omówić szczegóły.

Jestem jak najbardziej ZA...

wookash83 
Mitsumaniak

Auto: MOC :)
Wysłany: 15-06-2012, 23:31   

ja mam nadzieje że uda mi się dyżur zamienić 30.06 i będe to faktycznie najlepeij wtedy ustalić co i jak..

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 16-06-2012, 17:07   

Daje czyta śledzi i knuje cały czas.
Co do parkingu to nie parking na drodzie a parking przy drodze wzdluż ośrodka to po 1 sze na terenie ośrodków tak 1 jak i 2 też są miejsca na parking myślę ze jestem w stanie u siebie postawić bez większego problemu około 60 - 70 samochodów. można ustawić samochody na parkingu przed ośrodkiem na ulicy i ustawić ochroniarzy.
Jeżeli chodzi o noclegi to owszem są to 2 ośrodki jednak obok siebie i można by rozebrać płot częściowo między nimi i zrobić prowizoryczne połączenie.
Gmina no cuż mam człowieka tzw do specjalnych spraw 9były dowódca SG w Rewalu pewnie on by dużo pomógł w rozmowach z Gminą poza tym z Policją też można spokojnie rozmawiać co do przejazdu kolumny.
Pozostaje Ubrać Gminę w Patrona imprezy i mamy spokojnie pomoc z ich strony a przynajmniej nie będą na pewno szkodzili.
Jeżeli chodzi o tzw logistykę mogę o tym pomyśleć nie załatwię Muzyki i nagłośnienia, banery to już na pewno nie ja ;-) .
Ogólnie jeżeli są chętni do pomocy to ja logistycznie i noclegowo to ogarnę a reszta no cuż chyba powinien wówczas komitet się jakiś zawiązać. Dla mnie to jest do ogarnięcia i wcale nie jest to znowu takie straszne Halo.

[ Dodano: 16-06-2012, 17:15 ]
A i zapomniałem rzeczony parking jest w sensie swym już parkingiem dla samochodów i nie ma tam krawężników żadnych ;-) jedynie po prostu jest on przed ośrodkiem i dlatego mówiłem ze niezbędna będzie ochrona która będzie pilnowała samochodów na tymże parkingu coby się im nic nie stało. Apropos ostatni weekend sierpniowy to w przyszłym roku 30 - 31 - 1.

Olek 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: lancer 2.0
Wysłany: 16-06-2012, 17:21   

Jestem tego samego zdania, że wszystko jest do ogarnięcia :) Jeśli tylko będzie kilka osób chętnych do organizacji, to trochę pracy, wysiłku i wszystko da się zorganizować :)

[ Dodano: 16-06-2012, 17:22 ]
Myślę, że na najbliższym grillu się wiele wyjaśni :)

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 16-06-2012, 17:41   

Rafał myślę, że na najlbiższym grillu nad Miedwiem pogadamy troszkę o tym w naszym gronie(no niestety wiadomo, że akurat raczej Ty nie dasz rady dojechać :( ). W lipcu myślę, że parę osób od nas wybierze się w którąś sobotę bądź niedzielę do Ciebie i trochę poobliczamy i pogadamy jak to by mogło wyglądać. Mam nadzieję, że uda Ci się na jakąś godzinkę oderwać od roboty i pogadać wtedy ;)

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 16-06-2012, 17:47   

Spokojnie da się zawsze na chwilkę uciec, jak co to powiem recepcjonistce zeby mówiła ze wyjechałem do Egiptu i będę za miesiąc :-) .

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 17-06-2012, 01:05   

Jeżeli chcecie robić Spot zapraszając Mitsumaniaków z innych rejonów to jest to do zrobienia.
Jeżeli chcecie organizować Zlot ogólnopolski to nie ma szans.
Popatrzcie na czas w jakim rozeszły się miejsca w Wawrzkowiźnie.
Gdyby było więcej miejsc też by poszły.
Sporo osób przyjedzie i spać będzie w autach lub "u kogoś".
Oglądnijcie zdjęcia i filmy ze Zlotu.
Macie zbyt mały ośrodek na kilkudniową imprezę, która z roku na rok jest coraz potężniejsza. :wink:

Odpowiedz do tematu