|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Carisma 1.8 16v - Olej ze skrzyni biegów i smar z |
Autor |
Wiadomość |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 08-11-2014, 07:34
|
|
|
Sprawdź może poziom oleju, może przez ten pozornie mały wyciek już go sporo uciekło. Jeśli tulejki były by zużyte to raczej czy rozgrzany silnik czy nie nie miało by znaczenia. |
|
|
|
 |
Rockstone
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 2001r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2014, 11:57
|
|
|
glina napisał/a: | każda poci się troszkę, w niczym to nie szkodzi jeśli poziom oleju nie spada ponizej minimum
zmień tulejki i w 100zł sie pewnie zamkniesz z tematem
1000 to gruby przekręt, skoro się 'znają' - w sytuacji gdy skrzyni faktycznie nic wiecej nie dolega poza tym co wymieniłem |
Tak jak mówiliście z plecho1 chodziło o tulejki. mechanik wymienił mi jedną z nich i usunął luzy (za 50 zł ), teraz skrzynia chodzi o niebo lepiej.
Co do pocenia się skrzyni to twierdzi że wyciek jest z kilku miejsc. Wyczyścił skrzynię i kazał mi pojeździć i jak będę miał możliwość to żebym sprawdził skąd są wycieki lub ewentualnie do niego się zgłosił. Będę musiał pilnować poziomu oleju w skrzyni i będzie wszystko ok. Jeszcze raz dzięki za sugestie. |
|
|
|
 |
|
|