|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:40 |
zagazowana CARISMA |
Autor |
Wiadomość |
jezior78i [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2006, 12:25
|
|
|
Witam
Apropo strzelania gazu.
Mam mistu 1,6 16v kat i nie znam sie na gazie wcale.
Ale jak mi pie....ął to rozwalił przepływomierz i musiałem rozpocząć poszukiwania rzepływomierza 454
Po wymianie pojechałem do pana który ma pojęcie o gazie... Kazał sprawdzić przewody i świece, bo to moze byc przyczyna strzelania.. tak zrobiłem. I pan doktor gaziarz załozył jakąś specjalną klapkę anty-wybuchową przed samym przepływomierzem dla jego ochrony.
Mam gaz zwykły tzw kruciak ale bryka nie straciła na dynamice na moje niefachowe mniemanie. Ponieważ pan złota rączka powstawiał elektroniki.
Strzelanie samo z siebie nie powstaje. Musi byc prąd ok. i Dawka gazu ustawiona poprawnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 01-04-2006, 17:51
|
|
|
oj, mysle ze stracil troche na dynamice. Nie wiem ile masz czas gaz juz zalozony (swoja droga ta klapke mam u siebie od samego poczatku zaolozona), ale ja po 40 tys km przejechanych na gazie widze ze startu ze swiatel ze to juz nie ta dynamika. Niby katalogowo 10,2 sekundy do setki, ale na swiatlach widze ze to tylko pobozne zyczenia. Ale rekompensata tego sa koszty eksploatacji. A lato sie zbliza to czlowiek nie patrzy na portfel, tylko wsiada i jedzie na mazury czy nad morze na jeden dzien
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
|
|