Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
10-04-2006, 13:40
zagazowana CARISMA
Autor Wiadomość
JorikS
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 11:24   zagazowana CARISMA

Wyciągnąłem z przepływomierza coś w rodzaju plastra miodu z aluminium i mam teraz problem z wolnymi obrotami na benzynie i rozpędzamiem autka.Można coś na to poradzić?To CARISMA 1.6 z 2001roku.Pozdrawiam wszystkicz.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 11:32   Re: zagazowana CARISMA

JorikS napisał/a:
Wyciągnąłem z przepływomierza coś w rodzaju plastra miodu z aluminium i mam teraz problem z wolnymi obrotami na benzynie i rozpędzamiem autka.Można coś na to poradzić?To CARISMA 1.6 z 2001roku.Pozdrawiam wszystkicz.

Może wsadź to z powrotem? ;-) Sorki, mam dziś jakiś specyficzny nastrój

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2005, 12:09   

Można zapytać dlaczego zniszczyłeś generator zawirowań w przepływomierzu opartym o pomiar zawirowań Karmana? Pytam o sens tej operacji, co 'autor miał na myśli'?

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 26-09-2005, 12:10   Re: zagazowana CARISMA

Fido__ napisał/a:
JorikS napisał/a:

Może wsadź to z powrotem? ;-) Sorki, mam dziś jakiś specyficzny nastrój

Tak chyba bedzie najrozsadniej i najtaniej. Chociaz pewnie juz to rozwiazanie nie wejdzie w gre.

JorikS
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 12:41   

Po sporym "wystrzale"generator zawirowań przestał być integralną częścią przepływomierza-wyskoczył z obudowy.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-09-2005, 12:49   

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego samochód tak się zachowuje. To teraz odtwórz dokładnie stan sprzed strzału i jeździj do następnego strzału. Lub napraw (wymień) przepływkę i przynajmniej wyreguluj instalację tak żeby nie strzelała.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JorikS
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 13:19   

Może zna ktoś dobrego magika który pomoże mi w tym temacie?I nie była to kwestia regulacji-potrafi strzelać tuż po takim zabiegu.Wymieniłem komputer gazowy i jest lepiej.Myślę że Ci co zakładali instalację coś schrzanili-mówiąc a raczej pisząc delikatnie.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 26-09-2005, 14:56   

I tu podtwierdzaja sie moje slowa...jak jest przeplywomierz nie warto ryzykowac klasyczna instalacja mieszalnikowa. Lepiej dopłacic i założyc sekwencje, bo ta niestrzela!
Poszukaj uzywanego przepływomierza, bo nowy jest potwornie drogi. A regulacje powierz PORZĄDNEJ STACJI zajmujacej sie instalacjami gazowymi.

JorikS
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 16:01   

Święta prawda-aczkolwiek znam wyjątki od tej reguły.Niestety mój MISIULEK nie należy do tych wyjątków.

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 27-09-2005, 07:59   

A ja to pozostawie bez komentarza - :evil: :evil: :evil:

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 27-09-2005, 19:28   

I tu potwierdzają się moje słowa...
Jak masz przepływomierz i 2gen--> świece (najlepiej NGK 1-elektrodowe), kable WN, regulacja w porządnym zakładzie.
Do tego klapka w dolocie chroniąca przepływomierz przed wybuchem jeśli coś z powyższych zaniedbasz.
Chce się jeździć taniej trzeba dbać, bo potem może się okazać że de facto wyjdzie drożej.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 27-09-2005, 23:36   

Wolalbym wydac wiecej na lepsza instalacje niz przesadnie dbac i niewiadomo jak uwazac a oszczedzic....w koncu jazda na gazie przynosi "zysk". Wiec zwroci sie raptem nieco pozniej.
A dbac to trzeba o kazdy samochod i na bierzaco serwisowac. :)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 28-09-2005, 11:03   

Nie trzeba wcale przesadnie dbać...
Ja mam I generację i moje dbanie sprowadza się do wymiany przewodów (1 raz od kupna) i okresowej wymiany świec. No i regulacja gazu jak obserwuję jakieś zmiany w pracy silnika...

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 28-09-2005, 15:43   

jestem ciekawy czy wymieniłeś swiece i przewody przed zagazowaniem???? jeśli nie to zacznij od tego bo kolejna przepływka wyleci w powietrze... i komputer gazu nic nie ma do tego...

krzysio1972 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Wysłany: 24-10-2005, 17:00   

kochajj napisał/a:
jestem ciekawy czy wymieniłeś swiece i przewody przed zagazowaniem????

Ja nie wymienialem ;-)
Szkoda bylo oryginalne w idealnym stanie na smietnik odsylac.
Ostatnio po 32kkm zmienilem swiece z denso na ngk szkoda bylo, bo byly w b.dobrym stanie, ale musialem cos wreszcie pogrzebac przy mojej carismie ;-)

Przy okazji moja carisma nalezy chyba do wyjatkow, nadal 0 (slownie: zero) strzalow.

Odpowiedz do tematu