Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxA] Montaż antenki automatycznej od daewoo
Autor Wiadomość
elMaklak 
Forumowicz

Auto: Galant 99r. 2.4 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2013, 18:43   maszt antenowy

Mam pytanie odnośnie mechanizmu, obecnie z nadwozia wystaje bat od malucha zamiast chowanej antenki ponieważ antenka została ułamana ale mechanizm mam w aucie. Chciałem dokupić sam maszt teleskopowy antenowy jak na obrazku dodanym przez i9i ale wcześniej sprawdziłem poprawność działania mechanizmu. Kiedy mechanizm dostaje napięcie bębenek nawijaka paska zębatego obraca się ale trwa to długo, około 15 sekund i sam staje, czy ten mechanizm działa na tz. wyłączniku czasowym? Czy wam też tak długo się obraca?

I w jaki sposób antenkę się chowa w galancie? Czy to się odbywa po wyciągnięciu klucza ze stacyjki?

Proszę o odpowiedz.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-05-2013, 20:53   

elMaklak napisał/a:
czy ten mechanizm działa na tz. wyłączniku czasowym?
Raczej krańcowym-zatrzymuje się przy obciążeniu.
elMaklak napisał/a:
I w jaki sposób antenkę się chowa w galancie? Czy to się odbywa po wyciągnięciu klucza ze stacyjki?
Włącza się radio, antena się wysuwa, gaśnie radio, antena się chowa.

elMaklak 
Forumowicz

Wysłany: 13-05-2013, 21:14   

Muszę sprawdzić czy mechanizm działa w obydwie strony i dokupię maszt antenowy elektryczny z tym paskiem zębatym tylko gdzie to kupić? Nie mogę tego znaleźć ma internecie, jedynie cały mechanizm (tani nie jest).

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 13-05-2013, 21:16   

Hugo napisał/a:
elMaklak napisał/a:
czy ten mechanizm działa na tz. wyłączniku czasowym?
Raczej krańcowym-zatrzymuje się przy obciążeniu.
elMaklak napisał/a:
Włącza się radio, antena się wysuwa, gaśnie radio, antena się chowa.

Można jeszcze chyba ustawić żeby antena chowała się po przełączeniu radia np na CD (chyba trzeba zmienić piny we wtyczce radia)...

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 13-05-2013, 21:48   

Wpisz w googlach ten numerek z mojego zdjęcia. Ewentualnie z tym samym numerkiem zamiennika zapytaj w sklepie motoryzacyjnym u siebie w mieście. Na necie można trafić za cztery dychy.

Z tym chowaniem na CD to kwestia funkcji w radiu. W madzi na oryginalnym radyjku antenka chowała się na kasecie a wysuwała na radiu. Po zmianie radia na inne, niestety ta funkcja zmieniła się na on/off.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)
Ostatnio zmieniony przez i9i 13-05-2013, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

elMaklak 
Forumowicz

Wysłany: 13-05-2013, 21:53   

Wielkie dzięki, będę szukać. Pozdrawiam.

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 14-05-2013, 05:33   

Witam
Montowałem u siebie maszt z DU i przy wkładaniu faktycznie trzeba użyć nieco siły. W moim przypadku po schowaniu się masztu wysztaje on około 3cm. Nie skróciłem jej z dołu i bedę musiał to kiedyś poprawić. Ale poza tym masz się sprawuje dobrze.
Co do funkcji chowania masztu na CD to jak było zamontowane radio Sony to przy przełączaniu na CD czy kasetę maszt się chował. Zmieniłem radio na LG i niestety brak chowania na CD :(

Zolar 
Forumowicz

Auto: EA5A 2,5 V6 Elegance sedan A/T
Wysłany: 15-08-2013, 01:15   

Wie ktoś może gdzie można teraz kupić ten masz od Dełu? Najchętniej w okolicach Warszawy.

DziadekMirek 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
Wysłany: 15-08-2013, 09:02   

drobna uwaga jesli montujecie uniwersalna antene automatyczna:
kupilem, zamontowalem bez klopotow. Jedna rzecz mnie jednak denerwuje - strasznie glosno pracuje silniczek. Przy przekreceniu kluczyka slychac dzwiek, jakby czolg na gasiennicach mial zaraz najechac na tył samochodu. Gdybym dzis mial wymienic antene, poszukalbym uzywanej lub sprobowalbym wymienic tylko "wnetrznosci".

ALEX-77 
Forumowicz
Czarny Żarłacz E98

Auto: Avance 2.5 V6 01'
Wysłany: 15-08-2013, 10:28   

Ja wam się dziwię że che wam się bawić w upychanie tej anteny z Daewoo ,mi też pękła taśma z masztu i kupiłem na ebay-u oryginał z Mitsubishi Diamante jest identyczna co nasza koszt z przesyłką to 100zł ,działa już 2 lata i jest OK .
Antena

diabelll 
Forumowicz

Auto: Galant ;>
Wysłany: 16-08-2013, 08:19   

ALEX-77, na jakiej zasadzie ona działa ? mam orginalna ale nigdzie to nie podłączone tak było jak kupiłem i tak sobie jezdzi :P

Lechfan 
Mitsumaniak
P a w e ł

Auto: Galant E33A 90' & EA5A 98'
Wysłany: 19-09-2013, 10:56   

Ok, teraz mój problem.
Wymieniłem wczoraj oryginalny maszt, który nie chciał się chować i nie wysuwał się do końca (jak się okazało, plastikowa zębatka z anteny była pęknięta w połowie) na taki jaki wstawiał i6i, tj. od Nexii. Wszystko niby fajnie, ale po zamontowaniu w aucie, okazało się, że nie chowa się do końca (wystaje ~4cm), a jak już się cały wysunie to silniczek cały czas pracuje w efekcie czego 'pierdzi' (tak jak przed wymianą).
Czego to może być wina? Mogłem coś źle poskładać? Co ew. sprawdzić, bo grzebałem się z tym wczoraj ponad 4h i na razie nie mam pomysłu...

drexvs 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 10-01-2014, 15:20   

Jestem zmuszony kupić antenę od deło. To trzeba kupi sam bat anteny mechanicznej ? coś takiego http://allegro.pl/antena-...3823569597.html

Czy trzeba kupić całą antene automatyczną ? http://allegro.pl/automat...3829875658.html

arturj123 
Forumowicz

Auto: A3 1.8T 200KM
Wysłany: 10-01-2014, 15:44   

drexvs napisał/a:
Jestem zmuszony kupić antenę od deło. To trzeba kupi sam bat anteny mechanicznej ? coś takiego http://allegro.pl/antena-...3823569597.html

Czy trzeba kupić całą antene automatyczną ? http://allegro.pl/automat...3829875658.html

I to złe i to.

Coś takiego, tylko tu drogo:
http://www.jadar-auto.pl/...YCZNEJ-167.html

drexvs 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 10-01-2014, 16:56   

Artur dlaczego źle ? Cały wkład automatycznej też rozbiorę i wyjmę sam bat anteny.

Odpowiedz do tematu