Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Awaria Pinina
Autor Wiadomość
grzesiek2208 
Forumowicz

Auto: Pajero pinin
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2013, 20:47   

niemam pojecia robil to mechanik ale nie stasiu w garażu tylko najlepszy zaklad w mojej okolicy. Powiedzial ze nie ma mozliwosci zalozenia sitka ponownie bo jest tak zajebane ze sie nie da, ale mowie Ci poprawa widoczna golym okiem i uchem silnik chodzi igla wymienilem jeszcze olej i takie tam duperele polecam Ci ten zabieg ewentualnie przeczysc przepustnice moze tam jest za duzo osadu?? ja troche przeplacilem za ten zabiego z pompa ale sam nie chcialem sie pchac jak nie umiem, pozdro daj znac co wykombinujesz

yazon 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1.8 GDI
Wysłany: 02-05-2013, 11:16   

Jedna taka mała propozycja z mojej strony. Warto sprawdzić stan baku paliwa. Mogła się wdać korozja/rdza i zanieczyszczać benzynę. w moim przypadku właśnie tak jest.
co do pompy przy baku, istotne sa 3 rzeczy:
1. stan pompy ten małej metalowej - może po prostu już nie pracować na takich obrotach jak powinna.
2. zawalony filtr paliwa
3. zawalone sitko

Recepta. kupienie używanej ale czystej pompy ( konstrukcji z filtrem i sitkiem ) i dokupienie nowej pompy

grzesiek2208 
Forumowicz

Wysłany: 05-05-2013, 12:44   

twoja recepta na kupienie uzywanej pompy niskiego cisnienia jest troche nieoplacalna gdyż nowa kosztuje zaledwie 200zl ja swoja uwage skupilem na pompie wysokiego cisnienia bo wlasnie to w niej komputer wykazal blad ale masz racje w baku również jest sitko a dokladniej filtr przy tej pompce syf w baku oczywiscie jest przyczyna tego wszystkiego roboty nie ma duzo stosunkowo latwo sie do niego dostac (pod siedzeniami tylnej kanapy) tylko ostroznie z papierosem:P pozdro

yazon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-05-2013, 09:06   

grzesiek2208 napisał/a:
twoja recepta na kupienie uzywanej pompy niskiego cisnienia jest troche nieoplacalna gdyż nowa kosztuje zaledwie 200zl ja swoja uwage skupilem na pompie wysokiego cisnienia bo wlasnie to w niej komputer wykazal blad ale masz racje w baku również jest sitko a dokladniej filtr przy tej pompce syf w baku oczywiscie jest przyczyna tego wszystkiego roboty nie ma duzo stosunkowo latwo sie do niego dostac (pod siedzeniami tylnej kanapy) tylko ostroznie z papierosem:P pozdro

Jesteś mi wstanie pokazać gdzie mogę sobie fundnąć cały zestaw za 200 zł ( pompa, filtr, i ta wajcha do sprawdzania staniu poziomu benzyny w baku. ) Bo to jest jedna konstrukcja.

off top.
Ktoś remontował z was bak?

grzesiek2208 
Forumowicz

Wysłany: 07-05-2013, 22:45   

jesli mamy to samo na mysli to prosze
http://www.iparts.pl/czes...-156-pb997.html

[ Dodano: 07-05-2013, 22:46 ]
niewiem o jakiej ''wajchie mowisz'':)

sq9mcs 
Forumowicz

Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Wysłany: 07-05-2013, 22:59   

Wajcha - pewnie czujnik ilości paliwa

yazon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2013, 12:17   

sq9mcs napisał/a:
Wajcha - pewnie czujnik ilości paliwa

Dokładnie tak ;) wajcha od paliwa ;)

pinku 
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 2.0 GDI
Wysłany: 15-06-2013, 20:20   Która pompa

Zaraz, czy Wy na pewno piszecie o pompie wysokiego ciśnienia czy o tej w baku ?

Filtr paliwa - podobno w pininie nie ma (?)

Odpowiedz do tematu