Problem z pracą silnika |
Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-07-2015, 17:06
|
|
|
Jak nei ma iskry na świecy to wypadałoby sprawdzić swiece, kabel oraz kopułke (może być uszkodzony styk) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
blade89
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1993r. 1.6
|
Wysłany: 17-07-2015, 18:41
|
|
|
Kolejne próby, testy za mną. Na wykręconych świecach był poprzedni test. Wyciągając same kable przy świecach wszędzie widać/słychać iskrę. Przy kopułce to samo, więc i kable i kopułka wyglądają na sprawne. Świece też podmieniałem miejscami. Profilaktycznie wymieniłem też palec na nowy. Ostatecznie póki co ręcznie podkręciłem obroty, żeby dało się jakoś w miarę normalnie jeździć. Czyli wygląda to na coś bardziej poważnego/kosztownego? |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 18-07-2015, 14:10
|
|
|
blade89 napisał/a: | Czyli wygląda to na coś bardziej poważnego/kosztownego? | Pozostaje sprawdzenie luzów zaworowych i kompresji. Może wystarczy regulacja a może wymiana wydmuchanej uszczelki. Ewentualnie zalewa wtryskiwacz lub zatkany wydech. W sumie borykam się z podobnym przypadkiem w innym aucie. |
|
|
|
 |
blade89
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1993r. 1.6
|
Wysłany: 21-07-2015, 13:16
|
|
|
Po dłuższej przerwie sprawdziłem w końcu kompresję i wychodzi na to, że w tym właśnie tkwi problem. Jutro zabieram się za wymianę uszczelki pod głowicą, więc przy okazji sprawdziłbym luzy na zaworach, tylko pytanie.. Jakie powinny być prawidłowe? |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
|
|
|
 |
|