Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy Lancer w rodzinie
Autor Wiadomość
tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2015, 18:39   

Na http://japancars.ru z invite robi informa. :wink: Może to polskie invite, to tak naprawdę inform :?:

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 143km
Wysłany: 23-02-2015, 19:09   

tak czy siak , co by nie wychodziło w vinie , to na zdjęciach widać dokładnie, że to bogatsza wersja , wiec nie masz się o co martwić :biggrin:

derbi8 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 Invite
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 25-02-2015, 17:04   

Witam!
Cóż, miał być happy end, ale pojawiły się schody.. Podejrzewam, że autko miało jakąś przygodę. Po kolei>
- do wymiany jest lewy stabilizator (wspaniałomyślnie dostanę go od właściciela)
- jest urwana śruba przy lewym reflektorze
- z lewej strony jest też nieoryginalna śruba przy kolumnie
- dojazdówka w bagażniku była jeżdżona
- lakierowana była maska, klapa i chyba część lewej strony (tłumaczenie właściciela, że były rysy)

Teraz tak, właściciel zaklina się, że auto nie miało żadnego wypadku, a były to tylko kosmetyczne działania. Czy ktoś z Was wie czy można to sprawdzić? jest VIN... co dalej? przyznam, że się mocno napaliłem na ten samochód, dlatego wolę się upewnić zanim go skreślę..

@megauchuch
Dzięki za zainteresowanie w temacie. Doceniam :)

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 25-02-2015, 17:11   

derbi8 napisał/a:
- dojazdówka w bagażniku była jeżdżona
Nie przesadzaj, to normalne raczej. Moja też była jeżdżona :mrgreen:
derbi8 napisał/a:
- do wymiany jest lewy stabilizator (wspaniałomyślnie dostanę go od właściciela)

Miał przygodę jak nic...
derbi8 napisał/a:
właściciel zaklina się, że auto nie miało żadnego wypadku,
A Niemiec płakał jak sprzedawał :mrgreen:
derbi8 napisał/a:
były to tylko kosmetyczne działania
Urwana śruba w lampie i śruba od kolumny robiona na szybko. Jest na rynku tyle Lancerów, że proponuję tego odpuścić... :|
derbi8, Kupuj na zimno, bez emocji. Powodzenia.

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 25-02-2015, 19:41   

sprawdzisz czujnikiem lakieru to zobaczysz czy był tylko lakierowany na rysach czy klepany i lakierowany ,
na czujniku jak był tylko lakierowany po rysach będziesz miał do ok. 150 jednostek. Jeśli byłby po kolizji z lewej strony wyjdzie Ci tam dużo więcej.
Mój samochód np. miał przejechaną drugą warstwę ponieważ miałem zarysowania po pazurach psa. Wychodzi mi ok. 110-150 jednostek . Lakierowany był w aso, po czym mechanicy jednogłośnie stwierdzii, że dobrze ta druga warstwa zrobi dla lakieru, ponieważ jak każdy z nas wie, Lancer x ma bardzo słabą fabryczną powłokę lakierniczą.

[ Dodano: 25-02-2015, 19:43 ]
drugą warstwę mała mam na masce i zderzaku , wiec jak ktoś nie sprawdzi czujnikiem to nie wie., czy tylko lekkie zakrycie czy coś poważniejszego.

[ Dodano: 25-02-2015, 19:51 ]

choć jeśli chodzi o to , to myśle, że na pewno coś było, pytanie w jakim stopniu.. Zależy też czego oczekujesz. Bo samochód może być po kolizji , ale będzie wszystko dobrze i ładnie zrobione wiec to nie będzie przeszkadzać. Chyba, że nie interesuje Cię taki egzemplarz to od razu zrezygnuj. Okazyjne ceny nie biorą się znikąd ;)

derbi8 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-02-2015, 22:45   

Ze względu na moje wątpliwości złożyłem dosyć niską ofertę.. 55 tys koron.

Wstępnie Pan się nie zgodził i zszedł do 65tys (cena wyjściowa 72tys a cena rynkowa ok 110tys)

Z początku miałem pewne opory żeby podać taką sumę, ale uznałem, że skoro on nie miał wyrzutów żeby mnie okłamywać to i ja nie będę się z nim szczypał.

Twierdził, że sprzedaje auto bo go zmusza trudna sytuacja.. ale mam wrażenie, że kupił go po szkodzie i naprawiał w Czarnogórze i liczy na zarobek. Jeśli przystanie na 55 to choćby drzwi odpadły za 10tys km to będę miał "bufor" na wszelkie naprawy. Zobaczymy na ile potrzeba mu gotówki :)

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 26-02-2015, 10:25   

daj 60 tys koron i bierz :D

ziggi 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G GS Legacy GT Spec-B
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 27-02-2015, 10:38   

Edycja:
Post przeniesiony TUTAJ

Witam po bardzo duługiej przerwie.
Od jakiegoś czsu korci mnie żeby pozbyć się bezpłciowej Bory 1.6 8V i kupić coś z duszą :)
Ze względu na potrzeby rodzinne (dziecko, wózki, itd.) chcę kombi. Silnik bęzyna do 2L ze względu na podatek drogowy w Irlandii rosnący wraz z pojemnoscią silnika. Więc przy tej pojemności fajnie żeby miało Turbo. Skrzynia, prawdopodobie odwrotnie niż wszyscy, lepiej żeby była automatyczna - więcej czasu spędzam stojąc w korkach niż jeżdżąc. Co jakiś czas przeglądam ogłoszenia lokalne nie mając konkretnego modelu na względzie. Wczoraj wpadłem na to ogłoszenie

Mitsubishi Lancer Cedia Ralliart

Serce krzyczy kupuj, rozum mówi dowiedz się czegoś o tym samochodzie najpierw :)
Szukam na gwałt informacji o tym modelu. Czy ktoś mógłby mnie gdzieś podlinkować gdzie będzie dobra lektura?
Zdjęcia w linku są kiepskie, ale może ktoś coś zauważy co jest nie na miejscu o czym ja nie mam pojęcia.

Chyba uśpiona miłość do mojego Eclipsa 1G daje znać o sobie. Biedaczysko od siedmiu, niedługo już ośmiu, lat garażuje sobie w Polsce czekając aż ojciec je przewietrzy raz na jakiś czas a ja przegonie raz do roku kiedy jestem w Polsce na urlopie.

EDIT:
Jeśli sprzedawca się nie pomylił, a kolega z pracy zna tego dealera/sklep i mówi że się znają na tym co robią, to silnik określa jako "1.8turbo GDI 168BHP fwd", zgaduję więc że to ten: 4G93 DOHC 16 Valve GDI Turbo
Ostatnio zmieniony przez ziggi 27-02-2015, 13:23, w całości zmieniany 3 razy  

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 27-02-2015, 12:47   

ziggi, myśle, że lepiej bedzie wrzucić osobny post z Twoim pytaniem :)

ziggi 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G GS Legacy GT Spec-B
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 27-02-2015, 13:16   

megauchuch napisał/a:
ziggi, myśle, że lepiej bedzie wrzucić osobny post z Twoim pytaniem :)

Pomyślałem o tym dopiero jak zapostowałem.
Zrobione - Link

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 04-03-2015, 00:21   

derbi8, kupiłes ? :?:

derbi8 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-03-2015, 17:11   

megauchuch, wychodzi na to, że będę aspirował do miana MitsuManiaka :)

Kupiłem i jak to u mnie bywa.. to nie koniec a początek mojego zainteresowania tym autem. hehe

Teraz poszukuję instrukcji obsługi po polsku. Chcę wiedzieć jak wygląda sprawa czujników parkowania, podgrzewanych lusterek (czy są to rzeczy, które można włączyć/wyłączyć). dodatkowo miałem w Vinie otwieranie bez kluczyka a chyba jednak nie mam tej opcji.

Poza tym chciałbym się dowiedzieć coś więcej o częściach zamiennych. Jakie są koszta oryginalnych części, jakie firmy produkują najlepsze zamienniki.. Na pewno będę próbował polepszyć audio. Będę Was (Ciebie pewnie w największym stopniu) męczył z każdym pytaniem.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 05-03-2015, 18:44   

derbi8, Gratulacje =D> Zapraszamy do naszego działu: http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=48
Możesz również pochwalić się lancerkiem tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
Powodzenia :wink:

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 05-03-2015, 20:54   

derbi8 napisał/a:
Teraz poszukuję instrukcji obsługi po polsku. Chcę wiedzieć jak wygląda sprawa czujników parkowania, podgrzewanych lusterek (czy są to rzeczy, które można włączyć/wyłączyć). dodatkowo miałem w Vinie otwieranie bez kluczyka a chyba jednak nie mam tej opcji.

Poza tym chciałbym się dowiedzieć coś więcej o częściach zamiennych. Jakie są koszta oryginalnych części, jakie firmy produkują najlepsze zamienniki.. Na pewno będę próbował polepszyć audio. Będę Was (Ciebie pewnie w największym stopniu) męczył z każdym pytaniem.
Na forum wszystko znajdziesz. Miłej lektury :lol:

DIABEŁ 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Intense 1.8
Wysłany: 05-03-2015, 21:11   

Witam .Też się trochę pochwale .Lancer nabyty w poniedziałek wersja intense sportback 1.8 czarny Przesiadłem sie z cari. GDI Na ten moment jestem pod wrażeniem :lol:

Odpowiedz do tematu