Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy Lancer w rodzinie
Autor Wiadomość
derbi8 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 Invite
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 16-02-2015, 19:37   Pierwszy Lancer w rodzinie

Witam!
Wczoraj trafiłem na ciekawe ogłoszenie w tutejszym serwisie (typu allegro).
http://www.finn.no/finn/c...ickthrough=true

Szukam auta, które ma być w 80% wykorzystywane do jazdy w warunkach miejskich i od czasu do czasu na wakacje do Polski. Jestem raczej przyzwyczajony do klasycznych konstrukcji- gdzie 10-tka i 13-tka rozwiązują większość problemów :) czytając opinie na temat tego autka skłaniam się do zakupu, tym bardziej, że cena jest wyjątkowo niska jak na Norwegię. Pytanie tylko czy te 170tys km nie przekreśla tego egzemplarza. Nie chcę połasić się na okazję a potem płakać w poduszkę.. albo co gorzej mechanikowi w rękaw. hehe

Pozdrawiam Bartek

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 143km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2015, 23:41   

Wygląda , ładnie i schludnie , widac jak w 4 latku który ma 160 kkm przebiegu , ze użytkowany był przez prywatną osobe która dbała i po prostu dużo jeździła. Kierownica nie jest wytarta, ładna gałka zmiany biegów etc. Często jak auto jest firmowe nikt nie dba. Masz przynajmniej pewny przebieg. a taki motor posłuży Ci długo . Poza tym auta nie kupujesz na całe życie , tyko pare lat. Jeśli cena jest dobra, sprawdź go dobrze w serwisie i jak wszystko będzie ok to dlaczego nie ? :)

[ Dodano: 16-02-2015, 23:43 ]
choć zwróc uwage na 8 zdjęciu siedzenie ma być całkiem ciemne , a jest jakieś dziwne. Może to po prostu brud.

Saxo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer X
Wysłany: 16-02-2015, 23:50   

jeżeli masz podany taki przebieg, możesz przynajmniej być pewien, że jest oryginalny.
W swoim mam na przykład 150kkm i póki co nic się nie dzieje (wiadomo, typowe sprawy - klockki, tarcze, rozrząd) więc wydaje mi sie, że samochód warty uwagi ;) przy obecnym kursie korony to pewnie z 36 tysięcy złotych, więc jak na Norwegię rzeczywiście niedrogo - w polsce oglądałem identyczny model, też 2010 przed zakupem swojego za 29 tysięcy ALE - z kratką czyli auto służbowe i przebieg 200k ;)

derbi8 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-02-2015, 23:57   

Dziękuję Panowie za rady. Podobne auta z tego roku stoją tutaj powyżej 100tys. Jednak ze względu na przebieg cena tego jest niższa o ok 30% od równolatków. Co jak co, ale byłem straszony, że nowe auta to nie powinno odjeżdżać dalej niż na 50 km od warsztatów, tak żeby komputer mógł do nich dojechać w razie awarii :) Tutaj obawiam się, czy aby ta najsłabsza wersja nie została wyeksploatowana przy tak dużym przebiegu. Czy mogę się nie martwić bo to solidne konstrukcje?
PS jutro dzwonię do właściciela i umawiam się na jazdę próbną, na co zwrócić uwagę będąc już na miejscu?

Saxo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer X
Wysłany: 17-02-2015, 00:15   

szczerze, nie jestem w stanie pomóc, jeśli chodzi o silnik i to na co musisz zwrócić uwagę bo nawet nie miałem do czynienia z benzyną w tym modelu, wszystkie lancery, którymi jeździłem przed zakupem, i mój dotychczasowy to diesle więc charakterystyka silnika na pewno dużo odbiega od benzynowej wersji...

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 17-02-2015, 07:35   

Możesz brać z tym silnikiem spokojnie. Silnik dość żwawy i oszczędny. Jeśli auto było serwisowane, to nie powinno być żadnych problemów z eksploatacją.

derbi8 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-02-2015, 09:54   

[ Dodano: 16-02-2015, 23:43 ]
choć zwróc uwage na 8 zdjęciu siedzenie ma być całkiem ciemne , a jest jakieś dziwne. Może to po prostu brud.[/quote]

Napisałem sms-a z pytaniem o ewentualne słabe strony auta, rano dostałem odpowiedź, że wypadałoby chyba odświeżyć autko w środku i ma delikatne zarysowania z tyłu (jakieś obcierki parkingowe). Tak więc masz wprawne oko:)

Poza tym właściciel twierdzi, że wymienił sporo części na ostatnim serwisie, który był przy 165 tys. do tego oleje i filtry .

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 17-02-2015, 12:00   

wydaje mi się, że fajna oferta, sprawdz go dobrze, czy nie było jakiegoś dzwona dokładnie w serwisie przed zakupem . taka jednostka i 160kkm to pikuś. posłuży jeszcze długie lata. Wiec o to wydaje mi się, że możesz być spokojny. zresztą wszystko Ci powiedzą przy sprawdzeniu samochodu, sam nie masz na co zwracać uwagi ,jedynie kwestie estetyczne w środku i zachowanie się plastików , siedzeń etc./ jak wiemy lancer ma słabe plastiki w środku, więc jak auto było katowane, będzie to bardzo widoczne. Do sprzedaży wszystko może być ładnie zrobione do zakupu, więc dokładnie powinieneś do zdiagnozować i na pewno nie sam tylko aso. Powłoka lakiernicza w lancerach również jest dość słaba,wiec przy takim przebiegu może być sporo odprysków nie widocznych na foto.
JEDŹ, ZOBACZ, DOKŁADNIE ZDIAGNOZUJ W ASO, jak będzie wszystko ok bierz; to naprawdę dobre auto.

Wojti75 
Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Wysłany: 17-02-2015, 14:02   

megauchuch napisał/a:
Do sprzedaży wszystko może być ładnie zrobione do zakupu, więc dokładnie powinieneś do zdiagnozować i na pewno nie sam tylko aso.

Kolego - to Norwegia a nie Polska. Chyba, że sprzedaje jakiś nasz ziomal albo jakiś ruski to wtedy zaczyna kombinować.
Myślę, że chce szybko sprzedać i dlatego obniżył cenę.

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 17-02-2015, 17:13   

ja też nie mówie o tym, że ktoś kupił klepał i sprzedaje Bo to tylko w Polsce :lol: , ale jak auto w 4 lata robi ponad 160 tys zł to warto je dokładnie sprawdzić , bo mogą być do wymiany takie elementy o których wadach sprzedający nawet nie wie.

[ Dodano: 17-02-2015, 17:17 ]
przykładowo ja kupiłem SB od pierwszego właściciela który dbał i nawet zimą nim nie jeździł , po gwarancji etc, przebieg mam lekko ponad 80 kkm,a po zakupie żeby wszystko grało idealnie musiałem wyłożyć 1500zł , i to Polska , w Norwegii mogą być to przykładowo kwoty x10

derbi8 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-02-2015, 20:02   

Witam ponownie. Ze względu na wakacje właściciela nie miałem jeszcze okazji na jazdę próbną. Wstępnie umówiliśmy się poniedziałek/wtorek.

W międzyczasie wpadł mi w ręce numer VIN. Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć co dzięki temu mogę się dowiedzieć o aucie??

Numer VIN> JMBLNCX2AAU001917

[ Dodano: 22-02-2015, 21:04 ]
oto co mi udało się znaleźć. jako, że nie jestem obeznany w temacie proszę o podpowiedź. czy jest to dobrze wyposażony model czy może uboga wersja

http://www.vindecoderz.co...BLNCX2AAU001917

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Wysłany: 23-02-2015, 00:13   

w linku który dodałeś wychodzi, że wersja Inform , na zdjęciach widać, że to bogatsza wersja Invite .
Wydaje mi się, że jednak to wina słabego vin dekodera który znalazłeś na necie ;)

[ Dodano: 23-02-2015, 00:18 ]
http://www.mitsubishi.pl/...ancer-Sportback

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-02-2015, 14:31   

VIN code: JMBLNCX2AAU001917
Model: LANCER SPORTBACK(EUR)
Modification: 1500(HATCH BACK) [CX2A]
Classification: INFORM(2WD/EURO4/CO2),5FM/T LHD [LNSPL6]
Options: C80
Body color: A39A
Trim color: 62J
Date of manufacture: 2009.07.3
Options:
QU7 : ACCESSORY SOCKET (B)
AK3 : ACTIVE STABILITY CONTROL SYSTEM
R13 : AUTO A/C
M60 : CUP HOLDER
PH2 : COLOR KEY DOOR OUTER HANDLE
VB6 : KEY LESS ENTRY (2SET)
M59 : GLOVE BOX
B44 : SIZE-UP AL/WHL
VD8 : SILENCER
K31 : SEAT HEATER
S237: SEAT HEATER + AIR BAG
M56 : SHIFT KNOB (LEATHER)
F35 : STEERING AUDIO SWITCH
J52 : SPEAKER
Q92 : DAY TIME RUNNING LIGHT
PB4 : R/CONT MIRROR (W/DEFOG)
N58 : DOOR INSIDE HANDLE (BRIGHT)
S2H9: DOOR OUTER HANDLE COLOR + KEY LESS ENTRY - 2SET
Q40 : FOG LAMP
S1NQ: FOG LAMP + DISCHARGE H/LAMP, H/LAMP WSHR
Z91 : BLACK PAINT
Q56 : HEADLAMP WASHER (JET TYPE)
PK5 : BELT LINE MOULDING
XP3 : NORDIC SPEC
TV2 : LEATHER + CRU/CONT
TX1 : RR HARNESS (OTHER OPTION)
VS1 : RAIN SENSOR
F05 : LEATHER COVER STEERING WHEEL
S40R: ASC + H/LP WSHR + RAIN SENSOR
XF7 : NOISE INSULATOR (B)
XY2 : C/Z SPEC (WASHER)
XY1 : C/Z SPEC (COOLANT)
S6C5: SEAT HEATER + CUP HOLDER + ACCESSORY SOCKET (B)
VC8 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE,CURTAIN,KNEE)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

brylekVFR 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Wysłany: 23-02-2015, 15:17   

Na jakiej stronie dekodowałeś VIN?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-02-2015, 15:19   

www.japancars.ru

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu