|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Nie przełącza się na gaz, zimne powietrze z kli |
Autor |
Wiadomość |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-01-2016, 21:13
|
|
|
Przewody wychodzące z rurek 10154 zasilają nagrzewnice, oba powinny być gorące wtedy gdy wskaźnik temperatury jest w połowie swojego zakresu:
Jak wspomniane było wcześniej, kwestia weryfikacji czy układ jest dobrze odpowietrzony - czy obieg jest wlasciwy, napewno musisz skontrolować poziom płynu zaówno w chłodnicy jak i zbiorniczku wyrównawczym po ostudzeniu silnika
Owczar napisał/a: | Przejedz kawałek i potem dolej powoli płyn. Zostaw na noc. Następnego dnia dolej do zbiorniczka. |
|
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tzm0
Mitsumaniak
Auto: Galant 1999r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2016, 22:10
|
|
|
Ok wszystko się wyjaśniło.... potrzebny był czas i płyn.... w sumie wlałem sporo ponad 6L, prawie 7. Najpierw wyczytałem że powinno być 6 w środku więc wlałem do chłodnicy 6 litrowych flaszek. Po 3 dolewkach i 3 ostudzeniach ruszył gaz i zaczął się grzać w środku. Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc. Rurki na obrazku na początku były rzeczywiście zimne, teraz jest wszystko OK. Silnik chodzi pięknie po wykonaniu procedury programowania ECU. Nic się nie grzeje w autku ciepło no i tanio bo na gazie, a czeka mnie podróż 1800km do Polski za 4 tygodnie (muszę odwieźć autko i idzie pod młotek, nielegalnie jeździłem po UK więc pora pożegnać się z misiakiem). |
_________________ 2017 -> Poszukiwania Lancera
C4 1.6 HDi 2016-2017
EA5A 2015-2016 |
|
|
|
 |
|
|