|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E38A 2.0 4WD] Przegrzany silnik= Zżeranie prądu |
Autor |
Wiadomość |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 22-04-2016, 09:00
|
|
|
Ja miałem taką sytuację w EA, że alternator normalnie ładował 14,4V, napięcie książkowe, po zgaszeniu silnika pobór prądu zerowy, a nad ranem rozładowany akumulator Chwile się zeszło, zanim doszedłem, o co biega, a tak co noc musiałem akum odpinać.
Co było przyczyną?
Jak silnik stygł, tak po pół godziny - godzinie, DOPIERO WTEDY zaczynał się pobór prądu, i to nie byle jaki, ponad 1A Winny okazał się alternator Ale co dokładnie było przyczyną, nie wiem. Wymieniłem na drugi i miałem święty spokój
Gdy próbowałem się czegoś dowiedzieć, też usłyszałem coś o diodach, ale nie zgłębiałem tematu. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
franek1994
Forumowicz E38A Special Edition

Auto: Galant E38A Special Edition
Kraj/Country: Norway
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2013 Posty: 128 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 22-04-2016, 18:06
|
|
|
kamilek, Aha, no to okey. Diody są dostępne do mojego alternatora w razie W. Więc nie powinno być problemów. Teraz wystarczy potwierdzenie jakiegoś mechanika i można reanimować |
_________________ 10,5L/100km przy 4x4 !!!
To jest wyczyn godny kontynuowania inwestycji w skarbonkę bez dna
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Kwi 2015 Posty: 619 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 22-04-2016, 18:45
|
|
|
no ja bym reanimował, nie ma nic lepszego niz kompletna regeneracja, sprzet jak nowy i na lata |
|
|
|
 |
|
|