Polarny ninja |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24280 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-06-2016, 08:04
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | od kiedy jestem szczesliwym posiadaczem najlepszego auta pod słońcem | zakładam, że piszesz o białasie |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 09-06-2016, 09:38
|
|
|
Darku z wszelkich poszlak wynika ze własnie o polarniaku pisze. Oczywiscie ze tak |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 26-08-2016, 23:35
|
|
|
Jakos nie mogłem sie zabrac zeby cos skrobnac ale nadrabiam. Jakis czas temu wymieniłem ta przekładnie z Cjotki. Dla potomnych napisze ze pasuje co CA0 CB0 bez najmniejszego problemu. Sa identyczne. Dzieki dla mkm za cyne z ruskich katalogów.
Oto ta przekładnia. Przed montazem załozyłem nowe manszety gumowe.
upload image free
Przy sciaganiu okazało sie ze koncówki drazków 555 jezdza ze mna od 5 lat (sobie przypomniałem ze wymieniałem je przed jednym wyjazdem) i co ciekawe nadal były ok...
Zrobiły ponad 100 tyś km... i luzów nie miały zadnych. Mozliwe to jest ?
kolejna niespodzianka, na przekładni która kupiłem miałem koncówki ... 555 zero luzu chodza sztywno, otwieram je smar jak nowy musiały byc swiezo wymienione... Wiec załozyłem całosc z przekładnia... A co tam w koncu sa niezniszczalne. Acha co do przekładni wszystko gra, stara ciekła od lat, w końcu trzeba było to zrobic.
Co jeszcze... hmm przejechałem białym od kiedy go mam juz ok. 160 tyś km. Mamy z lancerem nadzieje podwoic ten wynik |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 21-06-2017, 01:07
|
|
|
Jako tako nic sie z autem nie dziaje. Praktycznie poza olejem i filtrami nie ma kosztów nic sie nie psuło. itp... Ale pasuje juz poprawic miejscowo konserwacje podwozia, troche zaprawek na karoserii zrobic ogarnac wydech bo nieco pierdzi i jeden mechanizm szyby nie tak dawno padł. Takze cos tam bedzie sie działo niebawem
Przy okazji niedawno mielismy jubileusz. Razem juz ponad 9 lat i 170 000 przelotu. Jezdzimy codzienie. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 07-06-2018, 14:38
|
|
|
Witajcie kochani po przerwie... nieco mnie wcieło samo życie. Ale jest ok przeprowadziłem sie do własnego domu, synek sie urodził.
Wracajac do własciwego tematu... Mija 10lat !!!! i ponad 200tyś km razem z lancerem od 2008 roku dzien w dzien razem przemierzamy kilometry. Ile to juz razem przygód ile spraw ile wypraw przeżylismy to ciezko uwierzyc...
Z okazji rocznicy otrzymał do nowego oleju syntetycznego ceramizerka CSX a tazke moze w tym sezonie jakas całosciówka lakierowanie... bo tyle rys i zaprawek itp ze juz by sie przydało...
Aktualne foto z dzisiaj;
oraz domek sie buduje z kanałem coby konserwowac 2 razy do roku podwozie żeby następne 10 lat pojezdzic najlepszym autem na świecie Tak uwielbiam go
Co do napraw to niewiele sie dzieje;
-wymiana centralki zamka z pilotem (poprzedni po 10 latach miał dosc)
-nowy reduktor LPG Zavoli (jeszcze nie wymieniłem ale pasuje bo dosc spory przelot ma)
-jakies zaprawki własnoreczne bo wychodza pryszcze po zimie...
-chyba jakis czas temu szczotki w alternatorze sie skonczyły i poszedł altek do regeneracji
-acha nowe klemy i pudełko na akumulator;
 |
6 bolt only...
 |
Ostatnio zmieniony przez rosomak1983 08-06-2018, 00:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
areksz121
Mitsumaniak Elektronik
Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Pomógł: 26 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1327 Skąd: Rzeszów/Markowa/Dordrecht
|
Wysłany: 07-06-2018, 23:29
|
|
|
Ło Panie gratulacje! Tak się zastanawiałem czy już sprzedany albo coś w tym stylu Może uda nam się w sierpniu zajechać choć na chwilę |
_________________ POMOGŁEM? kliknij "pomógł" -> Bóg zapłać
Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku
Carisma '99 4G92 BRAT http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 08-06-2018, 00:44
|
|
|
Arek zapraszam brata równiez. Odwiedzcie mnie albo odezwijcie sie do mnie to ja przyjade. Eclipse tez stoi i jak bedzie garaz stał to w koncu musze go dokonczyc i cieszyc sie moca ponad 300koni na 4x4 łapy Alez bedzie to smakowało... po tylu latach oczekiwań..
Jak bedziesz w sierpniu na domie bedzie drogowskaz - zewnetrzna jednostka klimatyzacji jedynie słusznej firmy...
capture
Bedziesz wiedział ze dobrze trafiłes ... |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
PiotrekSL4
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 347 Skąd: Tomaszów Maz.
|
Wysłany: 22-01-2019, 22:50
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | Na poczatku nie miałem bladego pojecia o niczym kompletnie.Ale troche rad i troche *** dostałem i cos tam zrozumiałem.(dzieki za to ) Mijały miesiace a w mojej okolicy w rosadnej odległosci nie bylo żadnego ciekawego CAO.No i niedawno zacząłem sie rozgladac za czyms innym (choc serce nadal chciało mitsu CAO). Niejaki PiotrekLS4 przypomniał mi o istnieniu lancera czyli colta sedana. |
Mato boska. Mineło to 10 lat niesamowicie. Jak wczoraj pamiętam jak pisałem do ciebie na pw że ja mam takiego lancera i żebyś przemyslał. A tu prosze 148 stron postów i 200 tys km. Gratulacje. |
_________________ Wspomnienie...
 |
|
|
|
 |
|