Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polarny ninja
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2016, 08:04   

rosomak1983 napisał/a:
od kiedy jestem szczesliwym posiadaczem najlepszego auta pod słońcem
zakładam, że piszesz o białasie :)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 09-06-2016, 09:38   

Darku z wszelkich poszlak wynika ze własnie o polarniaku pisze. Oczywiscie ze tak ;-)
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 26-08-2016, 23:35   

Jakos nie mogłem sie zabrac zeby cos skrobnac ale nadrabiam. Jakis czas temu wymieniłem ta przekładnie z Cjotki. Dla potomnych napisze ze pasuje co CA0 CB0 bez najmniejszego problemu. Sa identyczne. Dzieki dla mkm za cyne z ruskich katalogów.
Oto ta przekładnia. Przed montazem załozyłem nowe manszety gumowe.

upload image free

Przy sciaganiu okazało sie ze koncówki drazków 555 jezdza ze mna od 5 lat (sobie przypomniałem ze wymieniałem je przed jednym wyjazdem) i co ciekawe nadal były ok...
Zrobiły ponad 100 tyś km... :shock: i luzów nie miały zadnych. Mozliwe to jest ? :|
kolejna niespodzianka, na przekładni która kupiłem miałem koncówki ... 555 zero luzu chodza sztywno, otwieram je smar jak nowy musiały byc swiezo wymienione... Wiec załozyłem całosc z przekładnia... :P A co tam w koncu sa niezniszczalne. Acha co do przekładni wszystko gra, stara ciekła od lat, w końcu trzeba było to zrobic.

Co jeszcze... hmm przejechałem białym od kiedy go mam juz ok. 160 tyś km. :D Mamy z lancerem nadzieje podwoic ten wynik :p
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 21-06-2017, 01:07   

Jako tako nic sie z autem nie dziaje. Praktycznie poza olejem i filtrami nie ma kosztów nic sie nie psuło. itp... Ale pasuje juz poprawic miejscowo konserwacje podwozia, troche zaprawek na karoserii zrobic ogarnac wydech bo nieco pierdzi i jeden mechanizm szyby nie tak dawno padł. Takze cos tam bedzie sie działo niebawem :P

Przy okazji niedawno mielismy jubileusz. Razem juz ponad 9 lat i 170 000 przelotu. Jezdzimy codzienie. :)
6 bolt only...

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 07-06-2018, 14:38   

Witajcie kochani po przerwie... :P nieco mnie wcieło samo życie. Ale jest ok przeprowadziłem sie do własnego domu, synek sie urodził. :wink:

Wracajac do własciwego tematu... Mija 10lat !!!! :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion6: :occasion7: :occasion6: :occasion7: :occasion7: :occasion7: :occasion7: :occasion7: :occasion7: :occasion4: :occasion4: :occasion4: :occasion5: :occasion5: :occasion5: :occasion5: :occasion6: :occasion7: :occasion5: :occasion4: i ponad 200tyś km razem z lancerem od 2008 roku dzien w dzien razem przemierzamy kilometry. Ile to juz razem przygód ile spraw ile wypraw przeżylismy to ciezko uwierzyc...

Z okazji rocznicy otrzymał do nowego oleju syntetycznego ceramizerka CSX a tazke moze w tym sezonie jakas całosciówka lakierowanie... bo tyle rys i zaprawek itp ze juz by sie przydało...
Aktualne foto z dzisiaj;

oraz domek sie buduje z kanałem coby konserwowac 2 razy do roku podwozie żeby następne 10 lat pojezdzic najlepszym autem na świecie :P Tak uwielbiam go :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co do napraw to niewiele sie dzieje;
-wymiana centralki zamka z pilotem (poprzedni po 10 latach miał dosc)
-nowy reduktor LPG Zavoli (jeszcze nie wymieniłem ale pasuje bo dosc spory przelot ma)
-jakies zaprawki własnoreczne bo wychodza pryszcze po zimie...
-chyba jakis czas temu szczotki w alternatorze sie skonczyły i poszedł altek do regeneracji
-acha nowe klemy i pudełko na akumulator;

6 bolt only...
Ostatnio zmieniony przez rosomak1983 08-06-2018, 00:33, w całości zmieniany 1 raz  

areksz121 
Mitsumaniak
Elektronik

Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Wysłany: 07-06-2018, 23:29   

Ło Panie gratulacje! Tak się zastanawiałem czy już sprzedany albo coś w tym stylu :mrgreen: Może uda nam się w sierpniu zajechać choć na chwilę :wink:

Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! :) '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku :)
Carisma '99 4G92 BRAT :) http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 08-06-2018, 00:44   

Arek zapraszam :D brata równiez. Odwiedzcie mnie albo odezwijcie sie do mnie to ja przyjade. Eclipse tez stoi i jak bedzie garaz stał to w koncu musze go dokonczyc i cieszyc sie moca ponad 300koni na 4x4 łapy 8) Alez bedzie to smakowało... po tylu latach oczekiwań..

Jak bedziesz w sierpniu na domie bedzie drogowskaz - zewnetrzna jednostka klimatyzacji :P jedynie słusznej firmy...
capture
Bedziesz wiedział ze dobrze trafiłes ... :P
6 bolt only...

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Wysłany: 22-01-2019, 22:50   

rosomak1983 napisał/a:
Na poczatku nie miałem bladego pojecia o niczym kompletnie.Ale troche rad i troche *** dostałem i cos tam zrozumiałem.(dzieki za to :wink: ) Mijały miesiace a w mojej okolicy w rosadnej odległosci nie bylo żadnego ciekawego CAO.No i niedawno zacząłem sie rozgladac za czyms innym (choc serce nadal chciało mitsu CAO). Niejaki PiotrekLS4 przypomniał mi o istnieniu lancera czyli colta sedana.

Mato boska. Mineło to 10 lat niesamowicie. Jak wczoraj pamiętam jak pisałem do ciebie na pw że ja mam takiego lancera i żebyś przemyslał. A tu prosze 148 stron postów i 200 tys km. Gratulacje.

Odpowiedz do tematu