Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spoiler
Autor Wiadomość
Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2017, 13:24   

Hey
Kolego Tomoman przykleiłeś już spojler?
Jak ci poszło i na o co wklejałeś ? :?:
PS fotki mile widziane :biggrin:

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 10-04-2017, 13:31   

Amstaf11 napisał/a:
Hey
Kolego Tomoman przykleiłeś już spojler?
Jak ci poszło i na o co wklejałeś ? :?:
PS fotki mile widziane :biggrin:

Ostatecznie zwróciłem, przymierzałem go milion razy i w końcu stwierdziłem, że będzie mnie irytowało, że to podróba. Nie dlatego, że to podróba, ale dlatego, że źle zrobiona. Nie dochodzi do końca, no i nie przylega idealnie, więc klej byłoby widać. Czekam na zwrot gotówki i będę polował na oryginał, może wynegocjuję jakąś zniżkę przy przeglądzie. Także u mnie temat na razie zapauzowany, żałuję, że przy kupnie nie pomęczyłem o ten spoiler. Na taśmę raczej bym nie ryzykował z montażem, w każdym razie co się pytałem w lakierniach to odradzali przy naszym klimacie - duże różnice temperatur.

IMG_2627 by tomoman., on Flickr

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 10-04-2017, 13:43   

Ja mierzyłem i owszem nie dolega do końca klapy ale oryginał tez tak ma ? ( chyba )
Mnie bardziej wkurzało że jest słabo zagruntowany ale oddałem do lakiernika i powiedział że wyszlifuje i będzie ok :mrgreen: Oryginalne lotki są :mrgreen: mocowane na taśmę dwustronną, klej do szyb jest trochę za silny i po zdjęciu ewentualnym lotki wżera sie w lakier :evil: ja szukam jakiegoś kleju w kolorze białym ( mam białą perłę ) ale jeśli nie znajde zamontuje na klej i taśmę dwustronną ( i tak idzie pod winyl - oklejam dach i słupki podobnie jak w nowym ASX i zobaczymy :(

[ Dodano: 10-04-2017, 14:27 ]
Victoria
Znalazłem namiar na firmę która sprzedaje chemię do naprawy przyczep kampingowych i przedstawiciel jak będzie w okolicach Wrocka przywiezie mi biały klej do mocowania spojlerów :mrgreen:
Teraz tylko lakiernik i heja :mrgreen: :mrgreen:

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2017, 22:53   

Amstaf11 napisał/a:
Ja mierzyłem i owszem nie dolega do końca klapy ale oryginał tez tak ma ? ( chyba )

No właśnie, oryginał tak nie ma:

1 by tomoman., on Flickr

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 11-04-2017, 10:53   

Hey
W czwartek jadę na przegląd po 1 roku to spojrzę dokładnie :biggrin: teraz widzę pewne braki :idea: ale jak mówi klasyk " byt określa świadomość " i za 0,05% :mrgreen: ceny oryginału będę eksperymentował, ale twoje słowa że coś nie pasuje w kontekście twojego pierwszego postu nie rozpaliły mojej chęci montażu :cry: Miejmy nadzieję że klej do przyczep kempingowych położony przez fachowca nie będzie zbytnio widoczny a zrobi swoją robotę :mrgreen: Po za tym pamiętajcie że: " plusy ujemne :nie mogą przesłonić plusów dodatnich " Po świę :mrgreen: tach wstawie fotki po montazu i oklejaniu

[ Dodano: 11-04-2017, 11:08 ]
Jeszcze raz popatrzyłem na zdjęcia uwidocznione powyżej to u mnie jest przerwa od krawędzi klapy do lotki, ale na pewno (100%) dużo mniejsza :roll: ok 0,5cm i nie jest to rażące. Na twojej fotce odległość ta jest znaczna ... po za tym nie ma więkśzych szczelin na całej długości. Oryginalna lotka jest na 100% na taśmę dwustronną która ma swoją grubość tak więć jeśli lotka nie ma na krawędzi fazki to to też ją troche widać ale w czwartek sie dokładnie popatrzę i zrobie fotki :| Wygląda na to że lotki też trzeba kalibrować :mrgreen: ( te nieoryginalne ) Kiedyś miałem wieśwagena golfa i montowałem tam lotkę i lotka na krawędzi miała miękką gumę czy cuś i ona super uszczelniała styk klapy z lotką. Ale było to dawno temu za górami i lasami :mrgreen: wtedy gdy o samochodach decydowali designerzy a nie księgowi :mrgreen:

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 11-04-2017, 17:31   

Tu zbliżenie oryginału:

Zamontowane w ASO w grudniu ‘15 i nic się nie dzieje.
Jak potrzebujecie jeszcze jakiś foto to zgłaszajcie, wykonam i wkleję

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 11-04-2017, 19:10   

SK666 dzięki i jednak jest szczelina :| Jak obejrzałem jeszcze raz lotkę to będzie ok :mrgreen:
chyba?

[ Dodano: 13-04-2017, 14:14 ]
Hey
Byłem dzisiaj na przeglądzie i niestety nie było żadnego O3 ze spojlerem :|
Będę szukał coś na miescie :mrgreen:

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 24-04-2017, 13:42   

Amstaf11 napisał/a:
Byłem dzisiaj na przeglądzie i niestety nie było żadnego O3 ze spojlerem
Będę szukał coś na miescie

30 kwietnia będę jechał przez Wrocław, możemy zakawczyć gdzieś na Bielanach lub przy trasie, to sobie obejrzysz a może i pomacasz :lol:

Amstaf11 
Forumowicz
Amstaf11

Wysłany: 24-04-2017, 13:47   

Serdeczne dzięki ale z 28 na 29 jadę na majówke do Wenecji :mrgreen: może na powrocie coś zmontujemy :mrgreen:

[ Dodano: 29-05-2017, 13:21 ]
Witam
"Nadejszła wiekopomna chwila....." w weekend zamontowałem spojler do O3. Wyszło chyba dobrze aczkolwiek nastepny wyjdzie lepiej :biggrin: (jak dojdzie do niego w następnym aucie) :wink:

Jeszcze tylko czujniki przód plus tył i koniec :biggrin:
Oraz oklejanie auta :biggrin:

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 29-05-2017, 15:01   

Rzeczywiście, u Ciebie ta szczelina jest minimalna. Rzuć na prv linkiem gdzie kupiłeś. thx

Terex23 
Forumowicz

Auto: Outlander 3 2016
Wysłany: 30-05-2017, 18:58   

Zamontowane w ASO w grudniu ‘15 i nic się nie dzieje.
Jak potrzebujecie jeszcze jakiś foto to zgłaszajcie, wykonam i wkleję[/quote]

również mam oryginał ale ostatnio zerknąłem jak jest montowany. masakra na żywca śrubami przykręcony żadnego zabezpieczenie po przewiercanych dziurach

SK666 
Forumowicz

Wysłany: 02-06-2017, 06:27   

Terex23, no i wszystko jasne. Możemy spokojnie jechać do Aten i do Ust´-Szczugier. Żadne skrajne temperatury nie rozpuszczą kleju, bo go tam nie ma. Jak widać na załączonych obrazkach, spojler aso dokręciło solidnie. :shock:

Terex23 
Forumowicz

Auto: Outlander 3 2016
Wysłany: 02-06-2017, 21:43   

[quote="SK666"]Terex23, no i wszystko jasne. Możemy spokojnie jechać do Aten i do Ust´-Szczugier. Żadne skrajne temperatury nie rozpuszczą kleju, bo go tam nie ma. Jak widać na załączonych obrazkach, spojler aso dokręciło solidnie. :shock:

co do śrub to nie mam uwag możne troszkę lepiej mogły być zamaskowane ale montaż troszkę mało profesjonalny.

tomoman 
Forumowicz

Wysłany: 03-06-2017, 18:26   

Z tym montowaniem to dziwne, mi w Auto-Wache w Baranowie powiedzieli, że zakładają na taśmę dwustronną. Tylko to chyba raczej niemożliwe, żeby taśma to utrzymała? Mówiąc szczerze, niech nawiercają jak się ma bezpiecznie trzymać, ale śruby fakt, mogli jakoś zabezpieczyć.

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 03-06-2017, 21:04   

tomoman napisał/a:
Tylko to chyba raczej niemożliwe, żeby taśma to utrzymała?

Możliwe, jak się da dobrą taśmę na dużej powierzchni to obstawiam, że szybciej tworzywo albo lakier by się oderwał a nie taśma.

Odpowiedz do tematu