Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualizacja map
Autor Wiadomość
zbyszekz10 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0 GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2017, 20:07   

tufel napisał/a:
Nawigacja podpowiada jakim pasem powinieneś jechać przed wykonaniem manewru, np. trzymaj sie lewego pasa.
Czy na wyświetlaczu pojawia się wizualizacja pasów z oznaczeniem tego właściwego i jedynie słusznego

Tak. Chociaż u mnie na wsi na czasem jest więcej słusznych pasów niż jeden.

ZZ@private

tufel 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1,6 2011
Wysłany: 20-07-2017, 10:41   

tokyo napisał/a:
Odnośnie mapy to będę wiedział jakie zmiany są na dniach
Sprecyzuj o co chodzi tobie z asystentem pasa ruchu ponieważ jest to urządzenie niezależne od navi w misku

I coś wiadomo o zmianach w nowych mapach na 2017, czy warto kupić?

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 21-07-2017, 16:04   

jeszcze nie testowalem

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Plonio 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III lift
Wysłany: 13-04-2018, 00:00   

Ma ktoś namiar na kartę SD do radia w15? Kupiłem samochód i nie ma karty :-( Serwis powiedział 800 a na olx 500zł. Zna ktoś tańsze najnowsze mapy?

iwi 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 07-06-2018, 12:36   

Witajcie.
Zakupiłem aktualizację map w pewnej firmie (mapydowszystkichnawigacji)
Otrzymałem kartę SD. Włożyłem do czytnika i mam komunikat, że karta jest nieczytelna lub uszkodzona.
Złożyłem reklamację i w odpowiedzi otrzymałem informację, że moje radio ma za stare firmware do nowych map i że doślą aktualizację na DVD
Tak też się stało - otrzymałem aktualizację na DVD, ale po włożeniu do radia otrzymuję znowu, że płyta nieczytelna.
Złożyłem reklamację i czekam na odpowiedź, ale w międzyczasie postanowiłem napisać do Was. Może ktoś zna sposób jak wymusić aktualizację z płyty.
Co dziwne otrzymałem też płytę razem z samochodem, która też po włożeniu jest nieczytelna - czyli musi być jakiś myk, który spowoduje odczytanie płyty z firmware do radia.
Podpowie ktoś?
Może to problem, że moje radio jest trochę inne niż te które sprzedają do Outlandera na allegro. Ja mam radio co wygląda tak1

tutaj znalazłem opis ale do innego radia
https://www.mitsubishi-mo...wn_mmcs_01.html

a moje radio znalazłem tutaj
https://www.rockfordfosga...rent-outlander/

mnerd 
Forumowicz

Auto: Outlander 2,0 cvt 4WD '16
Wysłany: 11-08-2018, 22:05   

iwi napisał/a:

Może to problem, że moje radio jest trochę inne niż te które sprzedają do Outlandera na allegro.

Masz radio W-12 a który rocznik outlandera?

iwi 
Forumowicz

Wysłany: 12-08-2018, 07:43   

W12 O z 2014r

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 19-08-2018, 12:31   

aktualizacja mapy do nowych nawi na karcie SD w tych nawigacjach nie jest problemem ale na allegro ludzie co sprzedaja nawet same karty nie wiedza co pisza co i jak do jakiego auta -

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

SZCZAW 
Forumowicz

Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Wysłany: 19-08-2018, 16:14   

mam również w-12 z 2013 model z USA, czy mam rozumieć ze pomimo iż radio nie jest przestrojone na język polski, mogę za pomocą karty SD wgrac np. auto mapę?

iwi 
Forumowicz

Wysłany: 19-08-2018, 18:04   

SZCZAW napisał/a:
czy mam rozumieć ze pomimo iż radio nie jest przestrojone na język polski, mogę za pomocą karty SD wgrac np. auto mapę?

No raczej nie. Możesz spróbować wgrać mapy Here z Europą do Outlandera (w tym mapy Polski).

SZCZAW 
Forumowicz

Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Wysłany: 19-08-2018, 18:23   

to już faktycznie wolę spotkać się z Tokyo i zrobić wszystko tak jak powinno być czyli całe menu na język polski wraz z mapami.dzięki za pomysł IWI

iwi 
Forumowicz

Wysłany: 21-08-2018, 21:15   

Udało mi się zaktualizować zarówno oprogramowanie MMCS jak i mapy do 2018r.
Najpierw oprogramowanie - co zyskałem - książka telefoniczna jest dostępna przy długim przyciśnięciu guzika INFO. Druga rzecz to wreszcie jest przycisk pokaż kontakty w książce telefonu. Ogólnie większość jest bez zmian, ale firma, która sprzedaje tą poprawkę twierdzi, że jest szybciej od oryginału. Zmierzę jutro czas startu systemu.

Mapy ściągnąłem 2018-A ale to podobno z 2017r i działają. Jestem teraz koło Salonik i pojawiły się tunele pod górami Osa więc coś na pewno przybyło. Mapy z 2014r mają 2,5GB a te ponad 3GB (dwa pliki 0.1.dfl oraz 0.2.dfl)

Aktualizacja kosztowała 20EUR i jest dedykowana pod numer seryjny MMCS. Mogę komuś podesłać te pliki, ale mogą nie działać, natomiast mapy po aktualizacji softu powinny działać.

mobista 
Forumowicz
BlackMobile.pl

Auto: Kia Cee'd
Wysłany: 20-11-2018, 12:31   

iwi napisał/a:
Udało mi się zaktualizować zarówno oprogramowanie MMCS jak i mapy do 2018r.
Najpierw oprogramowanie - co zyskałem - książka telefoniczna jest dostępna przy długim przyciśnięciu guzika INFO. Druga rzecz to wreszcie jest przycisk pokaż kontakty w książce telefonu. Ogólnie większość jest bez zmian, ale firma, która sprzedaje tą poprawkę twierdzi, że jest szybciej od oryginału. Zmierzę jutro czas startu systemu.

Mapy ściągnąłem 2018-A ale to podobno z 2017r i działają. Jestem teraz koło Salonik i pojawiły się tunele pod górami Osa więc coś na pewno przybyło. Mapy z 2014r mają 2,5GB a te ponad 3GB (dwa pliki 0.1.dfl oraz 0.2.dfl)

Aktualizacja kosztowała 20EUR i jest dedykowana pod numer seryjny MMCS. Mogę komuś podesłać te pliki, ale mogą nie działać, natomiast mapy po aktualizacji softu powinny działać.

Ktoś tu coś namieszał z tym, że mapy są dopisane do S/N. Podeślij pliki jak możesz, to rzucę okiem co to :) .

iwi 
Forumowicz

Wysłany: 21-11-2018, 11:16   

Napisałem, że aktualizacja firmware jest do S/N a mapy działają do każdej wersji. Mapy są do ściągnięcia na stronie rosyjskiej

Greenfire 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander PHEV I, Mazda MX-5
Wysłany: 02-01-2019, 23:19   

Cześć,

mam MMCS W-13 z 2013 r. z mapami Here na SD. Czy rozwiązał się jakoś pomysł z zakupem spółdzielczym? Na stronie Here cena karty to 159 E + 15 wysyłka, co nie do końca mi odpowiada.

Odpowiedz do tematu