|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-05-2011, 19:32
|
|
|
Już się obawiałem, że wyjęcie tej skrzyni będzie przedstawiać jakiś poważniejszy problem ale jak sobie tak porozmawiałem dziś z moim sąsiadem to dowiedziałem się, że takowego nie będzie Wielokrotnie wyjmował skrzynie w różnych sprzętach bez kanału więc wie co robi.
Druga sprawa - kolor oleju w skrzyni (metaliczno-biały) oraz szybkość pogorszania się stanu skrzyni ponoć sugeruje, że rozleciało się jakieś łożysko. Wieści to o tyle dobre, że jest to najtańsze )) Jak się jednak rozbierze wszystko to będzie wiadomo co trzeba.
Na razie jednak jeszcze dwa dni odpoczynku i trzeba jechać z tym koksem.
[ Dodano: 07-05-2011, 01:12 ]
Wiem, że piszę sam pod sobą, ale jakoś uwagę trzeba zwrócić a sprawa istotna.
Okazało się, że pasuje zmienić w najgorszym przypadku synchronizator i sprzęgiełko dwójki a także widełki tych biegów.
Tutaj pytanie - wiemy, że do E88A zdobyć takie rzeczy poza serwisem to cud - no więc czy może w innych skrzyniach były elementy, które by spasowały ? Np. synchronizatory ? Chociaż tutaj od dwójki akurat jest dwupierścieniowy więc inny - te od biegów 1,3,5 wydają się identyczne...
Podobnie koła zębate - jakby się od dwójki i jedynki nadało od czegoś innego to byłoby świetnie...
No więc panowie ? Da się coś zaadaptować czy ktoś poratuje skrzynią ? |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
|
|