Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Powód powstania forum MMC Car Poland i Dealerzy Mitsubishi
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-09-2006, 10:45   Podforum dealerskie

Patrol napisał/a:
JCH napisał/a:
Hm.... Wydaje mi się, że tu akurat liczy się ilość. Forum jakościowo jest całkiem, całkiem (wątki techniczne Colta, Galanta) i co? Myślę, że w tej dziedzinie jesteśmy konkurencją dla ASO. I co?

I to bardzo dużo - uważasz, że to jest nic?
To bardzo dużo! Ale dla kogo? Dla uzytkowników, dla nowych nabywców używanych Coltów, Galantów, Carism. Mnie w zakupie MSS-a tez pomogło Forum. Poznałem wady/zalety i dokonałem świadomego wyboru. Na samochodzie się nie zawiodłem. Rozczarowała mnie postawa pewnego ASO i MMC.

Patrol napisał/a:
JCH napisał/a:
Tak, ale odbiorca nie ten. Nie jesteśmy opiniotwórczy dla MMC.

A sprawa cyklisty...? Uważasz, że nie jest opiniotwórcza....?
Chętnie wysłucham opinii MMC ale jakoś jej nie widzę. Nie doczytałem :?: :wink:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 05-09-2006, 10:47   

Jak będzie zobaczymy, na razie wiem, że część dealerów zaczyna "uważać" bo ich na forum obsmarują a to już jest coś. Co do partnerstwa - na razie Jacek i Krzyżak mają 100% racji. Na razie. Mam nadzieję, że jeśli jakość obsługi w ASO zacznie rosnąć będą mogli na Was liczyć jako na klienta (choćby zakup tulejki w zawieszeniu ale zawsze). Jeżeli będzie inaczej - to po co się starać? I tak nas oleją i tak. Rozumiem ceny części są duże i dla dużej części z Was jest to kłopot. Ale już na koszt robocizny można się przyzwoicie dogadać (wiem to choćby po swoim ASO) dlaczego nie spróbować? Szczególnie, że na naprawę jest później rękojmia nieco poważniejsza niż u "pana Kazia".
Pozdrawiam

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 05-09-2006, 10:54   

Teraz panuje taka moda ze przed zakupem auta szuka sie info w internecie. W dzisiejszych czasach jak ktos kupuje auto moze po nie pojechac nawet 300 km czytajac nasze forum przez przyszlych posiadaczy mitsu wiedza jakie sa opinie o poszczegolnych dilerach. Moja zona zajmuje sie sprzedaza aut w leasingu bywa ze sciaga auta z drugiego kranca polski bo tam jest lepszy diler (lepsza obsluga cena). Ostatnio klient z Sosnowca kupil auto w bialymstoku ot taki kawaleki chce je u nas serwisowac. Wiec nie mowcie ze to walka z witrakami po czesci napewno tak ale teraz jest doba internetu i licza sie informacje. Czytajac forum mam juz kilku dilerow ktorych bede omijal szerokim lukiem sa tez tacy do ktorych napewno zajrze.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-09-2006, 11:09   

Jackie napisał/a:
na razie Jacek i Krzyżak mają 100% racji

ufff - no chociaż raz, bo zwykle jak coś napiszę, to mnie Bartek (chylę czoła) poprawia ;)

Jacku - ja próbowałem kupować potem części w ASO. Udało mi się kupić uszczelkę dekla (2 części) za (łącznie) 42 zł. Jak za oryginał, to nie było źle, bo podróba + silikon (cieknąca po miesiącu) wychodziła ok. 25 zł (za jedną część). Problem w tym, że próba kupienia tej samej uszczelki dla Maćka ze Szczecina zakończyła się fiaskiem - pisałem już o tym, cena wzrosła 3-krotnie... Kupiłem też oryginalne gumy stabilizatora - za 47 zł/sztuka - tyle, że Japaneze ma je po... 14 zł/sztuka. Chciałem, ale nie będę przepłacał...
Aaaa - jak kupiłem przewody WN (NGK) to dostałem do 4G63 zamiast do 4G37 i ledwo mi sięgnęło do 3 cylindra (w 4G63 świece 2 i 3 cylindra są obok siebie). Fakt - cena (175 zł) była niezła, ale jak próbowałem potem kupić te same przewody w tym samym ASO (dla kolegi), to się okazało, że nie ma, nie było i nie bę....dzie (przeczytaj to jak Stuhr w Seksmisji).

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 19-02-2008, 22:01   

Hallo....? Jest tu jeszcze ktoś?
To może taki wątek do przeczytania, który znalazłem dziś w sieci na zaprzyjaźnionym/konkurencyjnym forum :arrow: ASO = profesjonalność ?
Polecam szczególnie zakończenie.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 19-02-2008, 22:58   

Różnica pomiędzy naszym forum a "forum zaprzyjaźnionym" (nawiasem za takie je nie uważam) jest taka, że my jesteśmy na całe szczęście niezależni od importera. Jak wyglądało forum Mitsubishi zależne od importera już wiesz. Jak wygląda forum "zaprzyjaźnione" również.

Moim skromnym zdaniem niezalezność oprócz wiarygodności daje nam możliwośc rzeczywistego i szczerego wyrażania opinii, których nikt nie będzie cenzurował. Co daje nam z kolei rzeczywistą opiniotwórczość. Natomiast co do wpływu na MMC Car Poland i Dilerów oraz "dilerów" to mamy ten wpływ. Mały ale i tak lepsze to niż nic. Nie pomaga nam to, że pomimo próśb i gróźb opinie (negatywne) są wyrażane najczęściej w sposób nazwijmy to mało elegancki.

Pytanie, które teraz trzeba sobie postawić jest nastepujące - co jest dla nas jako społeczności lepsze. Zależność i ewentualne pisanie przez kogoś z MMC Car Poland na forum czy niezależność i swoboda a oprócz tego rzeczywisty wpływ na opinie samych Klientów. A nie reklama i cenzura.

Zastanów się nad tym Jacku.

Pozdrawiam.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 19-02-2008, 23:06   

Hubeeert owszem masz sporo racji, ale jak czyta się owy przypadek Forestera, nachodzi mnie jedno pytanie? Nie można było tak od razu - czy dopiero po interwencji dyrekcji owe ASO musiało się zachować elegancko? Co jak co, ale miło jest wiedzieć, iż komuś z wysokiego stanowiska zależy na utrzymaniu marki, a co więcej robi coś w tym kierunku(widać efekty):)

I taki OT: Końcówkę Forestera czyta się z łezką w oku, jakie to bajki mogą być piękne :mrgreen:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 20-02-2008, 00:16   

Juiceman napisał/a:
ale jak czyta się owy przypadek Forestera, nachodzi mnie jedno pytanie? Nie można było tak od razu - czy dopiero po interwencji dyrekcji owe ASO musiało się zachować elegancko?

Nie wiem czy można było. Pewnie tak skoro sam autor tego tematu powołuje się na Jackiego (Subarytę) i jego ASO, że są przeciwieństwem tego opisywanego. No cóż. Czynnik ludzki.

Juiceman napisał/a:
Co jak co, ale miło jest wiedzieć, iż komuś z wysokiego stanowiska zależy na utrzymaniu marki, a co więcej robi coś w tym kierunku(widać efekty):)

U nas taką osobą (obecną na Forum) jest Adam.
Juiceman napisał/a:
taki OT: Końcówkę Forestera czyta się z łezką w oku, jakie to bajki mogą być piękne

;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 20-02-2008, 13:18   

Hubeeert napisał/a:
Różnica ... jest taka, że my jesteśmy na całe szczęście niezależni od importera. Jak wyglądało forum Mitsubishi zależne od importera już wiesz.

Moim skromnym zdaniem niezalezność oprócz wiarygodności daje nam możliwośc rzeczywistego i szczerego wyrażania opinii, których nikt nie będzie cenzurował.
Zaraz, zaraz... z tą niezależnością to tak nie do końca. "Leżymy" przecież na Grafixie i czujne oko :wink: Jackie'ego wyłapuje to i owo. Zapewne słusznie, bo jak mówi przysłowie "nie będzie Niemiec pluł nam w twarz". Ale co z tego, że możemy wyrażać swoje opinie skoro to do niczego nie prowadzi :!: Założyłbym sobie blog (ja, Ty i każdy z osobna) i też moglibyśmy pisać. Nie o to przecież chodzi. Chodzi o to, aby była reakcja a tego nie było, nie ma i ..... nie będzie :(
Hubeeert napisał/a:
U nas taką osobą (obecną na Forum) jest Adam.
Niestety nie jest.
Cytat:
Pytanie, które teraz trzeba sobie postawić jest nastepujące - co jest dla nas jako społeczności lepsze. Zależność i ewentualne pisanie przez kogoś z MMC Car Poland na forum czy niezależność i swoboda a oprócz tego rzeczywisty wpływ na opinie samych Klientów. A nie reklama i cenzura.
Nie pisanie dla samego pisania Hubert. Ale działanie. Ja to tak przynajmniej rozumiem. I skoro jest Klub, Oficjalny Klub to dlaczego mielibyśmy się odcinać od MMC? To ma być, miała być i ma być wzajemna współpraca i partnerstwo. Forum i Klub robi przecież kawał dobrej (nikomu niepotrzebnej roboty) i w tej kwestii mogłoby być jeszcze lepiej, gdyby tylko było większe zaangażowanie ze strony MMC. Ja to bym tak widział ....

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2008, 18:09   

powiem tak pewien człowiek a nawet 5 osob wysłałem tu bo szukały info o mitsu na pewnym a nawet dwóch forumach :D
i wiecie co?
wyszły stąd zachwycone
a co lepsze poszukiwały info o strych samochodach jak i o nowych patrz lancer

wiec na dzień dzisiejszy chyba jesteśmy nie do po.....a :mrgreen: tak informacyjnie jak i organizacyjnie

a czytani jestesmy od samego poczatku przez pracowników MMC Poland (pozdro Tomek :badgrin: )

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 20-02-2008, 19:25   

JCH napisał/a:
Zaraz, zaraz... z tą niezależnością to tak nie do końca. "Leżymy" przecież na Grafixie i czujne oko Jackie'ego wyłapuje to i owo.

Z całym szacunkiem dla Ciebie i dla Jacka.
Owszem Grafix pokrywa koszta serwera. Niemałe. Niestety dla zbyt "domyślnych" od początku funkcjonuje umowa pomiędzy mną a Jackiem. Umowa jest następująca. Jestem tu tak długo (adminem i wogóle na forum) dopóki nie zauważę ingerowania przez Jacka w Forum ze względu na treści "niewygodne". Jak widać wciąż tu jestem.

Lepiej posłuchaj tego co napisał gumas_72. Bo wbrew pozorom wie co mówi.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu