Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Lancer (po małych zmianach)
Autor Wiadomość
Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 16-05-2012, 23:43   

albo nie masz porownania albo jechalem glosnym egzemplarzem, albo trzeba poczytac forum i opinie innych uzytkownikow ze jest glosny
pewnie bym kupil sportbacka to bym tez uwazal ze jest cichy tzn inaczej: ze nie jest glosny :P
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2012, 00:08   

Matejko napisał/a:
pewnie bym kupil sportbacka to bym tez uwazal ze jest cichy tzn inaczej: ze nie jest glosny

Ja mam Sportbacka i uważam, że jest głośny. Trochę za głośny :)

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 17-05-2012, 08:43   

1.5 i 1.6 jest głośniejszy ;) (choc mowie o sedanie bo SB z tymi silnikami nie jezdzilem)
oczywiście w pewnym zakresie obrotów (tzw. halas dziura) i zwłaszcza jak się jeszcze nie rozgrzeje, ale jednak cichy to on nie jest...
Wyciszenie by sie lepsze przydalo...
Poza halas dziura wg mnie nie jest gorzej niz u konkurencji w tym samym zakresie cenowym... ot co najwyzej moze byc inny pomruk jednemu bardziej pasujacy drugiemu mniej...
Co do 1.8 tez moglby miec lepsze wyciszenie, ale przynajmniej ta halas dziura nie jest tak dokuczliwa...

yalook 
Mitsumaniak
2300/KMM

Auto: Lancer 1.8 sedan 2008
Wysłany: 17-05-2012, 11:54   

gzesiolek napisał/a:
Co do 1.8 tez moglby miec lepsze wyciszenie, ale przynajmniej ta halas dziura nie jest tak dokuczliwa...
Jak robię redukcję i wyprzedzam to mi się dziecko budzi...

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 17-05-2012, 14:03   

yalook napisał/a:
Jak robię redukcję i wyprzedzam to mi się dziecko budzi...

Tzn. ze przed redukcja musi byc dosc cicho i jest gwaltowna roznica ;)

Bo u mnie jak jade te 130km/h i cora zasnie to zadna redukcja jej nie obudzi, bo juz jest tak glosno, ze redukcja niewiele zmienia ;)

ale jak jade 100km/h (zreszta optymalnie i glosnoscia i zuzyciem paliwa)
to redukcja do 4tys obrotow robi roznice...
Ale tutaj nie znam wysokoobrotowego silnika ktory nie robilby roznicy... w Hondzie jest niby troszke ciszej, ale jest taki bas (mowie o sedanie civica 1.8 wlasnie odchodzacej generacji), ze przy pewnych obrotach uszy zaczynaja puchnac... istny subwoofer ;)
Jedyne japonskie auto ktore wyraznie bylo cichsze od Mitsu to byla Mazda... jezdzilem taka 1.6 i byla lepiej wyciszona od japonskich siostr... ale sadze ze redukcja tez by obudzila ;)
jezdzilem tez focusem II 1.6, tez bardziej basowo niz w lancerze, ale czy ciszej?
Podobnie Leon i Octavia... choć tutaj na pewno lepiej wyciszone od Lancera, ale do ciszy nadal daleko...
ostatnio jechalem tez Volvo S40 i tutaj silnik chyba fordowski, ale znacznie ciszej od Focusa i Lancera... wyciszenie juz znaczine lepsze...

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 25-06-2012, 09:34   

jadę sobie wczoraj po Krakowie i patrzę. Z bocznej wyjeżdża sportback. Patrzę i patrzę i coś mi nie gra. Nawet nie jest taki brzydki, jakiś taki proporcjonalny i ogólnie ok. Myślę sobie pewnie dlatego, że czerwony ;) ale chwile wcześniej widziałem czarnego i był dalej paskudny. jadę dalej za nim i widzę, że nie widzę wstrętnej rury wydechowej, a właściwie tłumika końcowego. Przyglądam się a on jest, tylko poprowadzony wzdłuż a nie w poprzek samochodu.
Powiem tak zmiany mimo, że kosmetyczne na bardzo duży plus. Lancer w wersji SB w końcu jest strawny.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 05-07-2012, 23:45   

Nowy Galant w zależności od rynku :wink: po małej operacji: http://www.mitsubishi-mot...roudia_dignity/ :biggrin:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-07-2012, 08:05   

Trik e tam galant....
http://m.auto-swiat.pl/1-...arka-mitsubishi

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 06-07-2012, 08:56   

Myslalem, ze tej Infinity nieco wiekzy facelift zrobia, a tu tylko znaczki przepieli...

Odpowiedz do tematu