Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxA] Montaż antenki automatycznej od daewoo
Autor Wiadomość
artufcb 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2014, 13:56   

drexvs,
poradziłeś sobie z problemem? kupiłeś całą nową antenę z mechanizmem?

drexvs 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 16-01-2014, 16:34   

Taa kupiłem całą z mechanizmem. Nie doszło jeszcze bo przecież poczta polska to jest moc energia amfetamina :P

[ Dodano: 03-02-2014, 17:29 ]
Dla potomnych. Uniwersalna antena samochodowa NIE PASUJE ! ponieważ bat nie posiada ząbków przez co nie może on się nawinąć na bębenek. 59zł '' w piz** wylądował cały misterny plan też w piz** '' Sprzedam taką antenę jak by co :mrgreen: Wciskam sąsiadowi żeby sobie do traktora założył bajerancką elegancką automatycznie wysuwaną antenę :mrgreen:

m_riusz 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 08-02-2014, 13:30   

Wymieniłem wczoraj wkład anteny.
Oczywiście na ten od DU.
Cała operacja trwała ok. godzinki i teraz antenka śmiga jak nowa. :wink:

czarnytrisk 
Nowy Forumowicz

Auto: Avance 2,5 1999r.
Wysłany: 28-02-2014, 11:57   

Chłopaki pomóżcie... Miałem problem z anteną i kupiłem oryginalny bat , na który czekałem 3 tygle, ponieważ szedł z ameryki. Teraz przystępuje do montażu owej anteny ale nie jestem pewny jak dokładnie. Nie chcę nic zepsuć i zmagam się z metalowym bolcem u gory bata. Stąd pytanie, jak go przełożyć przez rurkę.
1 - Ten nazwijmy go "cycek" odkręca się czy jakoś zbija zdejmuje?
2 - Nowy bat wsuwa się od dołu jak zakłądam ale problem jest z tym cyckiem ...

Podzielcie sie spostrzeżeniami ....

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 28-02-2014, 20:51   

Cycek zostaje, ja delikatnie rozginałem korpus i wciskałem ten cycek. Jak już wskoczył to lekko zaklepałem to co odgiąłem.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

draco09 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 99' 2,5 V6
Wysłany: 20-06-2014, 15:30   

Witam,

Popsuła mi się antena, kupiłem nowy bat, zamontowałem i wszystko pięknie działało... przez około miesiąc. Teraz pojawił się problem. Po miesiącu po tym jak już do końca wysuwała się antena słychać było krótki zgrzyt, po kilku dniach zgrzyt był coraz dłuższy, teraz kiedy włączam radio, antena ładnie się wysuwa, ale niestety po tym jak już się wysunie silniczek nie przestaje pracować i przez cały czas próbuje rozwijać antenę (ciągły zgrzyt) - nie wiem w czym jest problem. Po wyłączeniu radia normalnie się zwija, tylko z rozwijaniem coś jest nie tak. Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

m.romasz 
Nowy Forumowicz
Brygada RR

Auto: Galant 2.5 V6, 1999 r. Sport
Wysłany: 28-09-2015, 15:35   

draco09 napisał/a:
Witam,

Popsuła mi się antena, kupiłem nowy bat, zamontowałem i wszystko pięknie działało... przez około miesiąc. Teraz pojawił się problem. Po miesiącu po tym jak już do końca wysuwała się antena słychać było krótki zgrzyt, po kilku dniach zgrzyt był coraz dłuższy, teraz kiedy włączam radio, antena ładnie się wysuwa, ale niestety po tym jak już się wysunie silniczek nie przestaje pracować i przez cały czas próbuje rozwijać antenę (ciągły zgrzyt) - nie wiem w czym jest problem. Po wyłączeniu radia normalnie się zwija, tylko z rozwijaniem coś jest nie tak. Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Tak, ja właśnie mam ten problem. Na dniach będę z kolegą elektromechanikiem rozbierać i patrzeć co się stało w środku z zębatkami.

Jakbym był pilnie potrzebny dzwonić! Numer 999 - bezpłatny z każdej budki telefonicznej ;)

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 29-09-2015, 09:31   

Moja antenka z daewoo wytrzymała 2,5 roku. Od jakiegoś czasu zaczęło zgrzytać przy wysuwaniu. Trzeba chyba rozglądać się za nowym masztem ;)

Ostatnio zmieniony przez tresorex 20-01-2017, 11:43, w całości zmieniany 2 razy  

m.romasz 
Nowy Forumowicz
Brygada RR

Auto: Galant 2.5 V6, 1999 r. Sport
Wysłany: 29-09-2015, 23:52   

Naprawiłem moją antenę - był luz pomiędzy plastikową prowadnicą nawijaną na kołowrotek a metalowym trzpieniem* dociskającym prowadnice do zębatki przez co ząbki zębatki skakały po ząbkach prowadnicy jak już się maszt w pełni wysunął :) Wyciąłem z mechanikiem kawałek tworzywa długości kilku centymetrów i włożyliśmy pomiędzy metalowy trzpień a prowadnicę z masztu anteny odpowiednio zahaczając tu i ówdzie i wszystko działa bezdźwięcznie - jedno lepiej przylega do drugiego i już ząbki nie przeskakują.

*trzpień jest zaraz za wejściem do plastikowego bębna gdzie pracują koła zębate co nawijają prowadnicę

PS. moja antena miała miesiąc użytkowania na karku i już zgrzytała, a kupiłem oryginał z diamante :)

Jakbym był pilnie potrzebny dzwonić! Numer 999 - bezpłatny z każdej budki telefonicznej ;)

Gielar 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant viii 2000r 2.5v6
Wysłany: 09-10-2015, 13:46   

Witam czy pomoże to też gdy mam uszkodzony mechanizm ?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 09-10-2015, 19:31   

Gielar, nie.

Gielar 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-10-2015, 21:22   

A nie da się jakoś przerobić dorobić ??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 09-10-2015, 21:41   

Cytat:
A nie da się jakoś przerobić dorobić ??
Przerobić/dorobić mechanizm? Nie sądzę. Prędzej naprawić, ale w sumie pierwszy raz słyszę o awarii tego mechanizmu. Zawsze zrywała się taśma zębata zwijająca bat anteny.

Gielar 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-10-2015, 21:47   

Bądźmy szczerzy ja teraz zajęty jestem w moim misku przekładnia kierownicza zobaczyłem temat to chciałem podpatrzec a że nie mialem pewności zapytałem jak znajdę chwilkę czasu to sprawdzę co dokładnie powoduje awarię . Bo ja popatrzylen z innej perspektywy jeżeli nie działa mi antena jak powinna więc podejrzewalem ogólna awarie a po czyn można poznać tą wyżej wymieniona usterkę taśmy ?? Bo jeżeli po tym że antena ręcznie da się schować czy muszę rozebrać mechanizm by to dokładnie sprawdzić ??

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 20-01-2017, 11:44   

No i wczoraj antena z daewoo podziękowała za współpracę ;) przestała się chować, odłączyłem wtyczkę bo silnik próbował ją wciągnąć i zgrzytał za każdym razem jak włączyłem radio :( Wytrzymała równo 3 lata.

Odpowiedz do tematu