|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Znikający płyn chłodniczy |
Autor |
Wiadomość |
komarsnk
Mitsumaniak mocno uzależniony
Auto: Galant '02 Avance A/T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 1908 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-02-2014, 13:16
|
|
|
Łysy88 napisał/a: | Więc jeżeli korek się zablokował to będzie wytwarzało się za wysokie ciśnienie w układzie? |
Będzie dokładnie tak jak piszesz O skutkach nie muszę pisać...
Wymień korek i będzie po problemie |
|
|
|
 |
Łysy88
Mitsumaniak Pasjonata

Auto: Mitsubishi Galant EA5W Avance!
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Kwi 2013 Posty: 592 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 08-02-2014, 13:44
|
|
|
Zamówiłem i czekam na korek. Stary oglądałem i próbowałem wcisnąć i niby wszystko pracuje, choć na początku niezbyt płynnie, jakby piach był w środku, powciskałęm go kilka razy i chodzi płynnie. Tak czy siak wymienię go na nowy. |
|
|
|
 |
kurzaj
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant EA2A 2.0
|
Wysłany: 21-04-2014, 11:49
|
|
|
Witam,
Odkopuję temat dla potomnych bo problem został rozwiązany. Ciekło z przewodów do nagrzewnicy. Dalej nie wiem dlaczego przez długi czas mogłem jeździć normalnie a potem nagle schodziło, ale zostawiał całą kałużę pod autem w przeciągu chwili.
Wyjście z nagrzewnicy było lekko nierówne. Ktoś musiał przy tym wcześniej grzebać. Zostało wyrównane, przewody zostały mocniej nasadzone i zostały wymienione cybanty.
Co do dźwięku przepływającego płynu to pojawiał się on, tak jak ktoś to wcześniej napisał, przy zbyt małej ilości płynu w układzie. Po dolaniu już nie hałasuje.
Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|