|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Interfejs ELM327 opinie, porady, możliwości... |
Autor |
Wiadomość |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 07-10-2016, 14:48
|
|
|
Racze tym kablem od Audi z SRS nic nie zrobisz, najpewniejsze będzie ASO. |
|
|
|
 |
tomoman
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT
|
Wysłany: 08-10-2016, 23:27
|
|
|
Grzegorz J napisał/a: | Koledzy potrzebuję informacji i pomocy.
Muszę połączyć się z Grandisem żeby wykasować błąd SRS, który w baaardzo głupi sposób na siebie ściągnąłem. Mam kabel od Audi. Jaki program będzie odpowiedni? Czy muszę dokonywać jakiejś przeróbki? |
Kabel do Audi to kabel do Audi, najpewniej jakiegoś VAGa masz - to nie zadziała w innych markach. Błędu SRS na 99% nie da się skasować przez system OBDII, więc odpadają wszystkie elmy327 i inne interfejsy oparte na tej konstrukcji. Delphi albo Texa sobie powinny z tym poradzić - więc poszukaj warsztatu, co to ma. Ewentualnie kupić vscan ds904 - ale tego nigdy w rękach nie miałem, a różne opinie są, no i taniej wyjdzie podjechanie do dobrego warsztatu, bo kosztuje koło 8 stów. |
|
|
|
 |
Grzegorz J
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2015 Posty: 104 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 09-10-2016, 17:05
|
|
|
Widzicie przez taką pierdołę będę teraz lżejszy o parę dyszek...
Dzięki. |
|
|
|
 |
|
|