| 

Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

| 

| 

|  Ogłoszenie  | 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.  Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki

Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta. 
 | 

| 
		Jaki dobrac wzmacniacz | 

| Autor | 
      Wiadomość | 

Trociniarz [Usunięty]		  

| 

Wysłany: 05-05-2007, 09:00   
                               | 

| 

| 

| mitutoyo napisał/a: | 	 		  | mam nadzieje ze masz jakis program). | 	  

Nie mam, bo wiesz różnica miedzy mną a Tobą jest taka że ja mniej czytam wiecej słucham, a dyskusja praktyka z teoretykiem w CA jest bezsensowna, to co piszesz ma sie nijak do rzeczywistosci, ja już nie musze robić sobie wykresów ani obliczeń bo podchodzę do tego troszeczkę inaczej.

| mitutoyo napisał/a: | 	 		  | A skąd znasz tę konkretną obudowę można wiedzieć? | 	  

Stad ze miałem co najmniej kilka takich subwooferow, a jeden zdarzyło mi się robić samemu.

| mitutoyo napisał/a: | 	 		  | Może nie potrafie czytać wykresów ale jak dla mnie jest tu czarno na bialym narysowane jaki zakres jest "puszczany" przeztego testowanego band-passa z głośnikiem,który nie jest podłączony pod zaden filtr | 	  

Dam Ci dobrą radę, zupełnie nie złośliwie, staraj się mniej czytać i analizować a więcej słuchać i experymentować, wyniki będa bardziej miarodajne i prawdziwe.

ps.

a dla poprawienia humoru, podkreślam ze bez złośliwości, podaje link do rozmowy, która w światku CA jest chyba już legendą    i pokazuje jak wyglada podejście teoretyka i człowieka ktory całe życie siedzi w CA.

http://www.elektroda.pl/r...e6a6b41781d3ed5

jakby było mało

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic593542.html

pozdr,

Kuba | 

| 

| 

| 

| 

mitutoyo [Usunięty]		  

| 

Wysłany: 05-05-2007, 09:41   
                               | 

| 

| 

| Cytat: | 	 		  | ja mniej czytam wiecej słucham | 	  

| Cytat: | 	 		  | Powiem szczerze, nie widziałem ani nie słyszałem nigdy systemu, subwoofera, który pracowałbym beż żadnych filtrów lub zwrotnic | 	  

Więc niebardzo wiesz o  czym piszę jeśli nie czytałeś o takim wynalazku ani go nie słyszałeś.

Napisałeś rownież:  	  | Cytat: | 	 		  | Ten artykuł opisuje tylko konkretną zabudowe subwoofera, ktora znam | 	  

Czytając "konkretną" rozumiem sztukę a nie zamysł.

Jeśli również wolisz słuchać i masz jakiś subwooferek typu pasmowo-przepustowego to wyjmij z niego filtr i posłuchaj różnicy,nie mówię tu o jakiejś lipie,które dośc czesto sie trafiają (np budżetówki Jamo) lub nawet możesz pójść o krok dalej i zastąpić oryginalny filtr filtrem górnoprzepustowym z granicą okolo 300Hz,jeśli sama obudowa nie wycina pasma to powinieneś słyszeć wydobywające sie z subwoofera np.dialogi , ja w swoich obydwu pand-passach nie slysze.

Szczerze ja, na Twoim miejscu bym to zrobił z czystej ciekawości zeby sie przekonać czy ktoś inny też może miec choć krztynę racji. | 

| 

| 

| 

| 

Trociniarz [Usunięty]		  

| 

Wysłany: 05-05-2007, 10:12   
                               | 

| 

| 

Jak chcesz dyskutować to Ci wyjaśnie, dlaczego nie masz racji, ale załóż nowy wątek, bo za czesto biore udział w OT.

pozdr,

Kuba | 

| 

| 

| 

| 

| 

| 

|