Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
PRZYSTANEK W DRODZE DO EA5A
Autor Wiadomość
BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2009, 00:17   

Garaż, niestety nie pomógł :// generalnie wszystko bylo OK...Rekinek stal sobie pod dachem w te największe mrozy, a z racji tego, że używałem drugiego auta, odwiedzałem go raz dziennie w celu sprawdzenia jak "gada". I zawsze odpalał za pierwszym razem :) A najbardziej cieszył mnie fakt, że nawet po całej nocy spędzonej w -17 nie było słychać żadnych popychaczy :)
Błąd polegał chyba na tym, że zamiast trochę nim pojeździc, pozwalałem mu tylko kilkanaście minut popracowac na wolnych obrotach. No i aku dostał w d... :/
Nic, jutro spróbuję z prostownikiem, a jeżeli to nie poskutkuje będzie trzeba parę setek odżałowac na nową bateryjkę :)

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 26-12-2009, 14:24   

BORIS napisał/a:
Błąd polegał chyba na tym, że zamiast trochę nim pojeździc, pozwalałem mu tylko kilkanaście minut popracowac na wolnych obrotach.

Chyba tak…
Blaszak przed mrozem Cie nie ochroni, niestety...

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 26-12-2009, 16:05   

mkm napisał/a:
BORIS napisał/a:
Błąd polegał chyba na tym, że zamiast trochę nim pojeździc, pozwalałem mu tylko kilkanaście minut popracowac na wolnych obrotach.

Chyba tak…
Blaszak przed mrozem Cie nie ochroni, niestety...

a jednak to nie mróz...no może nie bezpośrednio, ale się przyczynił...To była niestety moja głupota. Przed tymi mrozami, przed wstawieniem Rekina do garażu udałem się na myjnię żeby go trochę karcherem z błota opłukac. Po prostu jak zwykle nie wierzyłem że prognoza pogody się spawdzi :) ) W efekcie zamarzły wszystkie drzwi poza przednimi pasażera przez które wchodziłem. Niestety zanim otworzylem te przednie probowalem takze z tylnymi ale bez rezultatu. No i to byl moj blad. Jak mroz sie skonczyl przez 3 dni aż do swiat nie odwiedzalem garażu. Wczoraj bylo ciemno i nie widzialem pewnego szczegółu ale dzisiaj jak poszedłem z prostownikiem i otworzyłem garaż okazało się, że jak mróz puścił, tylne drzwi za kierowcą otworzyły się, bo przy nich wczesniej grzebałem. Czyli lampka w tylnym słupku paliła się 3 dni :) ) Cała historia, hehe. Właśnie reanimuję baterię i mam nadzieję że się uda:D

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 12:23   

No i Rekin odpłynął :cry: :cry: :cry:
Ale sądzę, że w dobre ręce...
Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć: CZARNY AVANCE, przybywaj!!! :D

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-02-2010, 15:08   

BORIS napisał/a:
No i Rekin odpłynął :cry: :cry: :cry:
No chyba powinienes się cieszyć wkońcu możesz nabyć wymarzonego AVANCE 2.5V6, Gratuluje stosunkowo szybkiej sprzedaży.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 15:16   

robertdg napisał/a:
No chyba powinienes się cieszyć wkońcu możesz nabyć wymarzonego AVANCE 2.5V6, Gratuluje stosunkowo szybkiej sprzedaży.

Cieszę się, ale z doświadczenia wiem jak ciężko o naprawdę dobry egzemplarz.
Będę wniebowzięty jak uda mi się powtórzyć zakup Rekina w takim stanie w jakim był mój ex :)

p.s. pozdrowienia dla Jarka! Żeby Ci Rekin służył jak najdłużej! :)

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2010, 13:24   RC

Po sprzedaży zostały mi fele RC design (te ze zdjęć). Nie ukrywam, że jak już AVANCE przyjedzie to na innych felach niż minimum 18" nie bedzie jeździł i tak się zastanawiam: czy zostawić sobie te 17-tki do opon zimowych, czy je sprzedać. Słyszałem opinie, że felgi RC są bardzo mocne...orientujecie się może, czy nadają się do jazdy zimą???

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 05-02-2010, 13:58   

BORIS napisał/a:
Słyszałem opinie, że felgi RC są bardzo mocne...
Mazdą 626 na identycznych felgach wpadłem przy prędkości ok. 100 km/h oba kołami na uskok na moście w okolicach Czacza (powinieneś znać tą miejscowość), generalnie uskok miał chyba z 10 cm wysokości (jak krawężnik). byłem pewien, że z felgami mogę się pożegnać, ale absolutnie nic się nie stało :shock:

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 10-02-2010, 10:40   

Taa, znam ten mostek :)

Odpowiedz do tematu