|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SŁYNNY ECS |
Autor |
Wiadomość |
mazda10000
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Sigma 24v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Wrz 2010 Posty: 593 Skąd: Szczecin/Gdańsk
|
Wysłany: 21-07-2013, 23:46
|
|
|
Parę dni temu też mi to wpadło do głowy i miałem to obadać i zawsze przed kompem zapominałem . Myślisz że byłaby możliwość założenia samych amorów z air rida wykorzystując instalację ECS? |
|
|
|
 |
angelos
Forumowicz

Auto: LS460 '07, Z34A '07
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 578 Skąd: Kraków\Biecz
|
Wysłany: 22-07-2013, 19:43
|
|
|
mazda10000 napisał/a: | Parę dni temu też mi to wpadło do głowy i miałem to obadać i zawsze przed kompem zapominałem . Myślisz że byłaby możliwość założenia samych amorów z air rida wykorzystując instalację ECS? |
Wydaje się, że ten air-ride to taki nie do końca pasywny ecs Pytanie czy dałoby się zaadopotowac taka poduszkę do sigmowej kolumny. |
_________________ "Shoki Hoko"
"Shoji Komei"
"Ritsugyo Boeki"
 |
|
|
|
 |
syski
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi sigma 24V
|
Wysłany: 22-07-2013, 20:35
|
|
|
witam
tak wrzucę swoje 3 grosze w temacie,
amortyzator,poduszka,miech-jakkolwiek go zwał, jest elementem wykonawczym, więc nie ma problemów aby odpowiednio można by go zaadaptować do amortyzatora pod warunkiem iż jest średnicy pasującej do pierścieni mocujących oferowanych prze firmę i oczywiście nasz amortyzator nie jest skorodowany w części w której jest mocowany miech, poza tym jeśli jest sprężarka z mitsu oryginalna , ciśnienie robocze to 10 atmosfer , oferowane miechy wytrzymują 6 atmosfer.
to tak pokrótce...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
angelos
Forumowicz

Auto: LS460 '07, Z34A '07
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 578 Skąd: Kraków\Biecz
|
Wysłany: 23-07-2013, 09:17
|
|
|
syski napisał/a: | witam
tak wrzucę swoje 3 grosze w temacie,
amortyzator,poduszka,miech-jakkolwiek go zwał, jest elementem wykonawczym, więc nie ma problemów aby odpowiednio można by go zaadaptować do amortyzatora pod warunkiem iż jest średnicy pasującej do pierścieni mocujących oferowanych prze firmę i oczywiście nasz amortyzator nie jest skorodowany w części w której jest mocowany miech, poza tym jeśli jest sprężarka z mitsu oryginalna , ciśnienie robocze to 10 atmosfer , oferowane miechy wytrzymują 6 atmosfer.
to tak pokrótce...
pozdrawiam |
Ciśnienie to nawet 12 atm ale podejrzewam ze na ex-high. Na normal pewnie jest w granicach wytrzymałości. |
_________________ "Shoki Hoko"
"Shoji Komei"
"Ritsugyo Boeki"
 |
|
|
|
 |
|
|