Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
POMOC w zakupie RalliArt !
Autor Wiadomość
Jurgeen 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi lancer ralliart
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2019, 02:09   

Witam wszystkich!
Trafiłem na ogłoszenie ralliart'ta z linku który bardzo przypadł mi do gustu https://www.otomoto.pl/of...o-ID6BUfkZ.html

Co myślicie o tym egzemplarzu? Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia rzeczywistej historia z Vinu JA3AV66V09U039512, bo coś nie ufam tym stronka z Google typu Autodata itp.

Pozdrawiam.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 14-05-2019, 05:31   

Jurgeen napisał/a:
Czy ma ktoś możliwość sprawdzenia rzeczywistej historia z Vinu JA3AV66V09U039512, bo coś nie ufam tym stronka z Google typu Autodata itp.

Pewnie najlepiej wykupić w carfaxie, i zobaczyć jak to wyglądało za wielką wodą.

Jurgeen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-05-2019, 10:48   

Liczę się z tym że jeżeli auto było sprowadzane ze stanów to miało kolizje, ale chyba zdecyduje się pojechać i posprawdzac czy chociaż dobrze zostało zrobione i nie ma żadnych niedociągnięć.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 14-05-2019, 11:02   

W carfaxie teoretycznie powinny być fotki uszkodzenia, no chyba że sprzedający też udostępnia.

Jurgeen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-05-2019, 11:08   

Takie zdjęcia by ułatwiły sprawę, kilka dni temu na Autodata rozkodowalem vin lecz niestety zdjęć ze stanów nie było, czy jest szansa że na carfaxie będą?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 14-05-2019, 12:07   

Jeśli miał kolizję to powinny być.
Tylko carfax jest płatny, najlepiej spytaj wcześniej sprzedawcę czy ma fotki.

Jurgeen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-05-2019, 12:37   

Sprzedawca nic nie wie o takim incydencie i zapewnia że na częściach są numery vin, hmm..

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 14-05-2019, 15:39   

Jurgeen napisał/a:
Sprzedawca nic nie wie o takim incydencie

Przecież nawet na stronie ogłoszenia w bezpłatnym carfaxie jest, że miał wypadek.
https://was.carfax.eu/v0/api/vh/token/f524265e877e05777c6b651fee31fe85

Jurgeen napisał/a:
i zapewnia że na częściach są numery vin, hmm..

Pierwsze słyszę aby na jakichkolwiek częściach był numer vin :wink: .

maciejjj 
Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 14-05-2019, 16:28   

Witam,

Czy ktoś zna kogoś lub poleca jakąś firmę, która zajmuję się sprowadzaniem samochodów ze Szwajcarii? Interesuje mnie oczywiście sprowadzenie Ralliarta. Z góry dziękuję :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 14-05-2019, 16:32   

maciejjj, spytaj może usera.
https://forum.mitsumaniaki.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=17698

Jurgeen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-05-2019, 16:35   

Właśnie na Autodata też mi wyskoczyło że przód był bity w 2012 r., to pozostaje podjechać i sprawdzić czy to porządnie zostało zrobione, jak już będę naprawdę zdecydowany na te auto po oglądnięciu to przed kupnem opłacę na carfaxie rozkodowanie amerykańskiej historii ewentualnie, może wyświetli zdj po kolizji.

[ Dodano: 15-05-2019, 16:05 ]
W każdym bądź razie dziękuję Bizi78 za pomoc, jeszcze jakby ktoś miał ochotę napisać na co zwrócić szczególną uwagę w tym przypadku.

Pozdrawiam :wink:

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 15-05-2019, 16:53   

Napisałem do gościa, który sprawdza auta z USA i powiedział, że w raportach nie widzi żadnych fotek :? .
Co do na co zwrócić uwagę możesz napisać do Grzesia on od paru sezonów użytkuje Lancera Sportbacka Ralliarta.

Jurgeen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-05-2019, 18:21   

Czyli na carfaxie też prawdopodobnie nie będzie zdj :/

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 15-05-2019, 18:35   

Cytat:
Czyli na carfaxie też prawdopodobnie nie będzie zdj :/

Może tak być :? .

grzesiopol 
Mitsumaniak
prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
Wysłany: 16-05-2019, 20:02   

W ogłoszeniu jest pewna nieścisłość - 250 KM a powinno być w serii 242 KM, chyba, że po zamontowaniu blowa i pomalowaniu pokrywy i kierownicy oraz zrobieniu otworów w zderzaku te 8 rumaków przybyło. :mrgreen: poza tym nic nie opisane. To tak jakby pocałuj mnie, ale pytanie gdzie?
Autodata czasami ma błędy, w carfaxie jak jest napisane, że był uszkodzony to był na pewno.
Co do numerów to rzeczywiście wszystkie części nadwozia w misiach ze stanów powinny mieć naklejony numer vin od środka. Widziałem to osobiście na Outlanderze kolegi. Np błotnik przedni przy kierunku bocznym powinien być numer na takiej karteczce, mum,er od wnętrza, klapa tylna numer przy zawiasach. Z tego co pamietam numer jest tak zrobiony, że trudno go zerwać bez uszkodzenia. Ale jak to wiadomo polak potrafi.
Co do zwraania uwagi to było pisane obszernie w którymś temacie o Ralliarcie, trzeba tylko poszukać.
Ogólnie sprawdzasz jak każdy samochód przed zakupem. Proponowałbym po własnym obejrzeniu podjechać na stacje diagnostyczną celem obejrzenia i sprawdzenia co też nie daje 100% procentowej pewności, że coś nie jest uszkodzone.
Na szczególną uwagę trzeba tylko zwrócić na prace napędów i skrzyni. Czy dobrze pracują, czy nie szarpią, czy nie szumią. Na zimnym moze być delikatne szarpniecie przy zmianie biegów zwłaszcza z P na R. Trzeba chwilę poczekać aż się troche olej rozprowadzi i dopiero zmiana.
Tyl i aż tyle, samochód ogólnie jak wersja normalna tylko z dodanymi napędami, silnikiem innym zawieszeniem, kierownicą i maską.

maciejjj napisał/a:
Czy ktoś zna kogoś lub poleca jakąś firmę
tak jak pisał Rafał - pytaj radek79.

[ Dodano: 16-05-2019, 20:40 ]
Doczytałem odnośnie naklejek. Są to plomby VOID, Czyli odklejasz i pozostaje część naklejki na elemencie. Jest to zabezpieczenia antykradzieżowe elmentów, jak nie ma to albo kradzione albo uszkodzone. Aby tgo nie zamalować najlepiej zakleić taśmą i malować obok.Stary numer handlarzy przy malowaniu z oklejeniem oryginalnych naklejek na słupkach. Nie wiem jak to w Lancerze ale w Outku są na: przedniej belce zawieszenia po prawej stronie, przednie błotniki na rynience dla oryginalnej części a nad kierunkiem bocznym od środka dla części zamiennej, w środku na belce poprzedniej po prawej pod dywanikiem, prawy słupek środkowy przy zejściu z progiem, drzwi przednie i tylne nad zamkami z boku dla oryginalnych a pod spodem na kancie dla zamienników, na masce przedniej przy mocowaniu zawiasów z prawej dla oryginału z lewej strony dla zamiennika, tylne nadkola a właściwie słupek pod hakiem trzymającym zamek drzwi dla oryginału a tylne nadkola od środka w okolicy wlewu paliwa dla zamienników, górna klapa przy prawym zwiasie oryginał a przy lewym zamiennik, dolna klapa przy styku z podwoziem po prawej zamiennik po lewej oryginał. Ogólnie mówiąc jak są dobrze widoczne to jest OK jak w tych mniej widocznych miejscach to mogło coś być konkretnego.
Jak widać te numery vin są tylko na blacharskich elementach więc jak były inne elementy uszkodzone to nie będziemy wiedziec czy były wymieniane. Jak są naklejki w tych miejscach to na 100% elementy są oryginalne lub wymienione w ASO lub w przypadku dobrej naprawy nie zamalowane. Jak nie ma to mogły być uszkodzone elementy lub zakupione poza ASO.

Tak jak pisałem to jest dla Outlandera ale myślę, ze Ralliart też powinien mieć skoro gościo ci mówił, że są numery vin.

[ Dodano: 16-05-2019, 20:52 ]
Tu masz gdzie powinny być i jakie oryginalne naklejki naklejone w tym samochodzie.
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600

Odpowiedz do tematu