Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku |
Autor |
Wiadomość |
rafii88
Mitsumaniak
Auto: Galant GLSi 2.0 16v + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-02-2012, 23:28
|
|
|
Witam!!!
Ja mogę samego siebie polecić wszystkim MitsuManiakom: mam z kumplem wspólny garaż i robimy już długi czas razem przy różnych samochodach od drobnych wymian do swapów silników i wielu skomplikowanych napraw mechanicznych.
Jeżeli ktoś chciałby naprawiać autko za małe pieniądze to służę pomocą.
tel.: 787 121 975 Rafał |
|
|
|
 |
MaciekS
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI '01
|
Wysłany: 16-05-2012, 09:24
|
|
|
rysiul napisał/a: | Szukam warsztatu specjalizującego się w zawieszeniach, konkretnie chodzi o ustawienie zbieżności.
Czy ktoś może polecić jakiś warsztat(najlepiej w zach. części Wrocławia)? |
Mogę polecić mechanika na Terenowej 72 Mieczysław Drab. Specjalizują sie tylko w zawieszeniach i robią wszystkie auta. Sam korzystam z ich usług. |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 12-03-2013, 22:21
|
|
|
Poszukuję dobrego, sprawdzonego warsztatu specjalizującego się w autach 4x4 ze znakiem trzech diamentów dla sprawdzenia przed zakupem Pajero Sport.
Oczywiście we Wrocławiu
Za wszelką pomoc w tym temacie dziękuję. |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
|
Wysłany: 03-04-2013, 21:12
|
|
|
Trochę wody upłynęło i warto odkurzyć temat
Z racji wielkiej miłości do swojej wysłużonej Cari dość często molestuję Mitsumaniaka[/b], Bartek deejay który od wielu lat dopieszcza swoje i nie tylko swoje 3 diamenty.
Serwisuje u niego swoje auta wielu aktywnych dolnośląskich Mitsumaniaków.
W mojej i chyba nie tylko mojej opinii można śmiało polecić Jego usługi.
Dotychczas zrobił mi w Cari:
- wymiany rozrządu (już 2 razy , kilometry lecą),
- wymiany uszczelek (klawiatura, miska olejowa),
- wymiany końcówek drążka,
- klocki, tarcze (wielokrotnie),
- rurę wydechową,
- świece,
- konserwację podwozia,
- polerkę,
- pompę wspomagania,
i wiele innych których nie zapamiętałem.
EDIT by MOD: na prośbę Bartka |
Ostatnio zmieniony przez i9i 05-11-2015, 22:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rydwan
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Wagon 2007, 99kW
|
Wysłany: 27-07-2013, 00:38
|
|
|
Byłem u deejay'a, wymiana płynu hamulcowego, oleju itd. taki mały przegląd, jestem pod wrażeniem.
I znowu się wybieram, na tarcze i klocki.
Tak jak wyżej pisano najpierw trzeba się umówić na wizytę. |
|
|
|
 |
ppiotr00
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 99` 2.5 V6 24v
|
Wysłany: 28-12-2013, 10:48
|
|
|
Opiszę wymianę łożyska w ręcznej skrzyni biegów w Tiger Serwis przy ulicy Jeleniogórskiej we Wrocławiu. Podejście do klienta bardzo dobre, cena chyba dobra. 700 PLN za całą usługę- łącznie z łożyskiem, olejami itd. Dodatkowo poprosiłem o wymianę uszczelniaczy półosi, uszczelniacza wału- uszczelniacze przywiozłem swoje, za robotę nie zapłaciłem nic. Drążek zmiany biegów chodził dość ciężko, podejrzewałem wodziki. Winowajcą była jakaś tulejka- która została dorobiona i wymieniona też bez dodatkowych kosztów. Auto oddane rano, następnego dnia po południu było do odbioru. Tak więc z usługi byłem bardzo zadowolony do momentu kiedy łożysko było ciche. Po całych dwóch tygodniach łożysko zaczęło hałasować. Po nowym roku planuję zadzwonić do Pana z Tiger Serwis i poinformować o zaistniałej sytuacji i zobaczymy jaki będzie dalszy rozwój wydarzeń. |
|
|
|
 |
manzanillo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2014, 19:48
|
|
|
Witajcie,
A ktory warsztat we Wroclawiu polecacie, jezeli chodzi o wymiane oleju ? |
|
|
|
 |
m3ntor
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI FL
|
Wysłany: 10-04-2014, 20:21
|
|
|
Jeżeli chodzi o olej, ja wymieniałem w zeszłym roku na Owsianej w Stop-Car, generalnie chyba nie jest to rzecz skomplikowana i trudna i nie da się przy tym nic zepsuć, auto jeździ do dzisiaj, nic się nie stało. Dałem 40 zł za wymianę z filtrem (olej i filtr sam kupiłem) i gratisowo mi przejrzeli auto pod kątem ewentualnych rzeczy do zrobienia, chociaż ktoś tu wyżej pisał o serwisie na Przedmiejskiej i chyba sam zabiorę tam swoją Cari jak się będzie zbliżał termin oleju, żeby przy okazji magik posprawdzał mi też jak się GDI czuje. Coś mi się wydaje, że 10W40, który mi zalali, niekoniecznie jest dobry dla tego silnika, ale to tylko przypuszczenia.
Ale do meritum - poszukuję polecanego blacharza-lakiernika we Wrocławiu, rejon Śródmieścia/Psiego Pola/Sępolna/Biskupina, który wyklepie mi Carismę po stłuczce, którą miałem już jakiś czas temu. W sumie mam 4 elementy do zrobienia (maska, błotnik pp, drzwi pp i zderzak przód) z tego chyba tylko maska jedynie do prostowania i niekoniecznie do lakierowania. Kolor biały, nie metalik. Wiadomo, że albo dobrze albo tanio, ale może ktoś poleci kogoś w tym rejonie miasta, kto zrobi i dobrze i za przyzwoite pieniążki? |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-05-2014, 09:13
|
|
|
Czas mi przymierzyć się do odświeżenia Carismy. Szukam warsztatu blacharsko-lakierniczego w okolicy (Lubin). Macie może jakąś wiedze, doświadczenia? możecie mi coś polecić lub jakiś warsztat odradzić?
Zależy mi na dobrej robocie i by auto nie stało miesiąc na warsztacie. |
|
|
|
 |
sierars1
Forumowicz
Auto: Toyota Avensis T27 D4D-CAT 177
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 01-06-2014, 23:21
|
|
|
ppiotr00 napisał/a: | Opiszę wymianę łożyska w ręcznej skrzyni biegów w Tiger Serwis przy ulicy Jeleniogórskiej we Wrocławiu. Podejście do klienta bardzo dobre, cena chyba dobra. 700 PLN za całą usługę- łącznie z łożyskiem, olejami itd. Dodatkowo poprosiłem o wymianę uszczelniaczy półosi, uszczelniacza wału- uszczelniacze przywiozłem swoje, za robotę nie zapłaciłem nic. Drążek zmiany biegów chodził dość ciężko, podejrzewałem wodziki. Winowajcą była jakaś tulejka- która została dorobiona i wymieniona też bez dodatkowych kosztów. Auto oddane rano, następnego dnia po południu było do odbioru. Tak więc z usługi byłem bardzo zadowolony do momentu kiedy łożysko było ciche. Po całych dwóch tygodniach łożysko zaczęło hałasować. Po nowym roku planuję zadzwonić do Pana z Tiger Serwis i poinformować o zaistniałej sytuacji i zobaczymy jaki będzie dalszy rozwój wydarzeń. |
Robiłem kiedyś u nich skrzynie automatyczną w cossim, gościu zna się na robocie jeśli o tym samym zakładzie mówimy.
Skrzynka chodziła 5 lat aż go nie sprzedałem i sądzę że jeszcze chodzi . |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 02-06-2014, 10:30
|
|
|
drd1812 napisał/a: | Czas mi przymierzyć się do odświeżenia Carismy. Szukam warsztatu blacharsko-lakierniczego w okolicy (Lubin). Macie może jakąś wiedze, doświadczenia? możecie mi coś polecić lub jakiś warsztat odradzić?
Zależy mi na dobrej robocie i by auto nie stało miesiąc na warsztacie. |
mam jednego pewnego sam się u niego można powiedzieć naprawiam z tym, że niewiem jak wyglądają u niego terminy. Wieś 20km od Lubina jakbyś chciał mogę podać namiary. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-06-2014, 11:27
|
|
|
Dziewiń ? |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
|
|
|
 |
madź
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany
Auto: Toyota Yaris
|
Wysłany: 15-07-2014, 17:44
|
|
|
Witam
gdzie we Wrocławiu mogę tanio i dobrze zrobić zbieżność (nie geometrię) przedniej osi (po regeneracji przekładni kierowniczej)?
w miarę możliwości prosiłabym o podanie adresu, numeru telefonu i godzin otwarcia
pozdrawiam |
|
|
|
 |
slowix
Mitsumaniak
Auto: mitsubishi galant VIII 2.5 24v
|
Wysłany: 20-07-2014, 17:42
|
|
|
witam wszystkich moze mi ktoś polecić dobrego szpeca od automatów a ogólniej od galanta ponieważ mam zblokowane wszystkie biegi
[ Dodano: 21-07-2014, 23:28 ]
rafii88, witam mam problem z automatem galanta pomożesz ? |
|
|
|
 |
|