KOS |
Autor |
Wiadomość |
looc
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2011, 10:26
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | no dla mnie bez znaczenia jest homologacja bo 5 osób i tak nie da rady jechać w Outlanderze ,kanapa jest węższa o 10 cm niż w zwykłym samochodzie kombi średniej klasy |
zgadzam się 5 osób jak są zamontowane 2 foteliki z tyłu ciężko przewieźć Outkiem, wcześniej miałem toyotę corolkę z hom. na 4 osoby ale kanapa była szersza, cieszyłem się z homologacji na 5 osób do momentu kiedy musiałem przewieźć teściową, moja chudzieńka żonka ledwo między 2 foteliki się wcisnęła, tak mi jej było szkoda że od tamtej pory teściowa nie jeździ żonie jest z przodu wygodnie a ja jestem happy |
_________________ pozdrawiam
looc |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 07-01-2011, 11:19
|
|
|
looc napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | no dla mnie bez znaczenia jest homologacja bo 5 osób i tak nie da rady jechać w Outlanderze ,kanapa jest węższa o 10 cm niż w zwykłym samochodzie kombi średniej klasy |
zgadzam się 5 osób jak są zamontowane 2 foteliki z tyłu ciężko przewieźć Outkiem, wcześniej miałem toyotę corolkę z hom. na 4 osoby ale kanapa była szersza, cieszyłem się z homologacji na 5 osób do momentu kiedy musiałem przewieźć teściową, moja chudzieńka żonka ledwo między 2 foteliki się wcisnęła, tak mi jej było szkoda że od tamtej pory teściowa nie jeździ żonie jest z przodu wygodnie a ja jestem happy |
z całym szacunkiem nie zgodzę się z ta opinia...mam 2 foteliki a pomiędzy nimi nastoletnia córkę...bynajmniej normalnej budowy ponad 165 wzrostu...nie ma ideału ale spokojnie siedzi...mam tez dla porównania focusa kombi i jest wężej o kilka centymetrów (ok.5-6)tak samo było w golfie IV...wiec miejsca na szerokość na tylnej kanapie jest zbliżona ilość co w mondeo czy passacie dodatkowo jest więcej miejsca na nogi przy odsuniętych fotelach na max. oraz siedzi się wyżej i wygodniej(opinia córki).Corolla IX gen. jest o 9 cm węższa od outka (szer.171cm)stad wątpię by było w niej szerzej szerzej..podejrzewam ,że ma szerokość identyczna z focusem ,który ma 171cm szerokości lub golfem IV o 173cm szerokości(outek ma 180cm)...
a i taka rada należy przebudować kratkę w outku (skrócić górne pałąki o jakieś 14cm)by fotele odsunąć na maxa do tyłu,dopiero wtedy jest wygodnie(w miarę) z tyłu 3 osobom.
co do postu niejakiego janekzpolic to nie będę nawet go komentował...osobnik ten wielokrotnie był z tego forum usuwany za podawanie nieprawdziwych informacji i wprowadzaniu forumowiczów w błąd...tak jest i w tym przypadku...w jakim celu to robi, trudno mi powiedzieć ale śmiem twierdzić czytając jego wywody ,że outlandera nie miał nigdy...a nawet kolo niego nie przechodził... |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 07-01-2011, 11:46
|
|
|
Panowie ,nie trza było brać kratki i opowiadać bzdury,z homologacją na 5 osób to OGROMNE auto z dużą przestrzenią na nogi i WIELKIM bagażnikiem jak można pisać takie bzdety na forum kiedy prawie każdy zna ten samochód .Ja osobiście kupiłem go dla wielkosci i przestrzeni (mam hom na 7 osób) no i oczywiscie za cenę na którą mogłem sobie pozwolić .Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni.Dodam jeszcze że jak sie ma trójkę dzieci i w fotelikach to trza było brać wersje 7 osobową po to własnie ona jest a nie ciąć koszty kratą(Nie wiem czy wiecie jaką radochę mają dzieciaki jadąc na tej ławeczce ) |
Ostatnio zmieniony przez lexus 07-01-2011, 11:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 07-01-2011, 11:51
|
|
|
lexus napisał/a: | kupiłem go dla wielkosci i przestrzeni (mam hom na 7 osób) no i oczywiscie za cenę na którą mogłem sobie pozwolić .Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni. | Ja też..... Kilka dni temu załadowalem do misia nowozakupioną 50'' plazmę bez najmniejszych problemow i za to go kocham |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 07-01-2011, 11:52
|
|
|
lexus napisał/a: | Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni. | to prawda - przestrzeni w nim dostatek |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 07-01-2011, 12:27
|
|
|
Mój tata ma kratkę i w 4 osoby miejsca jest mnóstwo i ciut ciut, a w 5 osób też już był testowany i jak osobiście nie odczułem większej różnicy, a wcale z tyłu nie siedzieli ludzie z anoreksją. Nie wiem czemu piszecie, że jest mało miejsca, chyba że porównujecie z BMW serii 7, bądź Mercedesem klasy S, bo tam może być więcej. Na dodatek dodam, że poprzedni Mercedes klasy C W203 taty miał o wiele mniej miejsca niż teraz Outek, a to chyba będzie mniej/więcej auto klasy średniej. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 08-01-2011, 19:00
|
|
|
Muciek napisał/a: | Mój tata ma kratkę i w 4 osoby miejsca jest mnóstwo i ciut ciut, a w 5 osób też już był testowany i jak osobiście nie odczułem większej różnicy, a wcale z tyłu nie siedzieli ludzie z anoreksją. Nie wiem czemu piszecie, że jest mało miejsca, chyba że porównujecie z BMW serii 7, bądź Mercedesem klasy S, bo tam może być więcej. Na dodatek dodam, że poprzedni Mercedes klasy C W203 taty miał o wiele mniej miejsca niż teraz Outek, a to chyba będzie mniej/więcej auto klasy średniej. |
Miejsca jest super dużo , typowo rodzinne autko. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 09-01-2011, 21:44
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Miejsca jest super dużo , typowo rodzinne autko. |
13zbyszek13, moja żona by się z tobą nie zgodziła. Trochę "płakała" po T5 - kombi 9-osobowym. To jest dopiero rodzinne autko . Ja sam mile wspominam "operowanie" bez mała w pełnym wyproście przy fotelikach dziecięcych. |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 09-01-2011, 22:18
|
|
|
No, ale nie można porównywać T5 do Outka, bo to trochę inna klasa jest T5 to pewnie jeszcze mogła być Caravelle, albo Multivan to wtedy już w ogóle klasa sama w sobie. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-01-2011, 08:43
|
|
|
lexus napisał/a: | Nie wiem czy wiecie jaką radochę mają dzieciaki jadąc na tej ławeczce ) |
Wiemy wiemy kazdy wiekszy wyjazd rodzina to jest frajda dla maluchow |
dab
 |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 10-01-2011, 09:53
|
|
|
Muciek napisał/a: | No, ale nie można porównywać T5 do Outka, bo to trochę inna klasa jest |
Muciek, ale ja nie porównuję. Stwierdzam fakt, dotyczący "rodzinności" - przestronności.
Pzdr |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 10-01-2011, 13:18
|
|
|
No to w tym wypadku tak, zresztą nie ma co się rozwodzić, bo znajdziemy jeszcze bardzo dużo samochodów, które są większe od Outka i bardziej rodzinne |
|
|
|
 |
ichi
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 17-01-2011, 23:36
|
|
|
lexus napisał/a: | Panowie ,nie trza było brać kratki i opowiadać bzdury,z homologacją na 5 osób to OGROMNE auto z dużą przestrzenią na nogi i WIELKIM bagażnikiem jak można pisać takie bzdety na forum kiedy prawie każdy zna ten samochód .Ja osobiście kupiłem go dla wielkosci i przestrzeni (mam hom na 7 osób) no i oczywiscie za cenę na którą mogłem sobie pozwolić .Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni.Dodam jeszcze że jak sie ma trójkę dzieci i w fotelikach to trza było brać wersje 7 osobową po to własnie ona jest a nie ciąć koszty kratą(Nie wiem czy wiecie jaką radochę mają dzieciaki jadąc na tej ławeczce ) |
Kolego, w wersji 7 miejscowej nie można wozić dzieci wymagających fotelika na dodatkowym rzędzie siedzeń. A nawet jeśli to dużo tak się nie pojeździ, próbowałem. 7 rząd siedzeń sprawdza się tylko awaryjnie.(przy najmniej jak dla mnie)
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że przy dwóch fotelikach z tyłu w środku kanapy zmieści się co najwyżej szczupła nastolatka lub wysuszona starowinka. Ja się nie mieszczę...
Oba fotelika mam isofix, co wymusza pozycję fotelików, pozostawiając na prawdę mało miejsca w środku. Przy "poddupnikach" lub prostych fotelikach można je odsunąć bardziej w stronę drzwi więc miejsca jest więcej, ale też bez rewelacji- mniej więcej jak w moim starym fordzie focusie.
Po za tym na brak przestrzeni nie narzekam. Właściwie to w ogóle nie narzekam bo w 99% przypadków jeżdżę sam lub w konfiguracji 2+2 |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-01-2011, 07:56
|
|
|
ichi napisał/a: | Kolego, w wersji 7 miejscowej nie można wozić dzieci wymagających fotelika na dodatkowym rzędzie siedzeń |
????? |
dab
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 18-01-2011, 08:49
|
|
|
skaut napisał/a: | 13zbyszek13, moja żona by się z tobą nie zgodziła. Trochę "płakała" po T5 - kombi 9-osobowym |
W sprinterze jest jeszcze więcej miejsca niż w T5 , bo są to prawie autobusy .
Więc nie bardzo rozumie twoje porównanie. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
|