POMOC w zakupie RalliArt ! |
Autor |
Wiadomość |
Jurgeen
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi lancer ralliart
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-05-2019, 21:16
|
|
|
Dzięki grzesio! k: w niedzielę jadę na przegląd autka, też znalazłem stacje diagnostyczna otwarta w niedzielę |
|
|
|
 |
grzesiopol
Mitsumaniak prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
Pomógł: 76 razy Dołączył: 18 Lis 2006 Posty: 9239 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 16-05-2019, 21:37
|
|
|
Raczej powinien miec naklejki zobacz tutaj pod hakiem zamka drzwi jak przycisk światła otwarcia drzwi.
lewe mocowanie błotnika (rynienka) z prawej brak ale jeżeli to zamiennik montowany w ASO to powinna być nad kierunkiem od wewnątrz
Na tych dwóch poniżej jest po prawej i lewej stronie
[ Dodano: 16-05-2019, 21:47 ]
Ale przy zawiasach maski np nie widzę
 |
_________________ Pomogłem - wciśnij Pomógł , zanim zapytasz na PRIV zapytaj na forum lub dobrze poszukaj swojego tematu!!
Witam Gość przyłącz sie do MitsuManiaki Assistance
>>>>Moje Miśki<<<< Colt C51A GL - White Sleeper i moje nieMiśki 00223/KMM
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600
 |
|
|
|
 |
Jurgeen
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-05-2019, 07:54
|
|
|
Autko zakupione, faktycznie we wszystkich miejscach były naklejki z numerem vin, w pierwszej kolejności muszę rozwiązać problem z rozgrzewający i się tarczami powyżej 150 km/h , na dniach wrzucę zdj, dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21009 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-05-2019, 08:24
|
|
|
Ja bym zaczął od przeczyszczenia i przesmarowania układu hamulcowego oraz sprawdzenia ręcznego. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Jurgeen
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-05-2019, 09:00
|
|
|
Tak zrobię ale odrazu myślę o wymianie klocków na miększe
[ Dodano: 20-05-2019, 11:35 ]
Może źle to ujełem, problem jest podczas hamowania przy większych prędkościach, np hamujac z prędkości 160 do 80 pod koniec hamowania tarcze się nagrzewaja, puchna i zaczynają bic do póki nie ostygną. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21009 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-05-2019, 13:43
|
|
|
Może wlany jest kiepski płyn lub wogóle nie był wymieniany.
Swoją drogą przegląd hebli też polecam znając naszych mechaników. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-05-2019, 14:09
|
|
|
Masz tarcze które się temperaturowo wichrują. Pewnie były zwichrowane i ktoś je przetoczył... Raczej do wymiany, w RA nie są jakieś wyczynowe więc cena normalna. |
|
|
|
 |
carlo72
Nowy Forumowicz
Auto: LANCER 2009 1.8 Benzyna
|
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 14-10-2021, 12:28
|
|
|
Ogłoszenie z Radomia potraktuj tylko jako informację że dane auto jest w określonym miejscu. Reszta jest typowym farmazonem sprzedażowym. Jak masz po drodze to zobacz. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 15-10-2021, 21:40
|
|
|
carlo72 napisał/a: | https://www.olx.pl/d/ofer...son=observed_ad
wygląda na bardzo ładny egzemplarz |
Z tego ogłoszenia nie wynika kompletnie nic.
carlo72 napisał/a: | https://www.olx.pl/d/ofer...son=observed_ad
też ładna sztuka ale chyba coś z tą ceną jest nie tak |
Modzony bo seria nie ma trybu S.Sport.
Cena normalna za zadbany lub dobrze pomodzony egzemplarz.
Ogólnie ze zdjęć to trochę wróżenie z fusów. Trzeba jechać i obejrzeć. |
_________________ Mitsubishi Lancer Ralliart 2010
290KM/400NM
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187 |
|
|
|
 |
PantaRh3i
Nowy Forumowicz
Auto: Honda Civic VII hb (EU8)
|
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

|
Wysłany: 03-04-2022, 15:40
|
|
|
Po zdjęciach ciężko cokolwiek powiedzieć. Trzeba obejrzeć, zobaczyć jak pracuje skrzynia czy nie ślizgają sprzęgła itp.
Pierwszy wygląda ładnie (poza tym paskudnym złotym paskiem ale co kto lubi) ale świeżo po detailingu, z resztą fotki jak na instagrama, ciekawe jak na żywo. Duży plus to ogarnięte hamulce. Potężny moment obrotowy - o ile dane są prawdziwe bo wykresu nie ma.
Drugi już nieaktualne, ale wiem o jakie auto chodzi, i tak samo - zdjęcia z filtrami itp, trzeba obejrzeć na żywo.
Ten z Tomaszowa już dość długo jest wystawiony, brak zaznaczonej opcji "bezwypadkowy" ale przy tym modelu akurat to akurat nie świadczy o czymś bardzo złym, może nie było po prostu kupca w dobie obecnych cen paliw i wysokości mandatów. No i to, że miał jakąś przygodę nie dyskwalifikuje auta.
Pomarańczowy sedan również od dłuższego czasu widuje.
Zarówno z jednego jak i drugiego ogłoszenia nic nie wynika.
SB z Kutna jakiś dziwny temat. Niby bezwypadkowy ale ramka grilla nieoryginalna. One są delikatne i łatwo je uszkodzić ale sprzedający zarzeka się że auto jako nowe w super stanie, co nie jest do końca prawdą. Poza tym bardzo zaciekawiło mnie zdjęcie zegarów i zdjęcie "akcesoryjnej" kierownicy. Na zdjęciu samych zegarów są zegary z RA. Na zdjęciu kierownicy natomiast ewidentnie ma zegary z Evo X czyli 9 na godzinie 3 i 0 na godzinie 6, i wskazówka przy wyłączonym silniku pionowo w dół (obrotomierz).
Biały SB. Znowu z ogłoszenia nic nie wynika poza tym, że brak opcji bezwypadkowy. |
290KM/400NM
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 04-04-2022, 15:03
|
|
|
Mazin89 napisał/a: | iały SB. Znowu z ogłoszenia nic nie wynika poza tym, że brak opcji bezwypadkowy. |
A ja bym się nie sugerował zaznaczoną opcją bezwypadek bo tak naprawdę kompletnie nic nie znaczy.
Wytłumaczę Ci czemu
Dla Mirasa handlarza (oszusta) bezwypadek znaczy tylko tyle czy auto jest pod miernik. Tak więc koła mogą być w poprzek, silnik może brać olej a auto mogło nie mieć przodu od nóg kierowcy ważne zeby miernik wskazywał xxx Um.
Natomiast dla moto Janusza (poszukiwacza z Polskiego instytutu badaczy aut uzywanych ) bezwypadek oznacza podobnie jak dla Mirasa grubość lakieru. Więc Miras robi to co chce Janusz a Janusz to co chce Miras taka swoista symbioza.
A w tym wszystkim jesteśmy My. Czyli normalni ludzie chcący kupić auto i je sprzedać. Kupując na dopiski nie ma co patrzeć no bo Janusz wykreował Mirasa i jak sprzedajesz aiuto tez nie ma co tego pisać Miras nauczył Janusza że 15letnie auto musi być pod miernik. Więc wystarczy że Twój samochód spotkał się z rowerem dziecka sąsiadów no i... miernik nie kłamie był wypadek ? Był. Więc zaznaczysz "bezwypadek" czy nie ? A może coś dopiszesz ?
Kupno trzeba zacząć od : wstępna weryfikacja auta po zdjęciach ale bez wróżenia z fusów, potem vin i stronki typu typu auto dna i cepik/carfax itp.potem kanał - mechanik albop osoba znajaca się i tyle w temacie. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

|
Wysłany: 04-04-2022, 19:26
|
|
|
Ciekawy wywód o symbiozie Mirków, Januszy i innych.
ledziu napisał/a: | kompletnie nic nie znaczy. |
czyli chcesz powiedzieć, że sprzedający (nie ważne czy handlarz czy prywatny) wiedząc, że jego auto jest bezwypadkowe, co jest ogromnym atutem podczas sprzedaży, świadomie nie zaznaczy opcji "bezwypadkowy" w ogłoszeniu, które ma zachęcić potencjalnego kupca? |
290KM/400NM
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 04-04-2022, 20:02
|
|
|
Mazin89 napisał/a: | Ciekawy wywód o symbiozie Mirków, Januszy i innych.
ledziu napisał/a: | kompletnie nic nie znaczy. |
czyli chcesz powiedzieć, że sprzedający (nie ważne czy handlarz czy prywatny) wiedząc, że jego auto jest bezwypadkowe, co jest ogromnym atutem podczas sprzedaży, świadomie nie zaznaczy opcji "bezwypadkowy" w ogłoszeniu, które ma zachęcić potencjalnego kupca? |
Jak jest auto bezwypadkowe jest to atutem tylko trzeba wiedzieć co oznacza bezwypadkowe bo niestety dla Januszy bezwypadek to oryginalny lakier i nic więcej.
Wtedy Janusz dostaje od Mirasa bezwypadek. Oczywiście przy tańszych autach jest to mało opłacalne ale już przy droższych idzie wszystko pod miernik ba nawet cynuje się to co było szpachlowane.
Moja dobra rada o wypadkowość lepiej zapytać telefonicznie niż rezygnować z ogłoszenia bo nie ma zaznaczonej takiej opcji. Oczywiście jak Ty znajdziesz info o dzwonku a ktoś będzie na siłę mówił że go nie było to wtedy rezygnujesz. |
|
|
|
 |
|