Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem po wymianie sprzęgła O1T
Autor Wiadomość
alwxis12 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2020, 20:09   Problem po wymianie sprzęgła O1T

Witam, jestem po wymianie sprzęgła i pojawił się problem. Przy ruszaniu, pedał drży a auto nie ciągnie jak powinno i przy próbie delikatnego ruszenia lubi gasnąć, czuć wibracje i drżenie (tylko pod obciążeniem z górki żadnego problemu) dodatkowo w pozycji gdy pedał jest puszczony to ma straszny luz we wszystkich kierunkach. Stare sprzęgło już ślizgało i brało u samej góry ale nie było tego ''luzu' (Nie mam na myśli że lekko się wciska bo wciska się z lekkim oporem jak powinno) Poza tym nie czuję aby jakoś przyspieszenie się poprawiło, z innych rzeczy które zauważyłem to na 2gim biegu przy 4-5tyś lubi przeskakiwać (szarpać). Wpadł komplet Exedy oraz nowy wysprzęglik.
Nie odpowietrzony wysprzęglik ?
Pedał trzeba wyregulować ?
Czy może najgorsza opcja, źle przykręcony albo wadliwy docisk ?
Nie wiem czy mechanik który to robił uzna reklamację :/

Fighter001 
Forumowicz

Auto: Colt CZC Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2020, 11:12   

Jedź na gwarancję, ewidentnie coś zepsuł. Pompkę sprzęgła też się odpowietrza, odpowietrznik jest za kielichem.

Odpowiedz do tematu