Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylne światła w Pajero III !! Czy tylko u mnie tak jest ??
Autor Wiadomość
Nygus
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2007, 16:04   Tylne światła w Pajero III !! Czy tylko u mnie tak jest ??

j/w

Czy te duże tylne światła na wysokości koła zapasowego są tylko ozdobne ? Bo zauważyłem, że zapalają się po wbiciu wstecznego itp. A np. po włączeniu świateł mijania zapalają się światła ale na zderzaku tylnym ... kierunkowskazy też są na zderzaku tylnym. Czy wszyscy tak macie ? Pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2007, 16:11   

heh większość terenówek tak ma i zawsze się zastanawiałem czemu. Raz byłem świadkiem jak policja kazała kierowcy zrobić tak żeby te na górze świeciły i koleś żarówki na stacji kupował bo tam akurat nie miał, albo miał spalone nie wiem. Gliniarze byli upierdliwi ale jak się okazało Ci z terenówki po oczach im świecili długimi :doubt:

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2007, 08:45   Re: Tylne światła w Pajero III !! Czy tylko u mnie tak jest

Nygus napisał/a:
j/w

Czy te duże tylne światła na wysokości koła zapasowego są tylko ozdobne ? Bo zauważyłem, że zapalają się po wbiciu wstecznego itp. A np. po włączeniu świateł mijania zapalają się światła ale na zderzaku tylnym ... kierunkowskazy też są na zderzaku tylnym. Czy wszyscy tak macie ? Pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem.

Zauważ, że terenówka jest wysokim autem, a światła mają być dobrze widoczne dla wszystkich użytkowników ruchu,więc uznano. że te w zderzaku są najlepiej widoczne po za tym polskie przepisy chyba regulują na jakiej wysokości musząbyćświatła) Ja mam w zderzaku, a w górnych nie mm miejsca na żarówki np od kierunku itd, więc policja nie mogła nakazać tam je wkręcić bo nie ma w co.

Nygus
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 13:55   

dzięki za informację ;) Po prostu wydawało mi się, że coś mam popsute ;)

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 14:52   

zbyszekm2 napisał/a:
Zauważ, że terenówka jest wysokim autem, a światła mają być dobrze widoczne dla wszystkich użytkowników ruchu,więc uznano. że te w zderzaku są najlepiej widoczne po za tym polskie przepisy chyba regulują na jakiej wysokości musząbyćświatła) Ja mam w zderzaku, a w górnych nie mm miejsca na żarówki np od kierunku itd, więc policja nie mogła nakazać tam je wkręcić bo nie ma w co.

Więc są na ozdobę? Ale kicha :!: :wink:

[ Dodano: 03-06-2007, 14:52 ]
zbyszekm2 napisał/a:
a w górnych nie mm miejsca na żarówki np od kierunku itd, więc policja nie mogła nakazać tam je wkręcić bo nie ma w co.

Wkręcili i świeciły :!: :!: :!: :shock:

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 21:34   

ja mam inaczej w Montero. ze względu na to, że jest to auto USA, to u mnie światła świecą się i na górze i na dole. na stałe. no i nie ma żadnego wyłącznika itp. sprzętu. i nie ma co krywać świeci ładniej.
może by tak przerobić coś tam?:)))))))

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 03-06-2007, 22:06   

Są tacy co przerabiają, kupują ode mnie takie lampy co mają miejsce na żarówki.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 04-06-2007, 08:17   

Caly bol swiatel w zderzakach, he he to to, ze w terenie mozna je szybko stracic wraz ze zderzakiem.
Duzo ludzi przenosi swiatla wyzej na progi tak aby nie narazac lamp na uszkodzenie lub zalanie.

Andmat
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 14:35   

Siemka
To mój pierwszy post na tym forum.Jestem posiadaczem Pajero III 3.2 did.
Mam pytanie .Bawił się ktoś z was w montaz dodatkowych swiatełek w tej tylnej "atrapie świateł".śą tam wogóle odbłyśniki?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 04-06-2007, 14:57   

Siemka
:shock:
a moze cos dokladniej, chodzic Ci o zderzak czy o te lampy zintegrowane, umieszczone wyzej na rogach.

Andmat
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 15:58   

Chodzi oczywiście o te lampy na słupku.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 05-06-2007, 16:12   

Oj chyba nie ma odblaskow, wiem ze w starszych generacja ludzie jezdzacy w terenie dokonywali przeniesienia swiatel do gory ale w 3-ce nie slyszalem.

Andmat
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 16:15   

Nie chce mi się wydłubywać i wiercić dziurek.Wolałbym ,zeby wypowiedział się ktoś kto zrobił. :biggrin:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 05-06-2007, 16:22   

Moze dopoki sa, jezdzij. Jak rozwalisz wtedy sie wroci do tematu. Zapytam w serwisie u siebie czy ktos cos motal takiego.

Andmat
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 16:32   

Będę wdzięczny za wszelką okazaną pomoc.
Wiesz nie jest to jakis palący problem ale skoro są klosze świateł to mogłyby zacząć świecić.
Druga sprawa-jak ktoś już zauważył drogówka moze się przyczepić zwłaszcza,że kilka razy (jednego wieczora!!!) ludkowie trąbili i pokazywali,że nie mam tylnych świateł :)
Jak się trafi na upiredliwca to trzeba będzie wydłubywać klosz na poboczu i pokazywać ,że tam nie ma podłączeń (bo nie ma napewno!!!! odkręcałem kiedys lampę i wszystkie poza cofaniem są bez otworów na oprawki)

Odpowiedz do tematu