|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana sprężyn na obniżające - Galant 98r, 2,0 GLS Kombi. |
Autor |
Wiadomość |
Mateusz25
Forumowicz Matthew
Auto: GALANT 2,0 GLS 1998 rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2017, 10:36 Zmiana sprężyn na obniżające - Galant 98r, 2,0 GLS Kombi.
|
|
|
Witam
Odświeżam temat, bo u żadnego z dostawców nie mogę się doprosić o konkretną informację. Chcę w swoim Galu zamontować sprężyny obniżające zarówno z tyłu i z przodu.
Z dostępnych za rozsądną cenę są MS TECHNIK, ale dla wersji Kombi z NIVO niestety (u mnie nie ma NIVO), oraz JAMEX dla wersji SEDAN z silnikami 2,5 V6, 2,4 GDI, i EIBACH E6028-140
również dla wersji 2,5 V6, 2,4 GDI. Jak ma sie to do Kombi, podobno w Eibachu można montować w wersji Kombi, dedykowanej jednak dla Sedana. Ile jest w tym prawdy?
Jednocześnie chcę zachować seryjne amortyzatory, tył Kayaba Exel G, poliuretany, przód - nie wiem, wahacze prócz górnych wymienione na nowe 1,5 roku temu.
Auto po długiej przerwie przygotowuję do wyjazdu i użytkowania ( remont blacharki, podwozia, ukł. hamulcowego i jeszcze inne)
Pozdrawiam
[ Dodano: 08-02-2017, 13:25 ]
Poszperałem i znalazłem w katalogu MTS Technik sprężyny do wersji 2,5 V6, 2,4 gdi - sedan, oraz dla Sedan z silnikiem 2,0 - jedno i drugie dla wersji bez NIVO. Zawieszenie w Sedanie i Kombi jest przecież takie samo w tym roczniku, różni się owszem masą dla Kombi 100 kg większą .
W takim razie zakupując zestaw dla Sedana z silnikiem 2,5 V6, 2,4 GDI nie będzie wtopy dla mojego Gala 2,0 GLS tyle ,że w Kombi. Jeśli pisze bzdury, niech mnie ktoś oświeci...
Pozdrawiam |
_________________ Mam nadzieję pokochać tę furę. |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7250 Skąd: stolica wschodu
|