|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] Prośba o ocenę i wskazówki przed oględzinami |
Autor |
Wiadomość |
PeH
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2017, 10:43 [MSS 1.6] Prośba o ocenę i wskazówki przed oględzinami
|
|
|
Czołem!
Znalazłem takiego Spejsika:
https://www.otomoto.pl/of...-ID6yJrz3.html#
Jestem umówiony na oglądanie i prosiłbym o wsparcie na co dokładnie zwracać uwagę.
Samochód krajowy, drugi właściciel, przedlift...
Wg wstępnych zapewnień sprzedającego ma problemy z:
- prędkościomierzem - standard z tego co się zorientowałem, jestem w stanie to chyba sam ogarnąć
- korozją tylnych nadkoli/błotników - tutaj zobaczę na żywo jak poważna
Poza tym wiem, że mam patrzyć jak wchodzą biegi, czy przyciski działają, ew. na stacji czy wszystko ok z zawieszeniem i wydechem...
Czy na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za pomoc! |
_________________ Dobry adres )
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20957 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-02-2017, 11:05
|
|
|
PeH napisał/a: | - korozją tylnych nadkoli/błotników - tutaj zobaczę na żywo jak poważna |
+ tylna klapa nad blendą (co jest widoczne na fotkach), przednia maska, tylne lewe drzwi przy listwie zgarniającej.
Jakoś dziwnie wygląda zamek tylnej klapy, ale to może przez foto
Warto sprawdzić podłogę, przewody hamulcowe, ręczny czy prawidłowo odbija, jak pracuje skrzynia, jak łapie sprzęgło itd.
Oczywiście sprawdź czy zapalają się po odpaleniu kontrolki przede wszystkim CE, SRS, ABS i gasną.
Niestety za taką cenę bym się perełki nie spodziewał . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
PeH
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 2.0
|
Wysłany: 09-02-2017, 11:18
|
|
|
Dzięki!
No wiem - dostaję tyle za ile płacę , ale to ma być auto na rok, może półtora w porywach, więc wiele się nie spodziewam, a i coś tam umiem i lubię sobie sam zrobić
Ten zamek tez mnie zastanawiał... zobaczymy na żywo o co biega
Dzięki raz jeszcze gdyby ktoś coś jeszcze to zapraszam |
_________________ Dobry adres )
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 09-02-2017, 13:57
|
|
|
Jeśli był by problem z wbijaniem biegów to wystarczy wymienić tulejki wybieraka http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=30305
Jeśli prędkościomierz raz działa raz nie lub wskazuje niewłaściwą prędkość to najprawdopodobniej są zimne luty w czujniku w skrzyni i być może wystarczy go rozebrać i przelutować wszystkie połączenia, mam taką samą skrzynię i u mnie to pomogło. |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2017, 20:58
|
|
|
Warto tez sprawdzić zimne luty w wyświetlaczu. Swoją drogą czy on pokazuje -34*C ? |
|
|
|
 |
|
|