|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] automat / czy mam się martwic? :) |
Autor |
Wiadomość |
soplicy
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2017, 09:40 [3.2 DID] automat / czy mam się martwic? :)
|
|
|
Witam,
Mam problem w moim Mitsubishi Pajero 3.2 DID (2005r/AUTOMAT).
Od jakiegoś czasu skrzynia zaczyna wariować:
1) zimą po większych mrozach zdarzało się, ze po odpaleniu samochodu musiałem chwile odczekać aż skrzynia załapała (bez różnicy czy D czy R)
2) teraz pojawił się kolejny problem - kilka razy przy wrzuceniu biegu wstecznego samochód wrzucał większe obroty niż chyba powinien i dzięki temu zdarzyło się mu 2 razy zgasnąć :] - tutaj podejrzewam, że chodzi w tym wypadku o skrzynie biegów to pewien nie jestem.
Jakieś 50tys km temu wymieniony został olej dynamicznie (przez poprzedniego właściciela). Wszystkie warsztaty w moim mieście zajmujące się automatami wymieniają olej statycznie. Gdy dzwoniłem do jednego z nich, aby dopytać o wymianę dynamiczna powiedziano mi, ze padają przy tym elektrozawory.
Ponieważ zabawę tak czy inaczej będę musiał zacząć od wymiany oleju i filtra - pojawia się pytanie - dynamicznie czy statycznie? Jeżeli dynamicznie - to prosiłbym o namiar na serwis gdzieś na Śląsku, który nie boi się takich rzeczy.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
pozdr. r |
_________________ r. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-04-2017, 11:55
|
|
|
Jeden problem to skrzynia -- przegrzany olej i wygięta płyta sterująca.
Drugi to może być pompa wtryskowa. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
soplicy
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 24-04-2017, 12:24
|
|
|
Czyli,
w przypadku pierwszym - najpierw wymiana oleju, a jeżeli to nie pomoże to serwis powinien wymienić płytę sterującą?
w drugim przypadku - czy da się taki problem rozwiązać w miarę niskokosztowo? (tj. bez wymiany pompy)
zbyszekm2 napisał/a: | Jeden problem to skrzynia -- przegrzany olej i wygięta płyta sterująca.
Drugi to może być pompa wtryskowa. |
|
_________________ r. |
|
|
|
 |
|
|