|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
BSY 2.0 - ratunku... |
Autor |
Wiadomość |
chojnowsky
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2017, 17:02 BSY 2.0 - ratunku...
|
|
|
Bardzo proszę o pomoc forumowiczów Mitsumaniaków. Zaznaczam, że czytałem wątek BRAK MOCY na tym forum.
Kupiłem Outlander II 2.0 z zatartym silnikiem BSY. Zamówiłem goły słupek znaleziony na allegro. Po złożeniu wszystkiego do kupy nie jestem w stanie znalźć mocy w tym samochodzie.
W samochodzie zostało zrobione w czasie wizyt w trzech warsztatach:
- zregenerowana całkowicie turbina
- uszczelniony dolot.
Auto odpala, jeździ... Ale mocy to jest z maks 40 %. Czasem przełączy się w tryb awaryjny, kręci do około 3000 obrotów i nie da rady jechać szybciej niż 60 km/h.
Z autem bujam się od miesiąca po warsztatach.
Komputery nic nie pokazują, nie wywala też konsola błędów.
Co robić? pomocy!
|
|
|
|
 |
hucker
Forumowicz
Auto: Outlander 2,0 did 140km 2010r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Paź 2015 Posty: 117 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 23-02-2017, 22:50
|
|
|
Sprawdź czy paliwo dochodzi .
W moim miśku jak był zasyfiony filtr paliwa i dodatkowo sitko na smoku w zbiorniku to też miał problemy z mocą. |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 23-02-2017, 22:56
|
|
|
Być może magik od mapowania komputra miał by niezły orzech do zgryzienia z tym twoim spadkiem mocy ?
Ja mam-podobno-173 kucyki wykręcone z nominalnych 140 i nie narzekam - ale to inny temat. |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
chojnowsky
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2
|
Wysłany: 24-02-2017, 08:56
|
|
|
Filtr zmieniony na nowy.
Sitko sprawdzone.
Sprawdzone zostały też przewody od podciśnienia.
Nadal nie wiem co robić. |
|
|
|
 |
|
|