Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pióra wycieraczek
Autor Wiadomość
esesen 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.0 CVT I+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2017, 13:13   Pióra wycieraczek

U mnie wycieraczki wycierają fatalnie - od nowości, zostawiają same smugi mimo, że spryskiwacz podaje hektolitry wody przy każdym spryskaniu. Stosujecie jakieś zamienniki? Czy wystarczy wymiana samych wkładek, czy lepiej całe pióra - co polecacie?

piotras78 
Forumowicz

Auto: Kilka, ale nie Mitsu
Wysłany: 05-03-2017, 13:26   

Masz standardowy rozmiar? Nie raz ludzie dają większe co kończy się słabym dociskiem pióra i co za tym idzie kiepską pracą i smugami. Ponadto zależy od firmy, te z marketu to totalny szajs i za darmo bym tego nie wziął.
Najlepsze zawsze są oryginalne wycieraczki, najdłużej starczają te pierwsze, ale w Polsce panuje jakaś dziwna zawiść do ASO. Co za tym idzie nie polecam, bo zaraz hejterzy mnie zjadą ;)
Poza tym im droższe pióro tym lepsze, używam Boscha, sprawdza się.
Swoją drogą jakie spryskiwacze ma O3?

esesen 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-03-2017, 13:34   

No właśnie problem z tym, że to są fabryczne wycieraczki i od pierwszego dnia są beznadziejne. Nigdy nie miałem gorszych.

piotras78 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2017, 13:40   

To dziwne. Na pewno wszystko jest dobrze zamontowane? Jeśli tak to leć reklamuj.
Swoją drogą masz mgłowe spryskiwacze? W tych pieniądzach to jest standard, ale Japończycy lubią oszczędzać na takich rzeczach...

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 05-03-2017, 13:40   

esesen napisał/a:
U mnie wycieraczki wycierają fatalnie - od nowości, zostawiają same smugi mimo, że spryskiwacz podaje hektolitry wody przy każdym spryskaniu

Może masz mocno zafajdaną szybę i trzeba ją od zewnątrz dobrze umyć, znaczy odtłuścić? Ja mam dalej oryginały, przeszły ze mną 2 zimy i nie przysparzają mi żadnych kłopotów. Nie myślę nawet o wymianie, bo nie ma takiej potrzeby.

esesen 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-03-2017, 13:57   

Nie mam zafajdanej szyby. Widocznie jakiś trefny egzemplarz piór mi się trafił. Przy okazji poproszę o wymianę w ASO. Jak to nie pomoże to wtedy się zastanowię nad wymianą.

piotras78 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2017, 14:03   

Szkoda, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie ;)
Swoją drogą jakiego używasz płynu do wycieraczek?

esesen 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-03-2017, 14:26   

Piotras78, spryskiwacze są mgłowe. Używam płynu z BP.
Myślałem, że ten typ tak ma i to nie tylko mój problem.
Zareklamuję, jak się powtórzy to kupię coś innego. Kończę temat.

piotras78 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2017, 14:49   

Skoro masz mgłowe, płyn od BP chyba najgorszy nie jest, w takim razie to wycieraczki.

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 05-03-2017, 20:05   

Wycieraczki, które idą na pierwszy montaż są słabe. Moje też zostawiły smugi, więc po 2 tygodniach wymieniłem. Może za długo stał na placu, nie wiem. Ja używam i polecam bezszkieletowe Oximo https://automotohit.pl/Wycieraczki-bezszkieletowe-Oximo-MULTITYPE-Mitsubishi
Japońskie samochody na pierwszy montaż mają pióra w takiej dodatkowej plastikowej osłonie, ale to niepotrzebne i podraża koszt wycieraczki.

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 05-03-2017, 20:41   

No to widać jak kto trafił. U mnie te fabryczne dobrze zbierają, narazie nie mażą i nie hałasują. A jestem na tym punkcie przewrażliwiony, potrafiłem parę razy w jednym sezonie wymieniać wycieraczki :)

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 05-03-2017, 21:48   

Wymieniłem po 2 latach na Kamoka bezszkieletowe proste tanie póki co ładnie trą , na oryginalne przez ten czas też nie narzekałem ale w końcu się skończyły... tzn ta od kierowcy zaczęła przepuszczać - to wymieniłem obie. Tył pozostał bez zmian, zresztą rzadko używany.

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 05-03-2017, 22:06   

Witam
To i ja coś dorzucę. Nie zwróciłem uwagi jak działały wycieraczki zaraz po zakupie, być może nie padało. W poprzednim aucie używałem specyfiku o nazwie " Niewidzialna wycieraczka" i byłem zachwycony działaniem na szybie. Niewiele myśląc potraktowałem tym szybę w moim nowym outku. No i zaczęły się schody, owszem przy szybszej jeździe woda pięknie spływała, ale kiedy już trzeba było użyć tej widzialnej wycieraczki przeżyłem szok. Wycieraczka po mojej stronie, na wysokości oczu omijała wodę, i piekielnie ją rozmazywała. Wyglądało to tak jakby szyba była pokryta czymś tłustym. Stwierdziłem, że to wina specyfiku, który nałożyłem na szybę. Próbowałem usunąć to różnymi środkami, trochę pomogło, ale rewelacji nie ma. No i po przeczytaniu tego postu nie wiem czy to wina wycieraczek, czy sam "zepsułem" szybę, tym bardziej, że w Passerati w tedeiku wszystko działało rewelacyjnie. Pozostaje mi zmienić pióro i sprawdzić :roll:

RedAxe 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 MT
Wysłany: 05-03-2017, 22:44   

Warstwę hydrofobową (czyli inaczej niewidzialną wycieraczkę) najlepiej usunąć denaturatem.

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 05-03-2017, 23:01   

jaromir napisał/a:
Witam
To i ja coś dorzucę. Nie zwróciłem uwagi jak działały wycieraczki zaraz po zakupie, być może nie padało. W poprzednim aucie używałem specyfiku o nazwie " Niewidzialna wycieraczka" i byłem zachwycony działaniem na szybie. Niewiele myśląc potraktowałem tym szybę w moim nowym outku. No i zaczęły się schody, owszem przy szybszej jeździe woda pięknie spływała, ale kiedy już trzeba było użyć tej widzialnej wycieraczki przeżyłem szok. Wycieraczka po mojej stronie, na wysokości oczu omijała wodę, i piekielnie ją rozmazywała. Wyglądało to tak jakby szyba była pokryta czymś tłustym. Stwierdziłem, że to wina specyfiku, który nałożyłem na szybę. Próbowałem usunąć to różnymi środkami, trochę pomogło, ale rewelacji nie ma. No i po przeczytaniu tego postu nie wiem czy to wina wycieraczek, czy sam "zepsułem" szybę, tym bardziej, że w Passerati w tedeiku wszystko działało rewelacyjnie. Pozostaje mi zmienić pióro i sprawdzić :roll:

Może coś źle nałożyłeś, ja miałem raczej na myśli smugi niż takie rzeczy - więc to moim zdaniem wina tego wynalazku - usuń i zobacz, może nie trzeba wymieniać wycieraczek nawet.

Odpowiedz do tematu