Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.5V6] Awaria pompa wody padła....
Autor Wiadomość
polar2000 
Forumowicz

Auto: Montero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2017, 04:43   [3.5V6] Awaria pompa wody padła....

Witam ma nadzieję że nie dubluje tematu. Mianowicie kiedy jechałem do pracy jakieś 3km od domu w pewnym momencie straciłem moc zero reakcji na gaz po chwili pojawiła się jakby reakcja ale nie długo chwilowy odruch życia i samochód zgasł. Nie jechałem szybko a obroty nie przekroczyły 2tys kiedy zatrzymałem się na poboczu i po otwarciu maski zobaczyłem że wylewa się płyn chłodniczy (podejrzenie pada na pompę wody) płyn jaki wyciekł nie był gorący był ciepły. Po chwili spróbowałem go odpalić ale niestety z marnym skutkiem czuje jak by mu brakowało ciut by zapalił, zrobiłem tak dwa razy (gdzie dodam że nie zauważyłem jakiegoś dziwnego stuku czy zgrzytania). Dodam też że pasek na rozrządzie jest w miarę napięty ponieważ wysunął się kilka mm i przetarł plastikową obudowę i go widać jest na kole i wie wygląda źle. Pytanie silnik 3.5 v6 nie GDI czy ma ktoś schematy rozrzadu jak to wszystko rozebrać. Podejrzewam że mógł przeskoczyć jeden ząbek paska na rozrządzie dla tego nie chce odpalić. Chcę to dzis rozebrać i taki schemat był by mi pomocny.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 22-03-2017, 08:39   

znaki sana obudowach, nie potrzeba schematu.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-03-2017, 09:47   

https://www.google.pl/sea...iw=1920&bih=947

polar2000 
Forumowicz

Auto: Montero
Wysłany: 22-03-2017, 14:20   

No koledzy zeczywiscie nie taki wilk straszny jaki go malują:) rozegrana obudowa rozrzad na wierzchu jak wcześniej pisałem padła pompa wody wcześniejszy właściciela chciał zaoszczędzić i wymienił rozrząd a pompy nie ruszył szkoda. Ale cóż mam nadzieję że nie będzie większych problemów jutro będą części. Składam do kupy w odpalamy "maleństwo"

Odpowiedz do tematu