|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.5V6] Awaria pompa wody padła.... |
Autor |
Wiadomość |
polar2000
Forumowicz
Auto: Montero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-03-2017, 04:43 [3.5V6] Awaria pompa wody padła....
|
|
|
Witam ma nadzieję że nie dubluje tematu. Mianowicie kiedy jechałem do pracy jakieś 3km od domu w pewnym momencie straciłem moc zero reakcji na gaz po chwili pojawiła się jakby reakcja ale nie długo chwilowy odruch życia i samochód zgasł. Nie jechałem szybko a obroty nie przekroczyły 2tys kiedy zatrzymałem się na poboczu i po otwarciu maski zobaczyłem że wylewa się płyn chłodniczy (podejrzenie pada na pompę wody) płyn jaki wyciekł nie był gorący był ciepły. Po chwili spróbowałem go odpalić ale niestety z marnym skutkiem czuje jak by mu brakowało ciut by zapalił, zrobiłem tak dwa razy (gdzie dodam że nie zauważyłem jakiegoś dziwnego stuku czy zgrzytania). Dodam też że pasek na rozrządzie jest w miarę napięty ponieważ wysunął się kilka mm i przetarł plastikową obudowę i go widać jest na kole i wie wygląda źle. Pytanie silnik 3.5 v6 nie GDI czy ma ktoś schematy rozrzadu jak to wszystko rozebrać. Podejrzewam że mógł przeskoczyć jeden ząbek paska na rozrządzie dla tego nie chce odpalić. Chcę to dzis rozebrać i taki schemat był by mi pomocny. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-03-2017, 08:39
|
|
|
znaki sana obudowach, nie potrzeba schematu. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
|
|
|
 |
polar2000
Forumowicz
Auto: Montero
|
Wysłany: 22-03-2017, 14:20
|
|
|
No koledzy zeczywiscie nie taki wilk straszny jaki go malują:) rozegrana obudowa rozrzad na wierzchu jak wcześniej pisałem padła pompa wody wcześniejszy właściciela chciał zaoszczędzić i wymienił rozrząd a pompy nie ruszył szkoda. Ale cóż mam nadzieję że nie będzie większych problemów jutro będą części. Składam do kupy w odpalamy "maleństwo" |
|
|
|
 |
|
|